家事百科

跳至

首頁

尾頁

男爵府

因新造形廚櫃及換一個頭煤氣爐比現在的頭煤氣爐長),抽油煙機也換新但要舊的的長

因新的抽油煙機長了,現在的廚櫃不夠位放新的要用埋另一邊的廚櫃底裝修師父話不可以要另一邊廚櫃的深度淺些來就翻個位你們試過這情況嗎

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

回覆樓主:

下面好似係600,上面係淺d,唔記得幾多,依家既問題即係個爐長左,咁係依個爐係特別長,定係之前個特別短?我會揀用標準既抽油煙機,盡量搵個標準或無咁長既雙爐頭黎就

珊瑚宮

回覆樓主:

另外係長3寸唔多,抽油煙機未必一定要對齊長番3寸,即係短d都得,寧願買靚d,例如,日本富士皇

男爵府

oceandeepsea 發表於 22-6-15 10:43
下面好似係600,上面係淺d,唔記得幾多,依家既問題即係個爐長左,咁係依個爐係特別長,定係之前個特別短? ...

因為發展商係用三頭爐,而爐位就係三頭爐咁長,所以比起二頭爐來講係特別短。上面櫃的深度係正常深度,沒有下面組櫃咁深。而抽油煙機也是特別短,要買番這個size也比較難的。

珊瑚宮

heiB 發表於 22-6-15 17:18
因為發展商係用三頭爐,而爐位就係三頭爐咁長,所以比起二頭爐來講係特別短。上面櫃的深度係正常深度, ...

咁個地方係租定買,好似有d複雜咁

男爵府

回覆 oceandeepsea 的帖子

買的

男爵府

回覆 heiB 的帖子

之前也是補番下面櫃面檯。抽油煙機無咁死架

首頁

尾頁

跳至