夫婦情感

跳至

首頁
12345...6

尾頁

複式洋房

kwhkwh 發表於 22-6-26 23:01
佢要你IVF, 又5預BB 野, 你認為佢會同你搶B女? 然後唔搶又會俾B女生活費嗎?
你仲話佢plan 換樓。分分鐘個 ...

我都有諗過呢個可能。 諗緊可以點算。

水晶宮

2021勳章

poppilai 發表於 22-6-26 23:21
其實理性上大家都覺得係要離婚。係我個心覺得要俾番時間睇下佢改唔改。老爺奶奶都話不如生畫落黎先睇下佢 ...

最後一句你唔係有答案咩?仲等立即搬,太恐怖簡直唔係人,你天真仲以為可以改變佢,咪玩啦!

水晶宮

2021勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

poppilai 發表於 22-6-26 23:21
其實理性上大家都覺得係要離婚。係我個心覺得要俾番時間睇下佢改唔改。老爺奶奶都話不如生畫落黎先睇下佢 ...

點解女人成日咁天真覺得個男人係會改變?
又或者自己有能力令對方變?
一個人係愛錫你,對你好,係好自然嘅行為,係唔需要去要求...

你大住個肚,屋企得你同佢,已經咁對你。遲下bb出左世,會扭下計,會喊...日常生活再不同以前,你不如唸下佢會點對你哋...勸你唸定後路...

複式洋房

回覆樓主:

同佢生仔?真係生左個仔,個女賤過地底泥,你想阿女咁生活?
唔生,呢世繼續比说話你聽。一係半推就下要你生,衰D出去生。

公爵府

2021勳章

好肯定話俾你知
男人對老婆最呵護備至,就係懷孕時期,尤其係懷住第一胎嘅時候

要結婚包生仔,佢當老婆係生仔機器

大宅

你老公心理好有問題 生仔生女係佢話事,知你陀女咁對你 ,第時阿女出世佢都未必咁錫佢,我會返娘家住同自己養大阿女

男爵府

2021勳章

「廢柴」呢啲字眼比最親嘅人閙真係踐踏自尊!接受唔倒!
你老公係咪神憎鬼厭又唔鍾意屋企人,係咪有病!知道係女就咁對你,都唔係人嚟!第二胎又係女咁点算!佢啲性格在你大肚時唔愛惜你,就算生左都唔會改變!都係離婚吧!

伯爵府

2021勳章

你老公潮州人?同埋佢係醫生?

複式洋房

肥肥寶 發表於 22-6-27 11:14
你老公潮州人?同埋佢係醫生?

唔係呀~ 但係都係專業人士呀~

複式洋房

alicewong18 發表於 22-6-27 10:59
「廢柴」呢啲字眼比最親嘅人閙真係踐踏自尊!接受唔倒!
你老公係咪神憎鬼厭又唔鍾意屋企人,係咪有病!知 ...

我都好驚結完婚都係咁。到時先離可能仲慘….

複式洋房

YYChannn 發表於 22-6-27 10:31
你老公心理好有問題 生仔生女係佢話事,知你陀女咁對你 ,第時阿女出世佢都未必咁錫佢,我會返娘家住同自己 ...

我好驚個女會變成讀書機器同埋令佢好少可以去玩。但我自己一個人又怕照顧得佢唔好同埋令佢一開始就無左爸爸咁

複式洋房

yiklingelaine 發表於 22-6-27 08:25
同佢生仔?真係生左個仔,個女賤過地底泥,你想阿女咁生活?
唔生,呢世繼續比说話你聽。一係半推就下要你 ...

所以我都係放棄好d?….其實如果正面問佢未來佢會點處理咁樣,會唔會更好。大家清晰d

伯爵府

2021勳章

poppilai 發表於 22-6-27 11:22
唔係呀~ 但係都係專業人士呀~
你而家個肚都咁大,而且離婚都需時,都真係生出黎到時睇佢會唔會好轉,而你個心都想博,咪俾D時間佢再認真同佢傾睇下有冇得搞,或者可以試埋婚姻輔導

複式洋房

YYChannn 發表於 22-6-27 10:31
你老公心理好有問題 生仔生女係佢話事,知你陀女咁對你 ,第時阿女出世佢都未必咁錫佢,我會返娘家住同自己 ...

我娘家太細呀,一定要自己搬出去住,但屋企人應該可以黎幫手既。

公爵府

2021勳章

poppilai 發表於 22-6-26 22:04
大家好!由我有左開始,佢差唔多日日都單單打打,曾經試過佢發脾氣唔小心整到我個肚要入醫院,同埋佢會不時 ...

每個人情況唔同! 我幾時都話離婚係講能力架 (妳有無足夠嘅錢? 妳唔住佢供既層樓嘅話,有無地方住? 妳依家大住個肚,有無親友支援妳??)

我幾時都話,呢個世界幾時有錢有SAY有選擇..........如果妳起碼有一千萬,妳仲會問離唔離開妳個TOXIC C6??

我建議妳先衡量下自己籌碼先......

大宅

2021勳章

poppilai 發表於 22-6-26 22:04
大家好!由我有左開始,佢差唔多日日都單單打打,曾經試過佢發脾氣唔小心整到我個肚要入醫院,同埋佢會不時 ...

根據你所講,我的朋友的話會叫佢離。

大宅

其實你大住肚都咁對你,生完都唔望會對你點好法….IVF都冇得揀生仔,如果又係女你日子應該更難過。雖然寧教人打仔莫教人分妻,但咁生活落去對你對小朋友成長都未必好….

子爵府

2022勳章 牛年勳章 2021勳章

自己有份收入,娘家又願意支援,30歲未夠,樓主仲要咁委屈問個男既未來會點處理。怕b女冇老豆。

睇怕樓主高攀左人家,一入豪門不放手。
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

男爵府

2021勳章

你突然間話走離婚,你預左有一次大龍鳳!你老公會嘈到拆天或跪地求饒,所以你要好好諗清楚後路!安頓好自己先作决定!

複式洋房

poppilai 發表於 22-6-27 11:28
所以我都係放棄好d?….其實如果正面問佢未來佢會點處理咁樣,會唔會更好。大家清晰d
...

就咁睇爬文,我地就话放棄。但似乎你唔捨得,抱住個希望生完有轉變。感情既嘢坦白當然好,最基本佢都要知咩叫尊重,要不是將來怎相處?但攤開後佢就有防備,學呢度大家话齋,最好有哂後著。結果可能觀望,但要想最終點唔會被搶走呀女。

首頁
12345...6

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊