自由講場

跳至

首頁
12345...21

尾頁

大宅

回覆 cutebaby0701 的帖子

咁都講得出?真係好恐怖,一啲都唔好笑。你同佢講你貪佢基因好,生完即離婚分身家跟住笑兩聲睇佢點??^^
呢啲人非常自私,大男人,做錢嘅奴隸我覺得好死蠢又冇智慧,喺基因裡邊嘅嘢唔會改,你接受到妹仔可考慮,但都搵個好老細啦!

侯爵府

cutebaby0701 發表於 22-6-13 00:27
嗰種孤寒我真係有少少投降 因為佢份工本身都係做計數 基本上係開口埋口都係講緊邊度平 嗰度又500蚊4件呢度 ...

咁既男人真係好恐怖

珍珠宮

2024年龍年勳章

lovebobo 發表於 22-6-13 00:43
以我所知,係某D地方先係,唔係全個福建都係

我以前公司好多福建同事,住起鰂魚涌和北角,佢哋和同鄉都係咁講

珍珠宮

cutebaby0701 發表於 22-6-13 00:39
哈哈我笑咗 我喺度諗如果因為我miss咗呢次機會而一世單身會唔會後悔

你都打大段字講到佢咁不是,又分埋手(你無交代原因)但又講佢係荀盤(對你黎講)其實已經明顯係因為對方條件多過愛情啦…
將來可能有個面包愛情都有的Mr.Right等緊你呢…

別墅

Hehehahayeah 發表於 22-6-13 00:44
回覆 ####0701 的帖子

咁都講得出?真係好恐怖,一啲都唔好笑。你同佢講你貪佢基因好,生完即離婚分身 ...

我真係有少少貪佢基因好本身 所以我覺得冇必要啦 本身我屋企都ok 中產 都係賺錢買花戴嗰種 父母有積蓄自己用

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

佢需要的應該係傳統慳家型賢妻良母主婦,可以俾幾千蚊打理哂成頭家井井有條嗰類,你既然要工作又對居所同婆媳關係有要求同保留,咁只可以講道不同不相為謀

大宅

cutebaby0701 發表於 22-6-13 00:39
哈哈我笑咗 我喺度諗如果因為我miss咗呢次機會而一世單身會唔會後悔

我做人伴娘,個福建奶奶真係俾隔夜飯菜我同新娘食,最慘係仲有雪櫃味,豬哨咁臭,我叫班姊妹打包點心俾我地食,佢奶奶塊面真係黑到嚇到個新娘唔敢食。話說第一個仔有先天心漏,雖然做咗手術,但都迫佢生到第三胎,有多一個正常嘅孫仔,但個friend已經生到身體壞曬,因為係咁追。又要凑仔,返工,追仔,睇住佢好慘,其實家境一般,唔知爲乜

別墅

rayrayus 發表於 22-6-13 00:47
佢需要的應該係傳統慳家型賢妻良母主婦,可以俾幾千蚊打理哂成頭家井井有條嗰類,你既然要工作又對居所同婆 ...

係 我feel到係 我媽都係咁講 所以之前分過一次我叫佢搵個捱得嘅女人先啱你 我唔捱得

跟住冇幾耐佢有返頭搵我 話應承我嘅條件 所以我諗住再試下 點知都係冇變

大宅

再講搵個5萬肯比錢你使肯比請工人生小朋友後去吓旅行主題公園咪重開心。

咁當然嫁5萬嘅男人想鬆動啲要做嘢啦,都一定好過生兩件24/7佢重唔比錢你然後使到你盡,為咩呢?

買小小嘢比BB都會話貴,咩都要搵全城最平,你唔辛苦嘅咩?

別墅

蜜蜂糖 發表於 22-6-13 00:20
因為福建女仔結婚要倒貼

我係福建人,我鄉下唔係咁喎

別墅

6299 發表於 22-6-13 00:46
你都打大段字講到佢咁不是,又分埋手(你無交代原因)但又講佢係荀盤(對你黎講)其實已經明顯係因為對方條件 ...

我覺得佢喺market嚟講算荀 高收入有樓 其實我唔啱大把女人肯制

一開始係睇條件後尾我發覺佢最吸引我嘅地方係佢健康生活大量做運動 呢個係我最like 因為可以帶埋我一齊做運動 我自己都變得健康好多

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

蜜蜂糖 發表於 22-6-13 00:46
我以前公司好多福建同事,住起鰂魚涌和北角,佢哋和同鄉都係咁講

我好友係福建人,以前有聽佢講過福建唔知邊度係咁,但唔係D人講到咁誇張

大宅

回覆 cutebaby0701 的帖子

搵15萬就基因好?好多明星都遠遠唔只我唔覺得好多基因好囉~ 我係叫你串吓佢啫,唔係覺得佢基因好喎。
算爆,大男人,搵人著數,數字奴隸,媽寶……有咩好?貪佢慳錢冇hobbies ?

就算你好窮都嫁唔過啦,何況你唔係。攞間公屋個老公正常都舒服過呢啲生活好多啦!咪再搞啦!

珍珠宮

回覆樓主:

睇完只能講唔係嫁比個男人,感覺嫁比佢成家,冇幸福有錢都冇用

珍珠宮

cutebaby0701 發表於 22-6-12 23:57
大家好 啱啱同男朋友分手 佢屬於market一個荀盤 大家分析下覺得係唔係
男:36歲

都分左手講嚟有咩用?
唔夾,筍都冇用;夾,唔筍又有乜所謂?

別墅

Hehehahayeah 發表於 22-6-13 00:51
再講搵個5萬肯比錢你使肯比請工人生小朋友後去吓旅行主題公園咪重開心。

咁當然嫁5萬嘅男人想鬆動啲要做嘢 ...

我都係咁諗 其實錢銀真係唔係第一 我會擺健康第一

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

rayrayus 發表於 22-6-13 00:47
佢需要的應該係傳統慳家型賢妻良母主婦,可以俾幾千蚊打理哂成頭家井井有條嗰類,你既然要工作又對居所同婆 ...

呢種女人都幾乎絕跡

珍珠宮

cutebaby0701 發表於 22-6-13 00:47
我真係有少少貪佢基因好本身 所以我覺得冇必要啦 本身我屋企都ok 中產 都係賺錢買花戴嗰種 父母有 ...

你中產出身同佢都唔夾
福建人克苦耐勞最愛買樓
佢父母要住公屋唔太本事啦
只係個仔有本事上流
可惜有鄉下人思想同生活方式
幾肯定在家同父母講福建話
你有無留意香港無乜福建菜館
佢地觀念食家鄉野不如自己煑
比潮州人更孤寒

珍珠宮

lovebobo 發表於 22-6-13 01:01
呢種女人都幾乎絕跡

所以鐘意帶個仔回鄉揀老婆

別墅

Hehehahayeah 發表於 22-6-13 00:57
回覆 ####0701 的帖子

搵15萬就基因好?好多明星都遠遠唔只我唔覺得好多基因好囉~ 我係叫你串吓佢啫 ...

係 都係要有心出發覺得嗰個人真心對我好 大家互相了解互相體諒 呢啲人有冇錢都可以嫁 唔係就唔好進入婚姻 更硬黎最後可能都係失敗

首頁
12345...21

尾頁

跳至