自由講場

跳至

首頁
34567...9

尾頁

男爵府

啲死yc 仲散播謠言話香港行衰運沉船冧橋自己香港人想香港死真係黃屎特質

侯爵府

回覆樓主:

真係辛苦晒電力技工, 仲有廣大受影響居民忍奈

男爵府

高效

大宅

回覆樓主:

一個鐘頭多有反水電可以煮飯食,感恩(emoji)

珍珠宮

BK Milk勳章

ricecooking 發表於 22-6-21 23:12
香港人真係好有效率

香港人做嘢真係好快手

伯爵府

香港好多野都係no.1; 鐵路系統都是, 那有地方班次咁密又運作順暢。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

回覆樓主:

真係好有效率

珍珠宮

kwokdicken 發表於 22-6-21 22:14
無論中國內地、日本、尾國、歐洲、英國同台灣
有呢D成個區域停電
起碼半日先搞得掂

仲有幾個屋苑未有電呀

https://hk.news.yahoo.com/%E3%80%90%E5%85%83%E6%9C%97%E5%A4%A9%E6%B0%B4%E5%9C%8D%E5%A4%A7%E5%81%9C%E9%9B%BB%E3%80%91%E4%B8%AD%E9%9B%BB%EF%BC%9A%E5%A4%A9%E6%B0%B4%E5%9C%8D%E5%A4%A9%E6%99%B4%E3%80%81%E5%A4%A9%E6%BE%A4%E3%80%81%E5%A4%A9%E6%82%85%E3%80%81%E5%A4%A9%E5%AF%8C%E9%82%A8%E7%B4%84%E5%85%A9%E8%90%AC%E4%BA%BA%E6%9C%AA%E6%81%A2%E5%BE%A9%E9%9B%BB%E5%8A%9B-%E9%9C%80%E5%85%A9%E5%A4%A9%E6%90%B6%E6%95%91-163616358.html

伯爵府

留名睇下先

伯爵府

回覆樓主:

剛剛記招,有個女記者埋怨點解另外二萬幾住尸仲未有電,仲要等兩日先有電 ,中電個代表都好似火火地話我地已經係好短時間為十四萬人提供番電力,其餘的會盡力修復番...另外個記者又係低b, 問人地點樣賠償?點解唔讚揚下中電可以咁快維修到,好似全部佢地錯咁,問消防又係質問人咁.....

象牙宮

reb_pooh 發表於 22-6-21 22:26
仲有啲地方未有電呀!包括我屋企
朋友岩岩先有電呀!

大宅

fionstone 發表於 22-6-22 00:52
剛剛記招,有個女記者埋怨點解另外二萬幾住尸仲未有電,仲要等兩日先有電 ,中電個代表都好似火火地話我地 ...

個記者語氣勁差,人地都搶修緊啦,睇到做到嘢啦,你估啪個掣就著返晒咩,低能記者問低B問題。

珍珠宮

剛剛記招,有個女記者埋怨點解另外二萬幾住尸仲未有電,仲要等兩日先有電 ,中電個代表都好似火火地話我地 ...

咪係囉,我睇直播時都覺得啲記者問得好有問題

伯爵府

其實我想講,火燭呢d係意外,就算賠償都係保險嗰邊既事,問來都多餘。

goldpiglet    發表於 22-6-22 02:06

伯爵府

啲記者畢嬲低水平,其實我覺得唔仗晒時間會記招,發新聞稿咪算

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

子爵府

好媽媽勳章

mercurycc 發表於 22-6-22 01:08
朋友岩岩先有電呀!

啱啱有電有水喇希望其他邨快啲有電啦!

公爵府

呢d人真係痴總制,永遠活係埋怨和憤怒中,真係可悲!

珍珠宮

虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 食得好勳章 美好大世界2017勳章

仲係無水無電

子爵府

虎到金來勳章

kwokdicken 發表於 22-6-21 22:14
無論中國內地、日本、尾國、歐洲、英國同台灣
有呢D成個區域停電
起碼半日先搞得掂

首頁
34567...9

尾頁

跳至