自由報料

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

一田見過, 買得貴過GMARKET 好多

子爵府

有沒有人知, 同刮花少少可繼續用嗎? 對健康有影響嗎?

因易潔鑊刮花便不能用, 所以想問下

別墅

虎到金來勳章

koeyu 發表於 22-6-27 17:26
見到Gmarket 海運運費10元,想買neoflam fika左24cm煲,290元,唔等用,可等,抵買嗎?

我都買咗一套18cm 和22 cm。唔急用等幾星期平一半

大宅

!PO 發表於 22-6-28 08:55
有得攞10% coupon
我有用煎pan、白色、灰色版都有用過,顏值高、都ok 好用㗎~

我見好多人話用幾個月就會黐底,你有咁情況嗎?

子爵府

回覆樓主:

新手一問,gmarket要唔要睇埋揀邊間鋪/評價果d架?定睇價錢&頭幾間就ok?thanks

子爵府

Glau 發表於 22-6-28 12:53
我都有呢個煲, 靚又容易清洗. 比香港買平好多. 想再入手pan 同細煲.
請問重唔重, 同埋煮泡菜會唔會食色啊? 唔該晒

侯爵府

開心吸收勳章

回覆 MICLOH168 的帖子

用左大半年, 吾重, 輕身, 吾食色, 吾易花. 日本城既價錢, 我覺得抵用.

MICLOH168    發表於 22-6-29 14:02

男爵府

減齡達人勳章

用左18cm單柄同24cm雙耳半年,樣係靚,但麻麻好用,雖然話不粘鍋但用18cm嗰個煎魚塊,就算落左油都會痴底好難洗,網上面尤其小紅書都有唔少人講,同埋個木柄用左兩個零月就開始鬆。24cm就好啲,因為次次都是用黎煲下湯水糖水呢類

瑪瑙宮

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

好用

大宅

ada0707 發表於 22-6-29 12:42
好用

請問有用過煎pan嗎?

子爵府

HHCC 發表於 22-6-28 16:54
唔該晒(emoji)
請問洗碗機可用嗎?

Gmarket網頁冇話可以入洗碗機,咁我估應該唔得掛

子爵府

pascallai 發表於 22-6-29 00:15
我見好多人話用幾個月就會黐底,你有咁情況嗎?

有呀
但我見表面冇刮花我有繼續用

子爵府

sandypink 發表於 22-6-29 10:13
新手一問,gmarket要唔要睇埋揀邊間鋪/評價果d架?定睇價錢&頭幾間就ok?thanks

...

如果你撳入去屋仔圖案=舖頭,應該全部都係Living-Story ,Gmarket上應該只得佢先有得賣Fika

第一張圖嗰個係全部Fika產品總匯,你要㨂返自己想要ge 產品
至於其他搜尋結果因為舖頭將唔同產品分開獨立擺一版出黎,我發覺有d 產品喺「獨立版面」既價錢係平D,有啲係一樣,咁你要自己格下價

子爵府

我5月26日買到宜家都未ship, 要等架,唔急用先好買

大宅

$10運費好平喎

子爵府

koeyu 發表於 22-6-28 15:13
今日開戶,8折同7折迎新領取期限已過,只有9折券用,折後280送港,請教:新戶未落過單,下月可否拎取7折8 ...

24cm係咪主要煲湯用?3.8L,我見有個4.xL

男爵府

sandypink 發表於 22-6-30 16:22
24cm係咪主要煲湯用?3.8L,我見有個4.xL

想買24cm3.8L矮煲我主要是習慣煮1煲過連上檯,覺得同以前玫瑰煲差不多質料,煎得多都會是沾底,4.6L是高煲,主要煲湯,所以唔考慮

子爵府

koeyu 發表於 22-6-30 16:35
想買24cm3.8L矮煲我主要是習慣煮1煲過連上檯,覺得同以前玫瑰煲差不多質料,煎得多都會是沾底,4.6L是高煲 ...

icic

大宅

vincat 發表於 22-6-30 16:12
我5月26日買到宜家都未ship, 要等架,唔急用先好買

(emoji)賣家仲未出貨?

男爵府

!PO 發表於 22-6-28 15:34
下個月應該可以拎既, 我已經唔係新客好耐, 唔太記得lu
但船運W10 只做到今個月30號喎~

多謝資信 昨日落左單連埋口罩唔過10kg都是共10元韓元運費,今日見海運運費收正常要12100w(港幣70幾元)
(0 Bytes, 下載次數: 0)

首頁

尾頁

跳至