自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

男爵府

中年單骨瘦底,成日想肥些,但有時閒談講開呢個煩惱,別人也叫我唔好噤大聲,講笑説會比人打的。肥有佢嘅煩惱,但太瘦一樣煩.
點樣可以令上身及手臂肥些,現在望落輕飄飄好似張紙。

水晶宮

issactmaria 發表於 22-6-24 06:40
中年單骨瘦底,成日想肥些,但有時閒談講開呢個煩惱,別人也叫我唔好噤大聲,講笑説會比人打的。肥有佢嘅煩 ...

我都好瘦肥唔到

20150618bb    發表於 22-10-27 18:37

侯爵府

中年單骨瘦底,成日想肥些,但有時閒談講開呢個煩惱,別人也叫我唔好噤大聲,講笑説會比人打的。肥有佢嘅煩 ...

我以前好瘦,中年發福,身形睇落算正常咗,但血壓,三高伴隨,反思肥瘦都要血管負擔到先得,依家刻意減下。

禁止訪問

回覆樓主:

子爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

好難肥落對手 我lee幾年都肥咗但都只係肥去個肚到

禁止訪問

禁止訪問

珍珠宮

2024年龍年勳章

chitchit0520 發表於 22-6-24 08:10
我睇中年女性既體型,除了肚腩明顯大,手臂粗都係其中一個特徵。
我自己一直手臂算幼,但呢兩年(45-47) ...

子爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

chitchit0520 發表於 22-6-24 08:10
我睇中年女性既體型,除了肚腩明顯大,手臂粗都係其中一個特徵。
我自己一直手臂算幼,但呢兩年(45-47) ...

手臀都算正常唔太瘦 但lee個位真係肥唔到,啲人一見我對手又會話我又瘦咗 其實我肥哂起個肚腩到囉

禁止訪問

子爵府

chitchit0520 發表於 22-6-24 08:29
你呢個ok呀!唔太瘦喎!
我舊年最fit時條臂係咁,我覺得啱啱好!

ok吖我覺得啱啱好喎

禁止訪問

子爵府

增肌

子爵府

運動會吸收好D

男爵府

2024年龍年勳章

人愈大, 應該係要加肌肉, 因為身陳代謝慢左, 會愈來愈難KEEP到有肌肉, 而肌肉可以令個人有力, 無咁勊.
肥糕只會痴住係身體, 又無乜野用, 愈肥就行路都覺得攰
而且肥肉係依附係肌肉上面, 有左D肌肉, 再增少少肥, 就好好睇了, 個骨架睇落都大D, 而如果淨係得肥肉, 就係肥婆, 一D都唔好睇.
當然增加肌肉係好難既事, 但長遠黎講係對身體好.

伯爵府

好媽媽勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

chitchit0520 發表於 22-6-24 08:42
我今年就粗咗,攪到著唔到背心,而家減緊。

我覺得你手臂都啱啱好呀!唔會太瘦呀!

好fit喎,你幾高?重?
朋友教我食多d蛋白質,練重訓增肌,佢話外形望落會好睇d,又明顯增磅

珍珠宮

不外乎都係運動同食多啲優質蛋白質增肌

我係偏瘦+骨架細
手臂瘦得嚟有少少肌肉
個手瓜仔自細幫屋企擔擔抬抬練成

珍珠宮

nico011296 發表於 22-6-24 08:17
手臀都算正常唔太瘦 但lee個位真係肥唔到,啲人一見我對手又會話我又瘦咗 其實我肥哂 ...

你本身骨架細同單骨

伯爵府

回覆 nico011296 的帖子

我都是肥在肚腩真難減肚腩
我上身算瘦

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 開心吸收勳章

我都好瘦,只肥肚腩

首頁
12345...7

尾頁

跳至