自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

幼兒的父母隨即與男童的母親「理論」,豈料獲回覆「我(個)仔打你個仔,你咪打番我個仔囉」,令人愕然。真係生仔要攞牌, 離晒譜!

男童稱霸天暉路體育館 腳踩BB令人側目 網民:父母唔識教|即時新聞|港澳|on.cc東網

俗語有云「養不教,父之過;教不嚴,師之惰」。近日一條幼兒被踩的影片於網上瘋傳。據悉,事發於天水圍天暉路體育館的兒童遊戲室,一名男童突然衝出往幼兒背上狠踏一腳,令受襲的幼兒即時嚎哭。不少已為人父母的網民閱畢影片後,都感到義憤填膺,聲稱如若在場,一定要幫男童的父母「教仔」。
社交網站群組有網民發貼,指天水圍天暉體育館的兒童遊戲室疑似有欺凌事件,一名6歲的男童乘現場人士不備,快步上前一腳重踏幼兒的背部,令受襲幼兒當場嚎哭。據了解,幼兒的父母隨即與男童的母親「理論」,豈料獲回覆「我(個)仔打你個仔,你咪打番我個仔囉」,令人愕然。有人事後問在場家長,得悉這名「小惡霸」原來早有前科,且向來都「蝦蝦霸霸」。有網民指,曾帶同自己9個月大的兒子到場玩樂,即使有成人在旁看管,仍被該「小惡霸」襲擊揸頭,即使向男童母親投訴,其母亦只是着他「去第二度玩」,而未有管教行為,怒斥男童父母唔識教仔,促他們生仔前「考個牌先」。

根據康文署網頁的簡介,署方於市區及新界均有提供兒童遊戲室。兒童遊戲室主要供4至9歲及身高不超過142厘米的兒童免費使用。年齡在4歲以下的兒童必須由家長或監護人在內陪同使用。

大宅

mickeyeva 發表於 22-6-27 14:37
幼兒的父母隨即與男童的母親「理論」,豈料獲回覆「我(個)仔打你個仔,你咪打番我個仔囉」,令人愕然。真係 ...

呢d惡霸我遇過
係超級市場我阻左佢條路搵車黎撞我同我個仔
我一手捉實佢 (佢完全唔驚仲惡番我)
睇佢父母都唔教
呢d已經係到達完全唔驚任何人的地步

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

佢父母第時自食惡果。

GKB    發表於 22-6-27 23:33
晴天bb    發表於 22-6-27 23:18
la_source    發表於 22-6-27 17:30
Kenmum    發表於 22-6-27 14:51

伯爵府

牛年勳章

咁細過就咁,佢無返過幼稚園咩?
第時佢阿媽有左弟妹,都咁樣踏一個BB嗎

男爵府

幼兒的父母隨即與男童的母親「理論」,豈料獲回覆「我(個)仔打你個仔,你咪打番我個仔囉」,令人愕然。真係 ...

離曬譜

男爵府

回覆樓主:

呢d父母老左自己受番

珍珠宮

玩具勳章

s160656 發表於 22-6-27 14:50
咁細過就咁,佢無返過幼稚園咩?
第時佢阿媽有左弟妹,都咁樣踏一個BB嗎

佢再大個d係踢佢父母

伯爵府

熱血勳章 BK Milk勳章

比我真係會忍唔住打番佢

琥珀宮

影相嗰個點解唔阻止,仲影到相

男爵府

咁情況可以點做?

男爵府

eeyorepigpig 發表於 22-6-27 15:13
比我真係會忍唔住打番佢

咪係囉。。佢呀媽咁講我就郁手

男爵府

離晒譜

大宅

惡人周圍有,從來唔信人之初性本善

珊瑚宮

回覆樓主:

將來打父母, 佢父母唔好埋怨

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 畀面勳章

回覆樓主:

我無睇片。但BB個媽媽呢

公爵府

牛年勳章

回覆樓主:

以前康怡某百貨公司嘅電器部都有一個呢啲細路!
長期霸住部畀人試玩嘅遊戲機打機!
其他細路排隊玩,佢會用粗口鬧人甚至郁手打人!
為咗佢,百貨公司貼咗一張每人限玩十分鐘嘅通告,但佢都唔理!
管理員同佢講,叫佢畀其他小朋友玩,佢連管理員都照粗口爛舌鬧佢,仲用黑社會口吻恐嚇啲管理員!
後來有一次,佢喐手打我小朋友!又話佢老豆係黑社會,搵人打我哋!我嬲到報警!

男爵府

mandy952 發表於 22-6-27 15:15
影相嗰個點解唔阻止,仲影到相
你應該無睇過條片, 佢男童好快衝埋黎
之後已經停左機

公爵府

應該可以報警,要家長有個交代

男爵府

怪獸家長,唔識教唔好生啦!咁細個就咁暴力,大個咗殺人都得!

公爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投

回覆樓主:

俾我見到鬧爆佢啦
大女4.5歲啦,努力成果胎兒5個月啦,10月可以見

首頁
12345...6

尾頁

跳至