自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

https://m.facebook.com/photo.php ... 92023&source=57

我望左一望D意見都幾兩極, 有人支持有人反對
各位JM點睇

公爵府

2024勳章

kwokdicken 發表於 22-6-19 11:29
https://m.facebook.com/photo.php?fbid=10166532275340444&id=527515443&set=gm.1621534744892023&source= ...

我覺得抱住ok, 因抱住同其他人高度差唔多, 如騎膊馬就高出左一截, 阻到其他人睇

OM123321    發表於 22-6-19 15:17
Pa123    發表於 22-6-19 14:36

珍珠宮

好媽媽勳章

kwokdicken 發表於 22-6-19 11:29
https://m.facebook.com/photo.php?fbid=10166532275340444&id=527515443&set=gm.1621534744892023&source= ...

我自己覺得大人大姐就唔好同小朋友爭,咁小朋友唔騎膊馬,係連少少都睇唔到添。我都成日覺得啲牛高馬大楝晒係前面,搞到小朋友睇唔到好慘,你讓小朋友企前面都阻唔到你啦,但就人牆咁企晒前面

水晶宮

2024勳章

我覺得無咩大問題,不過家長如果可以企後排會更好

大宅

回覆樓主:

我覺得抱起同大人平排都到已經可以,自己嘅又睇到,又唔阻住人

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

個爸爸都高,抱住同揹住都睇到

子爵府

回覆樓主:

嗰個舉起手機影相拍片,又何嘗唔會阻礙小朋友睇呢? 可能未有小朋友唔太明白

珍珠宮

sbaonbdoy 發表於 22-6-19 11:44
嗰個舉起手機影相拍片,又何嘗唔會阻礙小朋友睇呢? 可能未有小朋友唔太明白
...

X2,多人嘅地方總會有咁嘅情況,大家互相遷就包容就好啦,又何必要上FB控訴呢?

逸逸不敗    發表於 22-6-19 13:57

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

手抱會好D。

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

blackypurin 發表於 22-6-19 11:33
我自己覺得大人大姐就唔好同小朋友爭,咁小朋友唔騎膊馬,係連少少都睇唔到添。我都成日覺得啲牛高馬大楝 ...

抱起咪睇到,同大人視線同一水平
如果抱起都睇唔到咁其他大人都睇唔到,除非父母特別矮

迪士尼煙花唔單止小朋友睇,好多好多成人迪士尼fans都期待咗4年,佢哋會開show前兩個鐘開始等,滿心歡喜搵到最佳位置,點知睇人騎膊馬

利伸:抱住6歲睇足20分鐘

mimi199188    發表於 22-6-19 15:49

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆樓主:

啱啱開番,就有人投訴。

子爵府

czl115 發表於 22-6-19 11:35
我覺得無咩大問題,不過家長如果可以企後排會更好

所有人只會想企最前
未見過有人會覺得自己阻到人而企後面
再者,現場係多人到插針都插唔入,根本郁唔到
所以前面一騎膊馬,後面想移過少少睇都冇可能
大唔大問題就睇吓被遮住嘅有幾期待場煙花喇

公爵府

虎到金來勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

企路側邊騎駱馬就ok.
每人能為別人諗多一步世界就美好些。

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

你有細路,人哋都有細路
唔係個個都有本事騎膊馬,況且亦有安全問題(人多地方唔俾騎膊馬我以為係常識)

珍珠宮

我覺得呢個爸爸未必為意到咁會阻人視線,其實受阻嘅人善意提點下可能就解決到。如果當時唔出聲就無謂事後攞出嚟公審。

珍珠宮

好媽媽勳章

VioletCC 發表於 22-6-19 11:50
抱起咪睇到,同大人視線同一水平
如果抱起都睇唔到咁其他大人都睇唔到,除非父母特別矮

咁抱係好過騎膊馬嘅。

其實被人阻就實有機會,除非你咁神心企第一排,我生得矮都成日俾人遮住,啲人又舉晒機影阻鬼住晒,有啲明明坐位又大人都企晒起身,咪又係無得投訴,只能移吓位睇吓點樣裝囉。

男爵府

畀面勳章

佢想自己個女睇得清楚都唔好影響其他人,睇佢隔離就完美示範係抱住,又唔會擋住人個小朋友又睇到
願我會查火箭 帶你到天空去 在太空中兩人住 活到一千歲 都一般心醉 有你在身邊多樂趣

子爵府

blackypurin 發表於 22-6-19 12:05
咁抱係好過騎膊馬嘅。

其實被人阻就實有機會,除非你咁神心企第一排,我生得矮都成日俾人遮住,啲人又舉 ...

現場係人多到滿瀉,一移就掂到隔離
所以呢啲靠同理心、自律嘅活動只能自求多福

子爵府

blackypurin 發表於 22-6-19 11:33
我自己覺得大人大姐就唔好同小朋友爭,咁小朋友唔騎膊馬,係連少少都睇唔到添。我都成日覺得啲牛高馬大楝 ...

其實好多時企得好前嘅多數都排咗兩三個鐘,犧牲兩三個鐘時間企喺度等佢哋絕對值得呢啲位。有小朋友嘅家長都可以預早排定較前嘅位。圖中騎膊馬小朋友確實會阻到後面視線,算係幾自私行為應該企埋一邊。

珍珠宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

其實我覺得騎膊馬好危險,而且的確好阻住後面嘅人睇,以前小朋友細,我哋都係抱住佢哋睇之嘛,最慘係d 大少少抱唔到,又未係好高嘅小朋友,如果前面嗰個騎埋膊馬,真係唔駛睇!所以我覺得係自私行為

首頁

尾頁

跳至