夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

公爵府

我閱讀理解差,唔明。A,B,C,D….

男爵府

“A” no need to care what C actually means in what C said, only need to sent C home. A only needs to tell B do not go out to night function with this group of friends. That is if.

伯爵府

green1apple 發表於 22-6-11 23:41
回覆 秋天與楓葉 的帖子

笑咗成遍野睇到眼花,淨係睇到得A,B,C, 男人,女人

我都分唔到邊個係男邊個係女,又我朋友、又我朋友個太太,一頭霧水

子爵府

blue4tom 發表於 22-6-11 17:42
[代朋友問]有三Part,先Post第一Part:

事源成班5歲同學仔(不同幼稚園系遊樂場認識)呢班細路既媽媽當中有 ...

講真,我以為係帶埋小朋友,剩係媽媽我唔會去囉,我自己生日都唔攪party

別墅

唔係好明幾個位
1)聽得出A(男)唔太妥C(女),禁點解要車埋佢走?幫佢call 的士咪得囉。
2)如果c(女)非壽星,而班男士又係壽星啲朋友,何來c(女)同其中一位男士懷疑有朋友以外的情份?即刻成班朋友一齊玩開啦!
3)成件事如果A係想表達不滿,以為一班c9開party,但原來有男人,仲要又煙又酒我好理解同認同。但c做啲咩講啲咩佢又點解禁介意,其實佢自己又係咪對c有咩非份之想?冇的話人地真係偷食都唔關你事啦

大宅

回覆樓主:

大家唔好窒樓主啦,佢講得係有啲亂,不過佢都係想聽下大家意見啫

大宅

回覆樓主:

我唔認識樓主,不過佢都有心機打咗咁多嘢出嚟問大家意見,都係尊重各位姊妹嘅,寫得亂就係有少少嘅.
而大家嘅留言都比較直接...真性情

子爵府

三九唔識七
講真唔會出
又唔係小朋友的同學仔媽咪
係公園識一定唔會出席呢d活動

男爵府

blue4tom 發表於 22-6-11 17:42
[代朋友問]有三Part,先Post第一Part:

事源成班5歲同學仔(不同幼稚園系遊樂場認識)呢班細路既媽媽當中有 ...

有次我等人未夠鐘,我去公園遊樂場坐晌旁邊長凳,戴耳筒睇YouTube,旁邊坐兩個女人咬耳仔,我不以為然,但無意中聽到佢哋講:“呢!果個女人呀”,見到佢望住公園遊樂場,好奇心驅使下我熄左音量扮睇YouTube偷聽佢地講乜,大概係話想去識在場幾個媽咪,目的我唔清楚,但從佢哋好似望住獵物般既目光,直覺覺得佢哋心懷不軌⋯⋯

男爵府

Heman2001 發表於 22-6-12 15:33
有次我等人未夠鐘,我去公園遊樂場坐晌旁邊長凳,戴耳筒睇YouTube,旁邊坐兩個女人咬耳仔,我不以為然,但 ...

⋯⋯好快其中一個女人行開,去左企晌遠處一個男人隔離又係邊望遊樂場邊咬耳仔,幾分鐘後行開既女人走去搵返佢個小朋友,我睇住佢故意帶佢去一個媽咪旁邊玩,然後帶住笑容同個媽咪傾談,好似傾後好開心,我都逗留左半個鐘要走,唔知之後係點,唔肯定有無問題,但俾我感覺有班人係會晌遊樂場搵食

kwhkwh    發表於 22-6-12 20:42

男爵府

blue4tom 發表於 22-6-11 20:37
文筆差,甘你黎寫,唔系個個都好似你甘讀得書,你文筆好又點?咪一樣要入黎呢個感情台?(我有寫日期咩? ...

1. 文筆差,網友睇唔明唔緊要,但表達能力是連貫的,咁少事你都寫到1999,證有你平時同身邊人傾偈都係1999,人地唔明你講乜,有交嗌,你都是有責任的 鬼叫你表達得唔好 人地唔明你想點

2. 睇唔明就叫人去報警,你都好燥,同埋無邏輯囉報警報咩牌頭?咁叻你去同ABCD嘈一輪之後報警囉,上乜嘢討論區寫乜嘢故仔 仲要寫到1999

伯爵府

bbkiki2011 發表於 22-6-12 15:33
三九唔識七
講真唔會出
又唔係小朋友的同學仔媽咪

你最後一句好真,公園識嘅唔會出。因為小朋友而識,但去街唔帶小朋友,玩到半夜三更,不了

男爵府

Heman2001 發表於 22-6-12 15:34
⋯⋯好快其中一個女人行開,去左企晌遠處一個男人隔離又係邊望遊樂場邊咬耳仔,幾分鐘後行開既女人走去搵 ...

原來有啲咁嘅嘢架

寶石宮

2023年兔年勳章

crystal媽咪 發表於 22-6-11 20:32
成班媽媽間中去玩ok
不過如果有男有女,有啲仲係唔識
又煙又酒,真係唔係幾好

閱讀理解A-Z

A = 樓主朋友
B = A太太
C = B 最 Friend 嘅一個媽媽
D = D情況
E = E度代朋友問
F = Five 5歲同學仔
G = Bday Girl 壽星女
H = H599F
I = Incoherent 語無倫次
J = 想資詢各位女士 JM
K = 又食煙又飲酒無唱 Karaoke
L = LM 等下Part
M = Midnight A半夜開車去接太太B
N = N次 C不斷問A君男女之間有無純友誼?
O = Old friend C識左好多年既男性朋友
P = 39547 Party
Q = 作為有家室既人會唔會覺得有問題?
S = Safe 你黎左就安全啦!
R = R頭
T = blue4[tom]
U = You 你唔比系4年前?
V = Very 非常串
W = We 我同我朋友都系男性
X = 甘你咪報警囉
Y = 點解飲醉左既情況下系甘話安全安全呢?
Z =

la_source    發表於 22-6-14 16:28
cathngai    發表於 22-6-12 21:18
kwhkwh    發表於 22-6-12 20:28

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Poyau 發表於 22-6-12 19:38
閱讀理解A-Z

A = 樓主朋友

你咁叻嘅
知我睇唔明
冇理A-Z
不要從別人的嘴裡去認識我

珍珠宮

閱讀理解A-Z

A = 樓主朋友

呢個A-Z咁精警嘅解讀
你真係好用心回覆

侯爵府

樓主未提及佢太太既表現。如果班男人有問題,樓主太太點解唔提早走呢?

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

L = LM 等下Part
L= 應該冇下文了, 潛左水了。
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

寶石宮

2023年兔年勳章

kwhkwh 發表於 22-6-12 20:43
L= 應該冇下文了, 潛左水了。

L = Lifeguard 請你歸來 再伴我一會 ......

男爵府

blue4tom 發表於 22-6-11 17:44
我朋友太太最friend既一個媽媽(C君,不是壽星女)本來無打算一齊走,但飲醉左,一見到我朋友就話「你黎左 ...

如果之前已經用左ABC君,之後應該繼續用ABC君,唔好再朋友、太太,會好亂⋯

回正題,重點應該似係C好似遇到一個舊朋友而當中好似有曖昧,甚至應該有人(應該係C既舊朋友)提出發展超友誼關係,好彩A去到阻止左件事發生,係咪咁?

首頁

尾頁

跳至