時政擂台

跳至

首頁

尾頁

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

男爵府

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

樓主又撻著個膠爐俾啲人圍, 係嘅, 唔喺呢段時間做呢啲嘢, 都唔知幾時可以再做.

男爵府

SU213 發表於 22-6-26 17:50
樓主又撻著個膠爐俾啲人圍, 係嘅, 唔喺呢段時間做呢啲嘢, 都唔知幾時可以再做.

...

呢個一定要做,否則對係香港捱世界既老百姓都未必公平

無聽過乜嘢留底老人,自己移民咩?!

男爵府

SARIDON 發表於 22-6-26 12:04
取消佢嘅身份証就已經係最好。。

做到先講
再者,有D YC 肯定求之不得
不能讓他們得逞!

洋房

ASJ2008 發表於 22-6-26 06:24
香港政府是要全面檢討移民福利政策!
確實有人移民美國幾十年,用晒當地醫保就返嚟香港醫病,但過去20年一 ...
因為中國,香港承認多種身份。有加拿大籍的人,一樣可以攞大陸,香港福利。只要有大陸,香港身份。

男爵府

下一步,應該考慮業主兩年在外者,單位應課100%稅率物業稅。

首頁

尾頁

跳至