夫婦情感

跳至

首頁
12345...6

尾頁

複式洋房

大家好!由我有左開始,佢差唔多日日都單單打打,曾經試過佢發脾氣唔小心整到我個肚要入醫院,同埋佢會不時講D好難聽既說話,例如廢柴個D。佢覺得層樓係佢供既佢就有權話曬事。但我都有番工同埋都高學歷,我都有付出。D家務我做到就做(當然個肚愈來愈大,我真係做唔得多)﹐但佢唔體諒我,覺得我0付出。仲有,佢話唔好同佢講工作既野,我屋企人既野同佢屋企人既野。咁我根本無野可以同佢講。但我都要需要同人傾訴﹐但我同屋企人或者朋友講﹐佢就嬲。佢甚少關心我同BB。就算我話肚痛,佢都唔理。仲有,佢嬲曬我屋企人同佢屋企人,可以一句訊息都唔覆。
咁由於太多太過份既野,我屋企人同我都認為離婚比較好,我地睇唔出佢會對小朋友好。如果係你地﹐你地會點做呀?

子爵府

2022勳章 牛年勳章 2021勳章

咁你大肚前, 有冇plan 過架?
個肚是意外嗎?
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

複式洋房

kwhkwh 發表於 22-6-26 22:15
咁你大肚前, 有冇plan 過架?
個肚是意外嗎?

唔係意外。但佢知道係女之後就極度唔鐘意。仲話因為我所以陀女。又要我過幾年做IVF可以生到仔。

P.S. 我地唔過30同埋都係大學畢業。

大宅

2021勳章 陪月勳章

poppilai 發表於 22-6-26 22:04
大家好!由我有左開始,佢差唔多日日都單單打打,曾經試過佢發脾氣唔小心整到我個肚要入醫院,同埋佢會不時 ...

你留低嘅理由?
你想分層樓?

複式洋房

aryemyem 發表於 22-6-26 22:27
你留低嘅理由?
你想分層樓?

我陀住7個月,都唔太方便走動啦。同埋都想佢改變。但日日發生既野我就睇唔出。所以我都睇緊租盤準備走。但我地結左婚半年多。個B都係結婚前少少日子開始有左

子爵府

2021勳章

你有左佢都踢你肚咁賤格,走啦,搬返娘家先可以嗎?陀緊幾多個月?點解佢會咁對你?維持左幾耐?你地結婚幾耐?

複式洋房

poppilai 發表於 22-6-26 22:31
我陀住7個月,都唔太方便走動啦。同埋都想佢改變。但日日發生既野我就睇唔出。所以我都睇緊租盤準備走。但 ...

佢屋企重男輕女? 生女可以怪落你度咩? 我恨有個女都黎唔切。

大宅

2021勳章 陪月勳章

我陀住7個月,都唔太方便走動啦。同埋都想佢改變。但日日發生既野我就睇唔出。所以我都睇緊租盤準備走。但 ...

我覺得佢係痴線嘅
好人好者點會一真欺壓老婆
同佢一齊無幸福
只會一直被打壓
IVF好傷身體
就算生到仔
日後離婚佢都會爭到底

大宅

結婚無幾耐咋喎,半年就攪成咁….

複式洋房

free2020 發表於 22-6-26 22:37
你有左佢都踢你肚咁賤格,走啦,搬返娘家先可以嗎?陀緊幾多個月?點解佢會咁對你?維持左幾耐?你地結婚幾 ...

我娘家好細。我屋企人都同意我搬走。陀緊7個月,係一結婚就有左。 佢覺得付出不平衡。但講真,我大住肚好難做家務。番完工都攰。同埋佢呢個時候話要儲錢換樓,我話要儲左錢俾BB用佢又黑臉。繼而成日話我廢柴寄生蟲。但成間BB房我準備曬咁濟,BB床我自己鑽。同埋我努力再搵一份更好既工(現時我自己份工~40k)。面試到好攰但佢都唔理唔體諒。

複式洋房

janus198 發表於 22-6-26 22:42
結婚無幾耐咋喎,半年就攪成咁….

佢要話曬事。但邊有可能一個家庭係咁。我又無靠佢養。佢無俾家用我。我生活支出同家用都係自己俾。寵物個d同埋BB既野我出曬。

複式洋房

chan614 發表於 22-6-26 22:39
佢屋企重男輕女? 生女可以怪落你度咩? 我恨有個女都黎唔切。

唔係。我老爺奶奶一d都無所謂。覺得B女好好。係得佢一個人覺得唔好

複式洋房

poppilai 發表於 22-6-26 22:46
唔係。我老爺奶奶一d都無所謂。覺得B女好好。係得佢一個人覺得唔好

咁大男人好難忍

複式洋房

aryemyem 發表於 22-6-26 22:41
我覺得佢係痴線嘅
好人好者點會一真欺壓老婆
同佢一齊無幸福

佢仲講到IVF少少痛有咩所謂。我以家最在乎係唔想俾佢有機會搶走個女。所以諗緊搬走先會唔會最好

子爵府

poppilai 發表於 22-6-26 22:45
寵物個d同埋BB既野我出曬.
你仲有寵物, 仲有個肚
40K, 不是話你收入低,但係寵物+人仔, 分分鐘要你嘔突。

子爵府

阿女, 真心, 千萬不要這樣想, 靠自己最實際。

大宅

poppilai 發表於 22-6-26 22:43
我娘家好細。我屋企人都同意我搬走。陀緊7個月,係一結婚就有左。 佢覺得付出不平衡。但講真,我大住肚好 ...

拍拖幾耐先結?結咗半年BB都未出世就咁,唔離開,你同BB未來日子唔覺得會好過

cathngai    發表於 22-6-26 23:10

複式洋房

kwhkwh 發表於 22-6-26 22:51
你仲有寵物, 仲有個肚
40K, 不是話你收入低,但係寵物+人仔, 分分鐘要你嘔突。

但佢都覺得我無付出….

複式洋房

kwhkwh 發表於 22-6-26 22:52
阿女, 真心, 千萬不要這樣想, 靠自己最實際。

我d屋企人同朋友都覺得好激氣。所以搬走仲好。但我地諗緊要部署好d, 同埋都要佢俾番呀B既生活費

子爵府

poppilai 發表於 22-6-26 22:23
唔係意外。但佢知道係女之後就極度唔鐘意。仲話因為我所以陀女。又要我過幾年做IVF可以生到仔。

P.S. 我 ...
聽你講完咁既環境, 仲做IVF聽你老公老點, 佢係米傻左?你5好聽佢老點添呀。
你keep 好你份工, 打理好自己, 7個月, 養胎先。搵左陪月未?

首頁
12345...6

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊