自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

stagea 發表於 22-6-19 18:08
管理公司擺你上枱咁
本應既責任就變成無責任
認真係過份

因為要處理投訴就要做嘢,管理公司嗰個人唔想做嘢,起初仲想喺電話度耍我,話佢咁樣做應該冇問題,跟住我叫佢用電郵回覆我隔籬屋門外面咁樣加高加厚自己個門框有埋電線光管係冇問題嘅,同埋俾埋份公契copy我,for my reference。 咁佢即刻轉軚喺個email嗰度話佢哋咁樣做係有問題。但堅持要業主立案法團咁多個人同意下,啟動程序逐家逐戶去處理僭建物。
然後再打電話問我,你而家係咪仲係要搞大佢。
我答佢話我只係想處理我隔籬屋嗰個問題,其他人點處理係由你去決定。 總之而家呢件事我要處理。 不過講完之後佢又唔再理我啦⋯⋯ 哎⋯⋯ 我而家都唔知下一步可以點做。

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

蘋果姐姐^_^ 發表於 22-6-19 17:30
呢個日更管理員犀利,佢話我同佢地講佐架啦,佢地話一向都咁擺架啦,之前仲擺係我地門隔離添啦(而家擺係 ...

管理處似乎, 無左應有責任
任何物品都唔應放係公眾地方
管理處唔應該講, 有人投訴喎
無投訴就唔洗do咁款

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

moma1023 發表於 22-6-19 18:26

因為要處理投訴就要做嘢,管理公司嗰個人唔想做嘢,起初仲 ...

法團未夠人數同意, 係咪即係默許有僭建物, 認同大厦有僭建物, 又係想小事化小, 再小化"毛"

隔離屋僭建物, 可揾屋宇署幫手, 只要佢地查核証明左, 就會出信俾對方, 要求限期內清拆

琥珀宮

蘋果姐姐^_^ 發表於 22-6-19 18:14
係果個管理員。夜更果個好好人,之前兩次投訴都係佢幫我搞掂。係今日唔知點解佢地又係後樓梯搬返黎我門前 ...

放門口真係好大問題
但放後樓梯都係有問題
影響到走火通道
更加大問題

伯爵府

蘋果姐姐^_^ 發表於 22-6-19 18:14
係果個管理員。夜更果個好好人,之前兩次投訴都係佢幫我搞掂。係今日唔知點解佢地又係後樓梯搬返黎我門前 ...

影相做證据
日日出出入入見到架野,其实都影響風水,身體有事先要用既,迷信都係甘話

首頁

尾頁

跳至