自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

其實點解又要話帶BB媽媽,睇片係非常空曠,我相信好多媽媽見到小人都會放低BB影佢相,小朋友行去隔離,
正常唔會諗個小朋友會踢佢。好憎啲人話點解唔睇實小朋友,自己一定貼身跟住!你唔好同我講你未試過放低BB同佢影相,你同我 1日24小時跟住,地都唔好俾佢落,先好講呢句!

happylife28    發表於 22-6-27 18:02

男爵府

唔識行嘅bb去呢啲場其實真係要跟實,大啲嗰啲都係走來走去,跑跑跳跳,我個女細個時去,都有啲小朋友想同我女玩然後跟住尾,我覺得唔安全又要幫人湊細路咁就唔再去。

侯爵府

我以前試過類似情況,不過我小朋友3歲幾,對方2歲幾,對方個仔係遊戲設施踩我女個頭,準備玩滑梯時用腳係背脊踢佢。我係設施另一邊抱唔切個女走,叫住都唔停,我咪係後面拉住個小朋友。個媽即刻話要報警話我傷害佢仔。
話佢係小朋友來的,你咁蝦佢。我睇住你仔蝦我女喎。報警咪報警,誰怕誰,我直頭叫佢一齊去驗傷。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章

回覆樓主:

呢個小朋友一腳踩落個BB度係毫無猶疑!根本惡慣,係一路都係咁蝦其他小朋友,仲要佢唔細!起码5歲,唔會未懂性,要喝停阻止,叫埋雙方家長過黎睇片即時解決,無得慢慢教,要個打人嘅小朋友知嚴重性!

珍珠宮

回覆樓主:

究竟响咩屋企長大先會咁殘忍一脚踩落個BB度,家長責任好大

伯爵府

2018復活節勳章 BK Milk勳章

天天天藍 發表於 22-6-26 22:40
應該即場報警
同意!!!

天天天藍    發表於 22-6-27 12:15

珍珠宮

goldpiglet 發表於 22-6-27 08:07
嘩個三/四歲小朋友
特登走埋去
從背後一腳踩落BB(未識行,爬緊)背脊

突然腦海閃過黑暴嗰時打人畫面都係毫不猶疑,如出一轍

子爵府

mcs74 發表於 22-6-26 23:05
保安有時睇唔到咁多

最奇怪係其實個b仲細,遊戲室好多唔同年紀小朋友,點解個媽媽唔係隔離

入邊個場好細,保安冇理由睇唔到

大宅

呢d呀媽 唔單止一定要報警
就算告唔入 都要嚇下佢等佢知麻煩
仲要即刻要影低佢呀媽個樣佢先識驚
個小朋友完全係無原因欺負弱小
你比佢無事一次兩次 就係助長佢以後繼續打其他小朋友

複式洋房

呢啲垃圾老母唔好生仔遺害人間 唔識教仔仲叫人哋打返佢個仔 個BB識得打佢個仔就唔使俾人踢一腳 戥佢老公慘 有個垃圾老婆同孽種

禁止訪問

大宅

咁都有既,咁踢法可大可小

男爵府

我每次同D仔去呢D室內遊樂場,會先觀察一下在埸所有小朋友的行為,是玩得好粗魯,定斯文,會唔會有小惡霸在場,並且一定會睇緊自己小朋友,如有人想蝦佢我會即時鬧個小朋友,我唔會幫人教仔

珍珠宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

Mon1211 發表於 22-6-27 07:54
人地媽媽應該就係拍緊片,

但Fb 條link入面,出post放片嗰個話佢唔係bb媽媽,所以拍片嗰個應該唔係媽媽

男爵府

TOMATOO 發表於 22-6-27 08:08
難道你小朋友都係咁

假若踏頭,後果嚴重

我個仔好大個喇,從來都唔打人,佢幾好脾氣,我只係想講換轉件事發生我身上,我係唔覺得需要報警,你哋認為需要,I have no comment.

象牙宮

男仔 有腦部缺憾 (智障,自閉症等) ?
僅2歲智商?
想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

珍珠宮

cowe 發表於 22-6-26 22:44
唔洗報警吓嘛,個小朋友唔識嘢慢慢教囉.
依家D細佬,應該要報警

禁止訪問

回覆樓主:

子爵府

回覆樓主:

拍片是BB的姨婆

男爵府

4ponymum 發表於 22-6-27 08:37
唔識行嘅bb去呢啲場其實真係要跟實,大啲嗰啲都係走來走去,跑跑跳跳,我個女細個時去,都有啲小朋友想同我 ...

我同意,自己仔BB 入呢啲playgroup除咗人盯人,如果在場有啲大三四年的小朋友,我哋係搵啲障礙物圍住BB,然後睇實佢
三四歲嘅小朋友已經識跑跑跳跳,要人哋小朋友遷就我個BB,唔可以跑同跳,又無道理

首頁

尾頁

跳至