自由講場

跳至

首頁
12345...11

尾頁

子爵府

我自己165,成日喺街見到啲170up嘅女仔都好羨慕,成個人行出嚟感覺氣質特別出眾咁

水晶宮

areyouangry 發表於 22-6-26 08:39
我自己165,成日喺街見到啲170up嘅女仔都好羨慕,成個人行出嚟感覺氣質特別出眾咁
...

x 2。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

Yeung456 發表於 22-6-26 07:10
香港女仔有 1.7米身高 , 應該係偏高果類 , 大家覺得好定唔好

1.7唔算好高,如1.75女仔就太高

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

Yeung456 發表於 22-6-26 07:10
香港女仔有 1.7米身高 , 應該係偏高果類 , 大家覺得好定唔好

高度唔算最重要身材好又苗條先最重要

男爵府

回覆樓主:

可能我170,所以覺得175才算高。

身高原來對工作都有幫助,唔打得都睇得,聽過有人講過佢既第一感覺原來係有台型

伯爵府

chocolatebean 發表於 22-6-26 07:49
如果好似亞男咁唔介意男友老公高度,咁梗係冇問題啦!

咁都要揾個黃祖藍唔介意自己矮老婆一截。

珍珠宮

高得黎身形比例好,好鬼正,而家買高妹衫褲都吾難。我168,以前要買條啱長度長褲好難,一係要買貴野。

珍珠宮

回覆樓主:

165係最好,太高唔好睇

禁止訪問

回覆樓主:

伯爵府

areyouangry 發表於 22-6-26 08:39
...

x3

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章

很好呀!170好多人恨都恨唔到,唔會難揾男朋友,新一代男仔個個都17X

伯爵府

回覆樓主:

對於女仔個人嚟講高挑身材梗係好啦
如果有瘦又高咁就著衫靚,如果加上樣靚更加正
如果對於搵伴侶,如果搵一定要高過自己嘅可能選擇會少啲,雖然而家某啲男仔發育都幾好幾高, 但係高度唔係搵伴侶期唯一條件. (高過自己嘅都未必一定要適合自己)

珍珠宮

睇吓幾多歲如果上一代有咁高,搵對象可能難啲。

公爵府

長腳蟹有幾高?如果係佢咁高,咁身型,我就覺得一般。最好1.68左右,進可攻,退可守。平底又得,高跟又得

侯爵府

回覆樓主:

我168(好彩老公都高我半個頭),如果揀樣覺得自豪嘅野,我唸係高度囉,人高方便好多,仲有出街無咁易比人非禮。唯一缺點係唔好著太高高踭鞋,因太高圍埋女仔堆會太格格不入。

我覺得170最good, 都想囡高過我,佢都岩岩170喇,所以,希望佢呢個高度就夠喇。

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

唔好! 我167cm都覺得香港男仔普遍矮好難搵男朋友,而高大嘅男仔通常鍾意細細粒, 女仔仲要170後生纖瘦嗰陣著衫就靚啫,人到中年心廣體胖揍成座山咁㗎啦! 雖然高好過矮但係都唔使高成咁,我個人認為165係最perfect!

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

唔肥就會著衫好好睇

男爵府

我2個女都173-174高,好彩吾肥,同埋2個都腳長,比例ok,生活上其實都冇乜太大問題,只係同女朋友出街唔可以着高鞋,搵男朋友係少左好多選擇,但都搵到高佢一個頭。

男爵府

我自己得158,但好滿意我自己高度。
如果要高我覺得去到165啦,太高唔好。
如果高,一定要瘦先好睇,否則好似山東人。同埋高男矮女易d找另一半。

子爵府

alicemic 發表於 22-6-26 09:13
唔好! 我167cm都覺得香港男仔普遍矮好難搵男朋友,而高大嘅男仔通常鍾意細細粒, 女仔仲要170後生纖瘦嗰陣 ...

yes

首頁
12345...11

尾頁

跳至