自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

珍珠宮

回覆樓主:

大1x歲男人事業有成風趣都吃香
你一開始已對人有意思
行為動作上已表露無遺
探到你老咪縮
可以話個妹妹唔大方
我係佢個年紀亦唔識面對錯愛
好小事忘記佢大人有大量

子爵府

mike89 發表於 22-6-23 07:54
36已經大叔,已經怕左你唔想理你
仲要約人放工再傾公事
傾完工作又問人對你印象

X 2 大個女仔差唔多一倍,人情世故又唔識,公私不分,家底又唔配,同事唔show你,仲諗係咪淨係年紀原因,我就咁聽三十歲都唔會揀樓主。

水晶宮

回覆樓主:

男人年紀大不構成任何問題,最重要大得嚟又無錢先係問題。

現實嗎?若果大家相近,冇錢唔緊要一齊努力,若男的大過自己好多又新入職即代表你搵唔到錢,又無能力。

我唔係踏你,分析女人的心態,女人揀歸宿點都想男的經濟穩定,有1定的經濟能力,結婚後冇咁辛苦。

搵相若年紀大家明大家

洋房

sn0629 發表於 22-6-23 08:18
唔好咁,亦冇需要係咁,除非你根本係咁嘅人。男人要大方啲,能幹啲,好人啲,風趣啲才吸引! 我唔係叫你去 ...
我對所有同事都好好,其他同事亦對我好好,放工傾兩句有講有笑冇問題。連同我最大牙齒印位同事,都對我態度都有轉變。我見佢唔想同我同台食飯而企係度食,我之後故意讓佢食先等佢有得坐下抖下,我做到咁夠好人吧?

洋房

spikenard 發表於 22-6-23 08:32
男人年紀大不構成任何問題,最重要大得嚟又無錢先係問題。

現實嗎?若果大家相近,冇錢唔緊要一齊努力,若 ...

多謝你嘅意見!
人生不如意事太多,起步遲但冇放棄過,努力儲錢中。

佢轉part time話係想多d時間玩,我99.999%認為佢唔會諗到咁長遠

子爵府

EstrellaDa 發表於 22-6-23 08:27
放工傾係因為我已經冇同佢同一個食飯時間,而且我地工作崗位不同,與世隔絕,只有食飯同放工先可以傾到兩句 ...

老實講, 放工傾仲驚, 關於工作的事, 在工作時間入面講咪得囉!
你鍾意人咪直接認左佢. 女仔最怕你呢類小氣男人。
如果真心鍾意, 就算個女仔點對你, 你都會對佢好, 如果只係貪人後生, 就唔好再纏住人啦, 你同佢差1x年, 衰d講做得佢亞爸啦!

伯爵府

受朋輩影響,應該係身邊朋友討論過你,認為你對佢有意思,佢又怕比同輩笑,所以畫清界線⋯⋯二十出頭未識點處理男女關係,(意思係唔做情侶,只做朋友關係)

大宅

牛年勳章

EstrellaDa 發表於 22-6-23 07:12
是咁的,女仔係廿歲頭,我係男仔就快36歲。我地係同事,佢入職冇耐時,我地都幾多計傾,一齊食飯/買飯,有 ...
個個人唔同,有人鍾意成熟父型男,有人鍾意同齡男,亦有人鍾意小鮮肉,唔可以一概而論

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

咁可能佢唔覺得你原來咁大, 咪當返普通同事囉

子爵府

認真你就輸
36真的太老了
對一個20歲出頭女仔黎講你好老

洋房

EstrellaDa

洋房

EstrellaDa

侯爵府

回覆樓主:

自已條件唔算好, 點解要揾細路女,仲要人地有家底
有d男人專揾細路女傾計, 同年紀溝通唔到

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

個女仔好明顯因為年紀疏遠你啦
你36歲 其實差4年就40歲, 一上4字頭 都會令廿歲女卻步, 分分鐘佢DADY 都係 40出頭, 佢真係好難接受到你喎

諗返 我20歲時 知個男仔 30頭都唔多想一齊啦, 會靜靜地疏遠佢...後生女只係想另一半同佢年紀大佢2,3年架咋

我覺得你最好 當冇事發生, 如果仲糾纏問點解 只會更惡劣, 佢分分鐘辭職

公爵府

重點應該係個女先對你有興趣,後來可能問同事,有人講佢知你都幾大下,佢唔信,要親自問你,你講答案後佢好失望。。按你寫既內容,做得唔好既係個妹妹仔

洋房

EstrellaDa

男爵府

回覆 EstrellaDa 的帖子

唔好咁多藉口, 工作問題工作時間傾, 點解要放工或食飯依啲私人時間傾呢?
對你印象? 又唔關工作事, 答你仲乜呢? 同你熟或者想friend就話啫

老實, 一男一女單獨喺公司好好傾, 一定有閒言閒語. 加上, 可能有其他女同事都覺得有問題, 個女仔唔想被誤會, 直接啲咪好.

樓主要上嚟問, 仲要問埋母親大人, 好明顯唔太成熟, 因為依啲事, 返工返得耐都會見得多.

洋房

EstrellaDa

子爵府

chelsea_jbb 發表於 22-6-23 07:21
回想自己20歲頭時, 3字頭已覺好老. 莫說36...........
你都係搵番同你差不多年紀的女朋友會較好
...

絕對同意

珍珠宮

EstrellaDa 發表於 22-6-23 08:11
性格上有問題呢點,我問過母親大人佢都有此睇法

原本我都覺得個女仔唔夠大方,大家同事應該保持禮貌
但已經36歲,芝麻綠豆小事都要問媽媽意見….
er……
你都應該成熟啲

首頁
12345...8

尾頁

跳至