美容扮靚

跳至

首頁
12345...31

尾頁

大宅

fathippo 發表於 22-6-28 21:09
諗諗吓省時既話,可能直接用綠色燈代替籃燈都得,用多一排睇吓有冇分別先
...

你試完ok記得通知大家,但我諗水分推入皮膚中層可能都有作用,表面先見到光澤效果

大宅

fathippo 發表於 22-6-28 21:27

係啊店舖買,不過店冇display 冇得試。反而我睇緊每次開掣 ...

3分鐘後有提示,6分鐘後關機

子爵府

llb 發表於 22-6-28 21:38
3分鐘後有提示,6分鐘後關機

即每次開機都係有6分鐘,只不過到3分鐘時會先提示?我今日第一次用,手忙腳亂聽到韓文嘰哩咕嚕都唔知自己去到邊個step了

子爵府

llb 發表於 22-6-28 21:37
你試完ok記得通知大家,但我諗水分推入皮膚中層可能都有作用,表面先見到光澤效果
...

我以為去底層都會令表面有光澤⋯長知識了

子爵府

llb 發表於 22-6-28 21:37
...

上星期買咗dualsonic, 唔知係咪用完令到我好乾定呢排天氣好乾,搽極嘢都乾,頂唔順今日買埋呢部機,好彩暫時皮膚舒服番 不過唔知聽日是否維持到

大宅

fathippo 發表於 22-6-28 21:41
即每次開機都係有6分鐘,只不過到3分鐘時會先提示?我今日第一次用,手忙腳亂聽到韓文嘰哩咕嚕都唔知自己 ...

對!6分鐘關機,我諗應該預你每邊面做3分鐘!

個韓文語音好煩,我有次錯手關掉它,安靜又省電

大宅

fathippo 發表於 22-6-28 21:42
我以為去底層都會令表面有光澤⋯長知識了

我都係估估吓

大宅

fathippo 發表於 22-6-28 21:46
上星期買咗dualsonic, 唔知係咪用完令到我好乾定呢排天氣好乾,搽極嘢都乾,頂唔順今日買埋呢部機,好彩暫 ...

做完Hifu 梗係乾!要勁敷水分面膜,用埋部破壁機會好好多!我最近都買了部Young &be Hifu機,都係跟住嗰日皮膚比較乾,敷完面膜之後就正常返啦!

子爵府

llb 發表於 22-6-28 22:01
做完Hifu 梗係乾!要勁敷水分面膜,用埋部破壁機會好好多!我最近都買了部Young &be Hifu機,都係跟住嗰日 ...

我部hifu聲稱落到4.5mm, 用完hifu跟手用破壁機將護膚品打係3mm or 4.5mm 得唔得呢?會唔會太over太激?

大宅

fathippo 發表於 22-6-28 22:21
我部hifu聲稱落到4.5mm, 用完hifu跟手用破壁機將護膚品打係3mm or 4.5mm 得唔得呢?會唔會太over太激?
...

應該可以

子爵府

llb 發表於 22-6-28 20:52
我日日都有用,補水效果我覺得好正呀!最感動嘅係,我用塊$4嘅膜艷堂面膜,都做到皮膚底層水潤嘅效果,我 ...

第4個step , 搽咁多嘢後塊面應該吸收晒啲精華、眼霜⋯咁部機好難碌喎,呢個step你係點將部機拖喺塊面?

大宅

fathippo 發表於 22-6-28 23:42
第4個step , 搽咁多嘢後塊面應該吸收晒啲精華、眼霜⋯咁部機好難碌喎,呢個step你係點將部機拖喺塊面?
...

我會增加面霜分量等部機易推啲,但如果面霜質地好快吸收的話就用部機印面,唔推

子爵府

llb 發表於 22-6-29 08:37
我會增加面霜分量等部機易推啲,但如果面霜質地好快吸收的話就用部機印面,唔推
...

明白明白

大宅

回覆樓主:

請教呢部機適唔適合用喺眼?謝謝!

大宅

saetang 發表於 22-6-29 08:59
請教呢部機適唔適合用喺眼?謝謝!

說明書話只有3個位置不能用,眼睛上、嘴唇和嘴唇周圍的皮膚、脖子中間,所以我都有用在眼周皮膚

子爵府

llb 發表於 22-6-29 09:31
說明書話只有3個位置不能用,眼睛上、嘴唇和嘴唇周圍的皮膚、脖子中間,所以我都有用在眼周皮膚

我都想問見到說明書有項話不能用太陽穴,但有張圖又話可以碌眼底同眼側⋯唔知點解我放唔到圖上嚟

大宅

fathippo 發表於 22-6-29 09:33
我都想問見到說明書有項話不能用太陽穴,但有張圖又話可以碌眼底同眼側⋯唔知點解我放唔到圖上嚟
...

我剛睇多次說明書,見唔到話不能用在太陽穴,好少美容機不能用在太陽穴,我以前部Nuface都可以用,同埋佢有幅圖都教在眼底向外推然後推上太陽穴

子爵府

llb 發表於 22-6-29 09:49
我剛睇多次說明書,見唔到話不能用在太陽穴,好少美容機不能用在太陽穴,我以前部Nuface都可以用,同埋佢 ...

說明書我沒帶喺身,果句放喺右手邊果版,有項係講不能做既事項,其中一句 …. temples

大宅

llb 發表於 22-6-29 09:31

多謝你嘅資料啊!

我想再請教你~ 如果想用呢部機 + eye cream用作去眼袋、黑眼圈又是否適合?

唔好意思咁多問題,因我從來未買過美容儀,所以對此毫無研究!

大宅

fathippo 發表於 22-6-29 09:53
說明書我沒帶喺身,果句放喺右手邊果版,有項係講不能做既事項,其中一句 …. temples
...

終於睇到了!寫得好隱蔽喎!同埋太陽穴位置好緊要喎!我做醫美嘅醫生成日同我整脹個太陽穴,飽滿啲young啲

首頁
12345...31

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊