夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

跳躍精靈 發表於 22-6-25 04:33
使乜催
咪由佢
年尾乜都冇發生屋企長輩問起咪叫長輩問個男人囉

你啱 thank you (emoji)

珍珠宮

2018復活節勳章

想結咪結

男爵府

ChengShabby 發表於 22-6-24 19:38
應該點問先可以唔好好似催婚咁呢?還是全部男人對係都哩樣野懶懶行架?
...

我覺得重點唔係點問,重點係你同佢平日點相處, 例如你地在家食完野, 邊個執野, 如果一齊執就幾好, 如果只有你執, 咁你應該預想到婚後日子點

其實我覺得預備結婚都係一個結婚前功課, 睇下大家夾唔夾, 拍拖永遠講大家好, 結婚就係平淡, 會消化自己感情, 與其結後覺得唔夾, 不如婚前睇清楚, 所以我話重點唔係點問,而係大家在一個無壓下, 日常生活係點, 有朋友求婚3年, 完全忘記,最後分手, 佢地拍左十幾年, 有時唔夾就係唔夾。朋友之後揾一個管住佢的人, 咁就結到

所以話你提佢, 你可能永遠提佢, 另一個方法係去做婚輔, 好多ngo 都有搞, 婚輔其實係講d現實問題, 拍拖唔會講, 例如鬧交大家會點做, 金錢消費觀, 家務安排等等

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

一問點都係催的了,你自己都唔介意結唔結,咪等佢開口囉

首頁

尾頁

跳至