自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

回覆樓主:

想知道佢呢啲位仲會唔會有咩約滿酬金架?佢做得咁差,仲要俾佢。。。

侯爵府

yee183 發表於 22-6-23 00:35
黑暴時期,醫護係醫院靜坐貼大字報,佢都唔理,重話佢地有表達意見自由,搞到烏煙瘴氣,佢最大責任 ...

黑醫護搞到醫院成個靈堂咁,有自由表達去陳肇始屋企整啦,放埋佢張相供奉呀
陳肇始一落台,咁啱黑醫護組織話解散,心照啦!

珍珠宮

laukkk 發表於 22-6-23 01:11
想知道佢呢啲位仲會唔會有咩約滿酬金架?佢做得咁差,仲要俾佢。。。
...
好大機會有...

侯爵府

emilylam 發表於 22-6-23 00:11

陳肇始為黑醫護喊就有!老人家戶外捱凍?佢有冇去探過或為 ...

佢冇得撈,咁啱黑醫護組織又話解散

珍珠宮

好媽媽勳章

真係樣衰到爆,好心幾十萬一個月就恤下髪化下粧整理好儀容先見人喇,次次都成個丫烏婆咁影衰曬!

alau2021    發表於 22-6-23 01:46

男爵府

回覆 gallygally 的帖子

我覺得佢無預先做好準備。見到外國爆成咁,佢都應該起定d隔離方艙醫院。當時係清零政策,葵涌邨有幾楝未清晒零就解封,咪擴散晒出嚟。佢自己唔係醫生,無專業判斷,只可聽一個個專家講。

侯爵府

轉載:

其實仲出嚟講乜鬼,冇人想疫情發生,但你確實欠老人家一個交代。

有整整一年時間畀你預防疫情在安老院爆發,社會上差不多每個星期都有人提及,你同林鄭就係唔理,一日推一日,一星期推一星期,一個月推一個月,日日出黎開會就只係諗點樣答、反駁傳媒問題,諗點樣卸膊。

到爆發後,都唔知你兩條友搞咗啲乜嘢出嚟,日日死人冇辦法等運到,由得病人瞓喺車場凍到PK等死,成日就話醫療系統崩潰,但又救唔到人,死到離晒譜先至叫大陸幫拖,起好都死左大半。

又唔講救人,最後連死葬都搞到一塌糊塗,老豆老母死左連見一面都見唔到,屍體周圍放,落葬又話要等等等,你依家所謂哽咽有乜嘢用?

不過佢未夠林鄭無恥, 林鄭夠膽死話任內交出亮麗成績, 臨走仲講乜鬼官到無求膽自大, 賤格到咁嘅人都真係好少有。

子爵府

honeyfamily@@ 發表於 22-6-23 01:41
回覆 gallygally 的帖子

我覺得佢無預先做好準備。見到外國爆成咁,佢都應該起定d隔離方艙醫院。當時係清 ...

我覺得佢只係執行者,話事果個係林鄭。

翡翠宮

畀面勳章

gallygally 發表於 22-6-22 12:36
我覺得佢都盡力做架啦,但係拍板決定唔係佢! 之前封唔到條村, 係政府根本由頭到尾冇人做過預案配套, 所以一 ...

制定防疫政策,做預案配套既人應該就係佢,佢唔做,緊係冇人做啦。三年疫情,到第五波時仲好意思話冇隔離設施,點解冇?就因為佢廢!

日日是好日

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

回覆樓主:

臨走比d 台型都唔得

侯爵府

無左份高人工既工

男爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

回覆樓主:

林鄭五年總共2500萬人工,再加625萬約滿酬金。

首頁

尾頁

跳至