自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

babytszkin 發表於 22-6-26 15:03
想問下馬e生一般診金大約幾錢到架?政府e生叫我外出做超聲波檢查我都有D想搵馬e生,不過我冇買保險
又惊負 ...

點解政府唔幫你做超聲波?覺得你無病徵?

侯爵府

mini122 發表於 22-6-26 18:37
點解政府唔幫你做超聲波?覺得你無病徵?

因為第一次見乳腺科做左初部超聲波
e生話我嗰D系水pot,不過有成10粒以上
其中有2粒扁扁地,如果排政府超聲波要等年幾
e生叫我自費照左先會好D
我夾胸参加左乳癌個計劃勉費的
不過超聲波好緊要好睇做既人判斷
所以想想搵馬E生

侯爵府

eemm 發表於 22-6-26 15:48
consultation 1500
ultrasound. 1100
3D mammogram 3700

thx

翡翠宮

減齡達人勳章

babytszkin 發表於 22-6-26 18:43
因為第一次見乳腺科做左初部超聲波
e生話我嗰D系水pot,不過有成10粒以上
其中有2粒扁扁地,如果排政府超聲 ...

你係咪參加乳健個免費計劃? 我果陣時係喺彩虹乳健做檢查,咁啱係馬醫生見我,所以我之後先繼續搵佢咋,不過佢依家咁忙,唔知仲有冇去乳健診症了

侯爵府

florapang0426 發表於 22-6-26 22:22
你係咪參加乳健個免費計劃? 我果陣時係喺彩虹乳健做檢查,咁啱係馬醫生見我,所以我之後先繼續搵佢咋,不 ...

我參加這個呢個

公爵府

虎到金來勳章

florapang0426 發表於 22-6-26 22:22
你係咪參加乳健個免費計劃? 我果陣時係喺彩虹乳健做檢查,咁啱係馬醫生見我,所以我之後先繼續搵佢咋,不 ...
聽講仲有去.

珍珠宮

waic 發表於 22-6-25 20:19
我幾年前都試過一次比個所謂女名醫斷錯症,照超聲波話我有子宮瘜肉要切除,book 埋醫院。後尾我覺得佢太貴 ...

呢個名医真係好差,不如你試下半開名,等其他jm不要受害

珍珠宮

waic 發表於 22-6-26 08:04
係呀,個女名醫一聽到我話冇買保險,即係冇晒興趣咁叫我排政府,但我話照做私家佢先有番啲表情
...
我幾唔中意醫生第一句就問有冇買保險,如果冇買會收平d 呀!

珍珠宮

可愛教主2 發表於 23-3-22 13:18
呢個名医真係好差,不如你試下半開名,等其他jm不要受害

pm 你

珍珠宮

三國1 發表於 23-3-22 13:33
我幾唔中意醫生第一句就問有冇買保險,如果冇買會收平d 呀!

我冇買保險,佢叫我去排公立呀,睇死我冇錢比咁,衰到 ,幾萬蚊我仲比得起

男爵府

waic 發表於 23-3-22 15:29
我冇買保險,佢叫我去排公立呀,睇死我冇錢比咁,衰到 ,幾萬蚊我仲比得起
...

咁衰

首頁

尾頁

跳至