夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

2021勳章 陪月勳章

poppilai 發表於 22-6-28 19:24
咁我問過律師
佢話9成都係我有撫養權既
因為BB一開始就跟我

搞完你又打你
再加多幾句廢人
你仲旨意佢改嘅

子爵府

2022勳章 牛年勳章 2021勳章

poppilai 發表於 22-6-28 14:58
你都講得岩,好難由唔愛變番愛。佢屋企人話可能佢有情緒問題先會咁
點都好啦, 屋企人一句「有情緒問題」都不是要由你呢個大肚婆去承擔囉。
難為佢屋企人真夠厚面皮。
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

複式洋房

kwhkwh 發表於 22-6-28 19:48
點都好啦, 屋企人一句「有情緒問題」都不是要由你呢個大肚婆去承擔囉。
難為佢屋企人真夠厚面皮。
...

其實佢屋企人真係好好。又會買野俾我食,陪下我產檢同整炒米茶俾我。只係個仔就真係….唉

子爵府

2022勳章 牛年勳章 2021勳章

poppilai 發表於 22-6-28 14:52
我家境好過佢地嫁。但因為我讀埋碩士,起步慢d, 所以人工低過佢。 咁因為結得婚都唔想咁快離既。但當然我 ...
傻女, 呢度既有JM 勝在有教養, 有點閱歷,寧教人打仔。
但係「止蝕」好重要。尤其你人生才剛開始。

請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

侯爵府

poppilai 發表於 22-6-26 22:04
大家好!由我有左開始,佢差唔多日日都單單打打,曾經試過佢發脾氣唔小心整到我個肚要入醫院,同埋佢會不時 ...

可否租一間大些既屋,娘家搬黎一齊住有照應,再將娘家細屋出租做租金補貼,如全家要反工就請一個工人,始終成家人幫手睇下細b都放心點
一家一齊住 開支維起會細左

珍珠宮

2021勳章

poppilai 發表於 22-6-28 19:49
其實佢屋企人真係好好。又會買野俾我食,陪下我產檢同整炒米茶俾我。只係個仔就真係….唉
...

你係嫁比老公,不是佢家人

離,小朋友都會過得開心好多

大宅

育兒性格勳章 畀面勳章

poppilai 發表於 22-6-26 23:22
佢話生落黎就會訓練佢做醫生,之後俾番錢佢用。所以佢要搶都唔奇

CLS, 樣樣都算到盡。 先唔問你為乜嫁佢, 但你仲留低, 咁咪俾佢睇死你。

醫生都唔一定訓練到自己做細路做醫生, 唔好諗得咁理想。

另外, 睇你留言, 你好似唔夠留心你C6句說話全部意思, 係用晒你D錢, 去訓練佢做醫生, 之後俾佢養老。

大宅

育兒性格勳章 畀面勳章

poppilai 發表於 22-6-27 11:28
所以我都係放棄好d?….其實如果正面問佢未來佢會點處理咁樣,會唔會更好。大家清晰d
...

其實, 你自己想點?

你當然可以問佢, 答案又唔合你心意, 你又會點?

我開始覺得你有被虐習慣, 你上來只係吹下水吧。

我提醒你, 唔使諗生唔生及生完會點,除非係有意外有走個肚, 否則, 都一定順利完成40週。

生完, 個女會好辛苦,日日俾人鬧埋一份, 爸鬧女, 女鬧媽, 我睇唔出你現在頭家有任個關愛。

你想齊齊整整,就肯定要自己食晒D委屈, 唔想自己同個女都委屈, 比在我就認輸離婚,好多人係結咗婚才知揀錯人。

男爵府

先離開,婚離唔離再算!
先回娘家住、係對自己和BB好嘅第一步。我相信你係叻女,識得為自己和BB長遠作打算。

複式洋房

emilyxxx 發表於 22-7-6 00:53
先離開,婚離唔離再算!
先回娘家住、係對自己和BB好嘅第一步。我相信你係叻女,識得為自己和BB長遠作打算 ...

番唔到去娘家嫁,要搬出去先得

複式洋房

PIGPIG朱 發表於 22-6-28 22:56

可否租一間大些既屋,娘家搬黎一齊住有照應,再將娘家細屋 ...

呢個諗法都好好,我會遲下問下屋企人既

複式洋房

mln 發表於 22-6-28 23:20
你係嫁比老公,不是佢家人

離,小朋友都會過得開心好多

你都講得好岩呀

大宅

2021勳章

樓主老公都唔中意女,
咁仲搶來做乜?
怕且個女的生活都唔會有好日子過,
應該係當成奴隸2號備用。
樓主唔離仲等過年咩,
對老婆斤斤計較,
仲要專業人士重男輕女,
咩年代?佢咁復古樓主你拍拖果陣知唔知?
早走早著啦。

別墅

emilyxxx 發表於 22-7-6 00:53
先離開,婚離唔離再算!
先回娘家住、係對自己和BB好嘅第一步。我相信你係叻女,識得為自己和BB長遠作打算 ...
好主意, 係咪就快生了? 香港都有坐月酒店, 去 BOOK 2個月行開下先,
或者而家就搬去酒店度住住先, 明正言順避開你老公先, 再睇下日後點行
反正無野比對大肚婆衰更衰的了, 而家離婚同遲D 離婚意義都唔太大.
出世紙實寫埋爸爸名, 保障到自己, 唔駛為啖氣既, 反正唔落爸爸名, 又唔代表佢唔爭得.

別墅

poppilai 發表於 22-6-26 23:21
其實理性上大家都覺得係要離婚。係我個心覺得要俾番時間睇下佢改唔改。老爺奶奶都話不如生畫落黎先睇下佢 ...

你放心佢九成九唔會同你搶女
係仔就好難講,呢條仆街重男輕女咁勁
仲要對你喐手喐腳, 日後你個女出世佢打埋你個女仲得 , 就算你離婚都唔好咁大方, 要佢付出番責任 , 不過佢有間屋喺度法庭自然會處決佢 , 之前佢對你喐手喐腳你有冇報警,佢再動你一下你就報警有紀錄喺度 ,到時上法庭

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊