時事熱話

跳至

首頁
34567...11

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 tkkmama 於 09-6-11 16:20 發表

真係好玄喎..

咪即係叻既去,佢地會令佢地更加叻,唔叻要補底既,去到會跟唔上囉,我女果時咪跟唔到果堆囉

侯爵府

原帖由 Zen 於 09-6-11 16:21 發表
其實而家教署係咪應該貫徹佢地既口號-”求學不是求分數”,除小五/六外,未考完試既全部取消,好等大人細路都唔使心掛掛.

喂, 依家吾係講左呢咩

7月10號之後先復課既話, 所有期考會取消呀麻, 今朝新聞係甘講架wor, 乜吾係咩?

我個女果個係呈分試黎架, 無得取消架

同埋, 小六的呈分試, 一早考左啦

依家講緊既, 都係小五 = 我個女果個呈分試要補考之麻

珍珠宮

原帖由 hinhinmummy 於 09-6-11 16:20 發表

係, 還要係零晨5點幾........點解我會知, 因為我住附近, 老公要返shift, 朝早5點幾返工已經見龍頭吾見龍尾, 到9點時, 條龍尾已經上左去利園二期................. ...

好彩亞大補果間唔太旺即.. 如果唔係兩年來, 月月係咁.. 命都俾埋佢..

用戶要求終止服務

唔係啦,佢個間遠好多,嘻嘻!

原帖由 tkkmama 於 09-6-11 16:18 發表

突然諗起某人忝.. 佢女係米果間中學呀??

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

侯爵府

原帖由 Sindy 於 09-6-11 16:22 發表

咪即係叻既去,佢地會令佢地更加叻,唔叻要補底既,去到會跟唔上囉,我女果時咪跟唔到果堆囉

甘我想問, 係吾係有quota 架? 點解d 人要甘早去排隊補名?

禁止訪問

侯爵府

原帖由 tkkmama 於 09-6-11 16:23 發表

好彩亞大補果間唔太旺即.. 如果唔係兩年來, 月月係咁.. 命都俾埋佢..

吾係wor, 一年一次架咋wor, 無記錯既話, 好似係5月尾既事

洋房

唉......我今日第一日考呀!現在停課都唔知点算好 ....五年班都唔知遲到幾時

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 hinhinmummy 於 09-6-11 16:22 發表

喂, 依家吾係講左呢咩

7月10號之後先復課既話, 所有期考會取消呀麻, 今朝新聞係甘講架wor, 乜吾係咩?

我個女果個係呈分試黎架, 無得取消架

同埋, 小六的呈分試, 一早考左啦

依家講緊既, 都係小五 = 我個女果個 ...

正確呀,我女都係呈分試呀

珍珠宮

原帖由 Sindy 於 09-6-11 16:22 發表

噢..即係學校既乜乜A計劃.. 真係門口都未入到..

珍珠宮

原帖由 Sindy 於 09-6-11 16:24 發表

正確呀,我女都係呈分試呀

你細仔小幾啦? 要煩心嗎?

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 hinhinmummy 於 09-6-11 16:23 發表

甘我想問, 係吾係有quota 架? 點解d 人要甘早去排隊補名?

又唔知喎,我女果時無排隊,有邊班讀邊班

別墅

頭先係酒樓聽到好多家長都係到呻緊考試先黎停課,
見到佢地d小朋友勁開心手拿nds係到玩,
佢地亞媽就一臉無奈及担心地同個仔講,仔呀未考完試架,個仔就好大聲咁話重有大把時間温呀!

禁止訪問

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 tkkmama 於 09-6-11 16:25 發表

你細仔小幾啦? 要煩心嗎?

今年九月小一囉,我都煩緊,不過好在有間好既係手

複式洋房

Hi tkkmam,

真係好耐....好耐無上呢度啦!
我個仔同你阿三同一間小學架,
你記唔記得我呀?
見你回覆真係忍唔住要回應吓,
真係好慘呀, 差1日就考完"呈分試"啦...
仲有呀, 7月中報咗學校個"遊學團"呀!!!
你話點算呀, 攪亂哂D安排... 鳴...鳴...鳴...

原帖由 tkkmama 於 09-6-11 15:39 發表
我亞三仲差一日啦.. 針唔刺到肉又點知痛呀..

《常聽說世界愛沒長久,哪裡會有愛無盡頭?》
《而我卻確信愛是恆久,碰到了你已無別求。》

珍珠宮

原帖由 hinhinmummy 於 09-6-11 16:24 發表

吾係wor, 一年一次架咋wor, 無記錯既話, 好似係5月尾既事

即係一報就俾一年錢?? 可以收咁多個月既咩?

禁止訪問

用戶要求終止服務

我買埋車飛啦,改期又要補錢,掃興個度慘麻.

原帖由 hinhinmummy 於 09-6-11 16:18 發表

祈福遠呀麻, 所以未book 食住黎law

依家都吾知點好, 去又吾係, 吾去又吾係...................因為annual pass 就黎到期.................
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

禁止訪問

首頁
34567...11

尾頁

跳至