自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第四回 熱血金章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回

楊思琦轉戰內地,近來活躍內地社交平台,拍片帶大家掃街食好西,一時又cosplay學生妹,雖然有彈有讚,不過楊思琦仍然好積極同網民交流,近日更直接明買明賣,推出單對單傾偈收費套餐,網民驚呼:「大開眼界」,此舉震驚內地十幾億民眾﹗

43歲楊思琦日前開直播,約有一千五百名網民在線,楊思琦突然公布:「大家想跟我聊天,可以點擊下面的付費連線就可以了﹗」網民才發現直播右下方多了一個付款連結,若想跟楊思琦一對一聊天可以按下連結,並須填寫申請聊天的理由,要楊思琦揀中才會進行一對一貼心服務﹗根據價目表顯示跟楊思琦聊天要付8888抖幣(約1270人民幣),並且不能超過五分鐘,惹來極大爭議﹗

有網民在直播中留言:「這個方式不太好吧﹗」、「做演員缺錢到這種程度?」、「好歹是個港姐,這操作令人心寒」、「大開眼界」、「這個吃相太難看﹗」、「聊個天要付這麼多錢,不至於,好好去拍戲吧﹗」、「當粉絲當自己是甚麼?不尊重別人更不尊重自己﹗」、「直接把自己賣出去吧﹗」等,不過也有網民盲撐:「沒有人迫你的,可以不付﹗」、「一個普通人能接觸明星不容易,錢是要花的」﹗收費用的抖幣是虛擬貨幣,同人民幣兌換率約7:1,即8888抖幣約1270人民幣(港幣約1484)﹐五分鐘收費近一千五百蚊,難怪網民質疑楊思琦缺錢要撲水﹗

近年不少港星轉攻內地搵人仔,就連疫情都不能阻隔大家的北上的決心,除了拍劇、真人騷,不少港星都參照內地藝人搵食做法,直播帶貨,拍抖音無聊片等,而楊思琦近來好活躍經營內地社交平台,但就未見過有藝人好似佢咁創新玩收錢傾偈,一對仔女嘅洗費,果然令佢走前好多步﹗

楊思琦當年與吳帥珠胎暗結,點知投資錯誤男方走佬,她咬緊牙關誕下女兒楊卓穎成為單親媽媽,其後楊思琦離奇懷上第二胎,2020年2月兒子Kody出世,生父成謎BB都係跟阿媽姓楊,雖然楊思琦屢以老公是圈外人希望保持低調為由解釋,但虛擬老公全方位失蹤,楊思琦一坐完月即搵錢養家。楊思琦聲稱有老公錫,但搏命搵錢與日俱增,之前為美容公司拍廣告,著三點式扭盡蛇腰,有老公都咁博,會唔會太辛苦?

文章版權為新傳媒集團所擁有,原文請按: https://www.nmplus.hk/857868/?utm_campaign=NM_ContentCopy&utm_source=Web-inventory&utm_medium=Content-Copy_NM

始終曾選港姐

SiuBBee    發表於 22-6-24 16:27

別墅

佢都好努力工作

大宅

T96 發表於 22-6-24 10:47
楊思琦轉戰內地,近來活躍內地社交平台,拍片帶大家掃街食好西,一時又cosplay學生妹,雖然有彈有讚,不過 ...

佢個老公呢

大宅

2024勳章 2021可愛聖誕B勳章

ManyanChun_FB 發表於 22-6-24 11:01
佢個老公呢

隱形

珍珠宮

回覆樓主:

又係咪太努力呀?雖然陪聊唔一定等於色情,但係閒聊俾個會俾錢,又唔係特別紅 多 fans。

珍珠宮

ManyanChun_FB 發表於 22-6-24 11:01
佢個老公呢

佢有老公咩?一直都唔覺有喎

emilypyhui    發表於 22-6-24 21:54

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

同以前173 收費聽故仔差唔多

珍珠宮

好進取
唔係有雜誌話佢幾層樓收租咩
其實做乜仲咁高調搵錢?
低調收租都好富貴啦

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

回覆樓主:

香港有d名模幫人做styling都收錢㗎啦!一對一親手幫手整衫tim,比佢收得更貴

大宅

2024年龍年勳章

T96 發表於 22-6-24 10:47
楊思琦轉戰內地,近來活躍內地社交平台,拍片帶大家掃街食好西,一時又cosplay學生妹,雖然有彈有讚,不過 ...

都係搵食姐又唔係呃人錢,冇興趣可以唔俾錢

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第四回 熱血金章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回

granja 發表於 22-6-24 11:04
同以前173 收費聽故仔差唔多

單對單傾偈套餐

珍珠宮

回覆 T96 的帖子

珍珠宮

Love and Kindness are never wasted.

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

似以前打電話俾錢聽故仔

伯爵府

cindy618 發表於 22-6-24 14:44
似以前打電話俾錢聽故仔

而現在有視像

珍珠宮

開心吸收勳章

回覆樓主:

應該係想趁仲有姿色揾多D快$,雖則而家係keep得不錯,始終都4O+,揾得幾多得幾多啦

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 畀面勳章 叻叻勳章 睛靈勳章 陪月勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 KMALL特別版勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章

咁佢都識諗嘅,趁仲有人氣搵到幾多得幾多,遲啲當提早退休囉,如果要供個細路去外國讀書,教育花費都唔少

子爵府

又搵咗個虛擬老公,好等錢洗

子爵府

Karenlaw2 發表於 22-6-24 11:15
都係搵食姐又唔係呃人錢,冇興趣可以唔俾錢

咪係囉,起碼佢靠自己

大宅

就算fans都冇嘢講吧,可以有咩話題

首頁

尾頁

跳至