自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

2021勳章

回覆樓主:

複式洋房

好消息

珍珠宮

2021勳章

加菲貓3 發表於 22-6-28 15:27
我都想過關飲飲食食,大把走地雞,河鮮。好正

我都等緊
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

琥珀宮

2021勳章 畀面勳章

回覆樓主:

請問+3 即係?

水晶宮

虎到金來勳章 牛年勳章 2021勳章 畀面勳章

回覆 SiuYuen_FB 的帖子

好開始呀
◕順其自然啦~♥ ◕

侯爵府

littlesister 發表於 22-6-28 15:43
請問+3 即係?

3日居家隔離

男爵府

2021勳章

airhei 發表於 22-6-28 15:25
理想係3-5天

希望可以取消埋通行證, 盡快可以回復正常

男爵府

虎到金來勳章 2022勳章

回覆樓主:

希望香港都可以縮短隔離日數

水晶宮

2021勳章

回覆樓主:

好開始

珍珠宮

虎到金來勳章

我要即日來回呀?

侯爵府

虎到金來勳章 2022勳章 牛年勳章 2021勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章

Horsebbj 發表於 22-6-28 15:46
希望香港都可以縮短隔離日數

似乎唔會啦, 考慮緊5+2方案炸

https://hk.news.yahoo.com/%E7%96%AB%E6%83%85-%E6%B5%B7%E5%A4%96%E6%8A%B5%E6%B8%AF%E6%9C%89%E6%9C%9B%E7%B8%AE%E7%9F%AD%E6%AA%A2%E7%96%AB%E6%9C%9F-%E6%B6%88%E6%81%AF-%E6%94%BF%E5%BA%9C%E6%AD%A3%E8%80%83%E6%85%AE-5-053355949.html

[size=18.005px]新一屆政府即將正式上任。據了解,就抗疫一事,現屆政府和新一屆政府已經緊密合作,如社交距離措施維持多14天,便徵得候任特首李家超同意;而新一任政府亦已積極研究能否放寬對外通關的檢疫措施,以回應國際社會的需求。有[size=18.005px]消息稱,政府正研究放寬入境隔離限制,包括考慮「5+2」檢疫方案。 消息稱,政府正研究海外抵港人士的家居隔離安排,其中一個方案是在指定檢疫酒店五天,再加兩天家居檢疫。[size=18.005px]消息又指,政府不太急於縮短檢疫期,要進一步審視數據,做好準備才會放寬,包括會研究核酸檢測如何做得更快、更準。

公爵府

2021勳章

回覆樓主:

好想返內地,7日都好,希望多d配額,每日1千好難搶,被黃牛炒到好貴囉

子爵府

2021勳章

hellomiki 發表於 22-6-28 15:58
好想返內地,7日都好,希望多d配額,每日1千好難搶,被黃牛炒到好貴囉

應該外國人/大陸人,同香港居民分開兩條隊入大陸就好,唔使同佢哋爭名額。放寬咗仲難爭到位。

水晶宮

2021勳章 畀面勳章

回覆樓主:

太好啦
我等緊出年返去探我表妹

寶石宮

2021勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

好事黎

大宅

好消息...

男爵府

somehow 發表於 22-6-28 16:06
應該外國人/大陸人,同香港居民分開兩條隊入大陸就好,唔使同佢哋爭名額。放寬咗仲難爭到位。
...

係啦,放寬咗但名額搶唔到,都無用

公爵府

2021勳章

somehow 發表於 22-6-28 16:06
...

系囉,希望中央放寬港人7+3,比港人多d名額啦!

珍珠宮

2021勳章

希望出年年頭可完全放寬!2地家庭可以一齊過農曆新年。我可以翻內地旅居

大宅

hellomiki 發表於 22-6-28 16:11
系囉,希望中央放寬港人7+3,比港人多d名額啦!

我記得未爆omicron 個時已經7+7,唔知有咩咁興奮,唔想隔離個d,減到5天都唔會返,之前21日都返個批人先最得益

首頁
12345...6

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊