自由講場

跳至

首頁
23456...7

尾頁

珍珠宮

2021勳章 精緻種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

admiral2525 發表於 22-6-21 21:32
你啱,但係救得一個就救一個。始終人命關天,無謂無辜招禍。

記得當時好多「專家」支持者,覺得出言提醒嘅JM係科興打手語氣都幾冇禮貌

珍珠宮

2021勳章 2018復活節勳章

kittylam 發表於 22-6-21 21:37
記得當時好多「專家」支持者,覺得出言提醒嘅JM係科興打手語氣都幾冇禮貌 。
...

我都記得好清楚,不過現在已經證明了,他們就是沒有動腦袋。

侯爵府

2021勳章 HiPP勳章(1)

emilylam 發表於 22-6-21 18:46
唔好睇少民間智慧

所以bk 卧虎藏龍,好多高智慧媽媽!

大宅

Jasmine-4711 發表於 22-6-21 16:52
今日,港大感染及傳染病中心總監何柏良教授稱
用復必泰成人配方溝出5-11歲復必泰兒童配方, 做法並不理想

整古專家,好彩全家打科興

男爵府

emilylam 發表於 22-6-21 21:12
何未必係良心發現,可能出於自保,準備換屆啦

從來唔覺佢有良心

水晶宮

2022勳章 2021勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

Pa123 發表於 22-6-21 17:09
在未有或未熟識omicron前,中新冠就當死梗一半咁驚,所以當初我反對疫苗歧視,所以唔怪佢,個人傾向滅活, ...

係好多醫生都唔信大6滅活。

不過我識有打biontech 嘅人轉打Sinovac. 反而無掉轉。

侯爵府

2021勳章 HiPP勳章(1)

廢柴孖條 發表於 22-6-21 21:49
整古專家,好彩全家打科興

真係整蠱古磚家!

磚家話溝針好,我叔仔聽磚家講,第三針打復必泰,結果個心痛得好厲害,好彩死唔去,打完成個月,而家郁一郁都會有d痛。之前打兩針科興就完全冇事。

水晶宮

2021勳章

sunnymama2 發表於 22-6-21 21:57
真係整蠱古磚家!

磚家話溝針好,我叔仔聽磚家講,第三針打復必泰,結果個心痛得好厲害,好彩死唔去,打 ...

社會中智者始終佔少數

伯爵府

2021勳章

sunnymama2 發表於 22-6-21 21:57
真係整蠱古磚家!

磚家話溝針好,我叔仔聽磚家講,第三針打復必泰,結果個心痛得好厲害,好彩死唔去,打 ...
如果要打第4針, 會點打呀?!

大宅

Onlok 發表於 22-6-21 21:56
係好多醫生都唔信大6滅活。

不過我識有打biontech 嘅人轉打Sinovac. 反而無掉轉。
藥廠好識壟絡某d人,不一定是物質甜頭
中國疫苗從未被西方批准上市,非新冠疫苗市場每年幾千億美金

水晶宮

2021勳章

Pa123 發表於 22-6-21 22:14
...

利字當頭,利益輸送有時未必係錢,仲有名利。
許磚家上次那個乜乜美國排名好高,頭幾名,排名仲高過鍾南山

瑪瑙宮

虎到金來勳章 2021勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

好彩我仲未比個女打
早就覺得用大人份量稀釋比小朋友打有問題

公爵府

2021勳章 2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

SaSally 發表於 22-6-21 17:16
當專家話要小童打成人1/3分量時, BK嘅JM已經出POST講美國比小童打的BNT係小童配方, 患心肌炎機會降低, 連依 ...

係呀!好彩嗰位jm出post我先留意

大宅

政府向兒童及青少年逼針太狠!滿12歲就要打足三針,行疫苗通行證!

水晶宮

2022勳章 2021勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

Pa123 發表於 22-6-21 22:14
...

果然識啲嘢

翡翠宮

2022勳章 牛年勳章 2021勳章

Bbpig2014 發表於 22-6-21 22:14
如果要打第4針, 會點打呀?!

劉宇隆教授(委員會主席, 為人持平)教, “暫時”不是必須打第4針, 是自願性質, 高危人仕先要打,
例如長者, 免疫力弱者, 在高危行業者(如醫護、機場工作)

磚家/衞生署在今年2月尾(第5波時)先改指引, 叫隔90日打第3針和第4針, 而不是之前的隔6個月打.

兩隻牌子的疫苗,一縮就縮一半時間打!?太兒戲了...

所以我睇番目前藥廠官網, 都冇指引教打得咁密.
原本指引隔6個月, 現在Pfizer/ BoT指引叫可以早一個月打(隔5個月), 科興仍是隔6個月,
兩隻牌子藥廠網, 目前都不是教隔90日打第3/4針

連香港疫苗通行證(見下)都容許6個月內打第3針

教人打得咁密, 為咩呢?
sale c?

大宅

我相信專家也被藥廠d假臨床數據呃左,咩抗体高乜乜物物,抗体高確係對防線好,但delta、Omicron都突破型黎,而且滅活b-cell表現更好,也有獨門N蛋白係輝瑞無嘅。

珍珠宮

2021勳章

呢條友一定吾係良心發現,佢當時特登開個記招,用 tbb3萬8千8形式,嚮記招入面不停嗡打伏必die啦。呢 d反骨仔,只係看風使舵,見新特首上場就轉軚,正 cheap精

SU213    發表於 22-6-22 12:59

伯爵府

2022勳章 2021勳章 玩具勳章 畀面勳章

人哋藥廠網址寫得清清楚楚,當時嗰位姓許嘅極力推行要自行減藥比細路打,真係靠害

大宅

回覆樓主:

輝瑞遲遲唔出兒童配方,可能為避風險,反正賺唔切

首頁
23456...7

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊