自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

瞓到唔知醒。遲左起身
平時預起身後半個鐘出門口。
今朝勁趕,7分鐘出門口,趕到班車

大家最極速起身到行出門口最快幾分鐘搞掂?

伯爵府

回覆樓主:

最極速一次係五分鐘出門口
唔知當年嗰日(返工)點解完全唔知醒,係最後一個出門鬧鐘我先至紮起身!
心臟緊張焦慮到好似爆炸咁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 親子王國15週年勳章

5分鐘

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章

梳洗食早餐換校服,最快都要15分鐘,所以如果遲咗起身,我會搭的士,唔想咁趕

水晶宮

撘唔撘的士唔係問題
最大問題係miss 咗校巴就無人帶小朋友搭的士
所以遲起身/遲到係絕不能發生

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

eledak 發表於 22-6-16 07:44
瞓到唔知醒。遲左起身

我試過係趕早機,好似真係5分鐘出門,跑到癲左 去到機場仲喘緊氣
放下自在

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我習慣夜晚會預備好晒d野

早上我同小朋友都預得非常鬆時間,因為佢地中意慢慢嘆早餐....所以我們都無乜機會會遲起身,全家都習慣好早起。

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

最快都10分鐘, 不過我一向早好多起身, 所以基本點都唔遲到

子爵府

cattz288 發表於 22-6-16 08:14
我試過係趕早機,好似真係5分鐘出門,跑到癲左 去到機場仲喘緊氣 :badfeel ...

試過跑到呼吸唔到,好緊張趕唔切上機。

子爵府

我本人動作好快,前一晚會執好袋,5分鐘出門無難度。

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

小朋友而家每朝要做快測...我地最快都要10分鐘 如果我自己可以5分鐘搞掂...(帶口罩唔需要化妝快好多啦)

大宅

回覆樓主:

5分鐘 為左唔趕時間努力早起

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 夏天玩到顛 畀面勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

eledak 發表於 22-6-16 07:44
瞓到唔知醒。遲左起身

有少少離題,你咁趕,7分鐘就可以出門口,咁咪唔記得咗返學前要做快測?咁咪冇做到囉!?

侯爵府

細個返學唔使化妝, 趕的5分鐘, 一般15分鐘
而家大個, 朝早一般悠悠閒1個鐘先出到門口, 趕的話20分鐘

侯爵府

5分鐘,沖落樓上的士,好彩趕到。

大宅

七分鐘,勁,有無掉轉條褲架

已刪除用户

回覆樓主:

大宅

回覆 eledak 的帖子

應該10分鐘,小便刷牙換衫都要啦,都有試過咁既情況,但最好唔好了,嚇都嚇餐死,仲可能要坐的士

侯爵府

2024年龍年勳章

5分鐘出門

男爵府

happymama11 發表於 22-6-16 09:52
有少少離題,你咁趕,7分鐘就可以出門口,咁咪唔記得咗返學前要做快測?咁咪冇做到囉!?
...

做埋
呢樣一定要記得,唔係返左去都冇用,要接走。
一起身即撩,撩完填+簽

首頁

尾頁

跳至