夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

上一Part系:

有朋友生日,成班媽媽去Party Room但……
https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=23587306

今Part 故仔系:
事隔幾個月,班媽媽又識左一個有權有勢有錢有樓有開舖頭既媽媽,甘有錢系人地既事,傾得埋咪傾下計囉,個有錢媽媽E君,先攪場飯局,話識人開酒樓,又話識人系西貢/鯉魚門/三聖之類開海鮮檔,由佢去拎海鮮勁平之類,邀請一眾媽媽去佢所講既酒樓加工海鮮一齊食飯之類,第一次宴會,我朋友A君返工太忙,無接到佢太太B君,B君話有人送,甘無理啦。(所有媽媽無帶小朋友,話要輕鬆一下放下電。)

無耐,又有第二次,6:00pm就開始食,食到12:00am足足6個鍾。

別墅

又系講明全女班,又系講明唔帶細路,但系食足6個鍾,結婚去飲都無可能食到甘耐下話,A君覺得有D問題,堅持要去接,未去到,B君已經講明C君醉左,要車埋C君走,去到現場酒樓門口,見到有D見過但又唔系太熟既媽媽們8-9成人都飲到醉曬,有D醉到唔捨得走,呢個場面之外,又有班五十幾歲男人企系隔離(個個好清醒好似系度等執屍甘)話系舉辦呢場飯局E君既朋友,A君現場無講野,凈系叫B同C上車走。

別墅

亦知道在場既男人無一個系班媽媽既老公,因為唔太熟都好,都會見過同有一兩句,同埋大家既年齡層都系一樣80-90後,但呢班男人一睇就知系70後,又肥又黑又大肚腩,做男人知男人,知道呢班男人最鍾意食人妻,因為無手尾,而且唔洗負責任,同埋為乜要應酬你班媽媽6個鍾?有咩好處?人地無老婆仔女唔洗返去陪?做好人好到免費請你地食海鮮?飲啤酒?飲紅酒?天下間有免費既午餐?晚餐?A君同返B+C君講返問題所在,但系比B+C君鬧返轉頭,又話佢地餐飯無問題,系正經之類,又話班男人系E君好朋友之類。

甘ok,甘而家A君堅持要拉大隊同成班爸爸去結識另一個圈既媽媽群,要定期出去Party Room

別墅

定期出去Party Room 唱K,食飯,食海鮮,飲啤酒,飲紅酒,保證正經,唔會有不軌企圖。

別墅

叫B同C慢慢感受下,同埋必定會帶埋C既老公出去出席呢D飯局。

別墅

想大家系局外人身份分析一下,有多D意見比返A/B/C知道,同埋去理性解決事情。

男爵府

陪月勳章

你係咪想表達
佢哋其實係群P

別墅

而我就同A講過(事後佢都有同B講返),班男人,為咩要應酬你地?一次生,兩次熟,慢慢再搵機會入手,先培養外在的安全感,以為真系單純食飯,醉左都送你返屋企,過多幾次,個女士防備心無曬,機會黎啦就想點食都得,系某部分男人享受既獵殺過程,成功左就可以系返自己個男性朋友圈裏面吹同威。同埋夫妻永遠都有鬧交既時候,心情唔好,飲多左,如果佢系想嘆個男人,無得講,但系泄底左既話,唔通又會去報警比返自己個老公知?到時成個媽媽群都會知道曬啦喎,系咪真系會報警?或比人影左相,要挾保持一段不倫常關係,食左免費飯真系贏左?就算你情我願都系破壞緊原有既家庭。

別墅

回覆樓主:

我知我講得嚴重左或誇張左,但系作為男人都睇得出問題系邊。而且如果有仔女,第時仔女大左,個仔同過幾多個女性朋友上過床,都唔會覺得個仔泄底,至多系話佢唔應該濫交。而自己個女大過左,比幾個男性朋友上過床,只會覺得個女泄底左比人,唔會覺得個女系賺左。呢個問題我只系想點出第一個反應系甘,唔系想牽起罵戰,不論男女都應該潔身自愛,為家庭,為兒女,為另一半。希望大家比多D意見,發表下個人見解,幫到A.B.C君睇到多D野,謝謝。

別墅

大家唔好誤會,呢個唔系邀請Post,亦唔系報服Post,而系案件討論Post。

男爵府

Waiting for part 3

伯爵府

pretty0 發表於 22-6-19 21:50
Me2

la_source    發表於 22-6-20 15:43

男爵府

blue4tom 發表於 22-6-19 19:38
上一Part系:

有朋友生日,成班媽媽去Party Room但……

就咁睇,既然係ladies night但有幾個身份不明既男人,我覺得有少少問題⋯⋯
你知唔知班女人飯局後係俾啲男人接走定係自己返屋企?有無辦法聯絡到一班人夫了解下?

男爵府

回覆 Heman2001 的帖子

找公関公司確認下,有無利害,純食飯就不用接送啦。自己叫的士

別墅

Heman2001 發表於 22-6-19 22:09
就咁睇,既然係ladies night但有幾個身份不明既男人,我覺得有少少問題⋯⋯
你知唔知班女人飯局後係俾啲男 ...

佢地話E君保證叫曬的士返曬屋企,但我覺得呢個活動繼續舉辦既話,第二,第三次之後,就一定唔系保證返到屋企囉,或者返到屋企前已經發生左事,邊個保證得到?就算E君真系純攪手,下次佢已經醉到不醒人事呢?已經斷左片呢?或扮醉左呢?同埋甘有財有勢有權力有錢有車有樓有舖頭,甘佢本身班朋友呢?佢點解唔宴請佢班親朋戚友?要宴請你班三唔識七既媽媽?就算唔系宴請,每人夾200蚊食餐飯落樓下酒樓食都唔得啦,又海鮮又飲酒喎(收小小錢降底班媽媽既介心同食正貪小平宜既心態)又憑咩要曬時間應酬你地?佢本身又有咩企圖?真系純識朋友?我智識裏面既有錢人唔系甘識朋友囉。

別墅

回覆樓主:

咁樓主係咩君?

別墅

pretty0 發表於 22-6-19 21:50

其實我已經唔記得Part 3要寫咩,可能呢個Post已經系Part 3,或混合Part 2+3,因為Part 1開局反應唔好,廢事鬧交,諗住唔再寫,之後都無再睇,系今日士忽撞棍又開返個apps出黎,本身睇緊其他post,又多手禁左返Part 1睇有幾個正面反應,為左唔好令有正面反應既網友失望,我就系個腦度挖返D歷史出黎繼續寫落去。(真系真人真事,唔系作,我自己都好激氣,真系有班傻得天真既媽媽,激到嘔血。)

男爵府

blue4tom 發表於 22-6-19 22:26
佢地話E君保證叫曬的士返曬屋企,但我覺得呢個活動繼續舉辦既話,第二,第三次之後,就一定唔系保證返到屋 ...

講真,一個健康既朋友交流,如果只係飲飲食食、仲要不醉無歸,我都會好似你咁會起疑心,想知搞手同班男人背後動機⋯

另一個簡單問題:點解每次都要食到有醉意?足以證明飯局既話題只會係好膚淺好表面,甚至場中有人會強化班人妻對老公對生活既不滿:“飲啦!唔好理個衰佬!”,人妻覺得醉醉地好開心,就會放下戒備,班男人就會為所欲為⋯

Adrio77    發表於 22-6-20 18:22
cathngai    發表於 22-6-19 23:44

伯爵府

回覆 blue4tom 的帖子

我個女細時,我都有一班媽咪group,都會一齊食飯傾偈,但都會帶埋小朋友, 小朋友大個後,佢哋唔會join我哋, 而家我哋媽咪都會有聚會, 但唔會飲到醉醺醺, 亦都純粹只係一班媽咪, 唔會出現一班九唔搭八㗎男人。我都覺得呢班媽咪真係有啲問題, 你應該要警戒A君 好好同B君傾下, 盡量疏遠C君。 其實B知道C君係乜嘢人,佢自己都應該自動疏遠佢啦, 仲跟埋佢去蒲 都唔知佢係冇腦, 定貪威識食, 到時真係貪字蝕埋個家。

別墅

benchan025 發表於 22-6-19 22:26
咁樓主係咩君?

「O」君

首頁

尾頁

跳至