自由講場

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

jencheng 發表於 22-6-30 22:28
怕焗暈唔好出街,自私行為,無公德心,累街坊,討厭,有得舉報一定做。
...

咁熱好想出街咩…唔使返工搵錢,唔使買餸呀?政府派飯唔使做仲有錢收,我唔介意係屋企架!舉喎,政府得閒彩你呀…我向食環署投訴凍肉店賣魚呀…2個月都無人理,仍然咁擺檔! 成街魚腥臭

子爵府

無話可說 發表於 22-6-30 22:25
咁又唔只香港,仲有中國,澳門,台灣

大陸都可以唔戴口罩,台灣應該好快會解除,得返香港立左口罩令、安心出行,十世都唔解除

習大大和四川人民都唔使戴口罩
https://udn.com/news/story/122650/6376078

珍珠宮

sandy1018 發表於 22-6-30 22:25
無耻的人從不覺自已無耻,樓上已經出現。

大宅

sandy1018 發表於 22-6-30 22:25
無耻的人從不覺自已無耻,樓上已經出現。

呢個一向價值觀好有問題架, 諗法又自私

珍珠宮

無話可說 發表於 22-6-30 22:28
我覺得直頭要取消口罩令,怕死既自然會戴啦…使咩到而家仲要罰款呀!泰國韓國都開始除低口罩,回復正常了 ...

唔系只系諗自己,仲要諗其他人,地鐵咁多人就應該自律為人為己,唔系怕唔怕死,我都唔驚中,但我會為他人著想囉!諗嘢唔可以咁自私

珍珠宮

kalong 發表於 22-6-30 22:46
呢個一向價值觀好有問題架, 諗法又自私

同感 佢呢個人三觀不正 歪理多的是

子爵府

無話可說 發表於 22-6-30 22:25
咁又唔只香港,仲有中國,澳門,台灣

澳門無口罩令,無強制戴口罩喎
https://www.gov.mo/zh-hant/news/904809/

https://www.cyberctm.com/zh_TW/news/detail/2780486#.Yr237BYrglQ

(0 Bytes, 下載次數: 0)

象牙宮

cheung2013 發表於 22-6-30 22:35

大陸都可以唔戴口罩,台灣應該好快會解除,得返香港立左 ...

我唔覺台灣會快囉…台灣人又係無膽鬼!
主席發表講話都除口罩,証明無有怕!

象牙宮

hellomiki 發表於 22-6-30 22:48
唔系只系諗自己,仲要諗其他人,地鐵咁多人就應該自律為人為己,唔系怕唔怕死,我都唔驚中,但我會為他人 ...

都係果句,應該自發性!沙士死亡率咁高都無迫人戴口罩啦!總之其他地方除,香港應該跟住除,唔使隔離但去邊都要戴口罩,搵鬼黎香港咩

子爵府

無話可說 發表於 22-6-30 22:58
我唔覺台灣會快囉…台灣人又係無膽鬼!
主席發表講話都除口罩,証明無有怕!
...

台灣現在每日幾萬宗,當疫情數字回落就會鬆綁㗎啦,曾經都鬆綁過,而且台灣係一個民主社會係會聽民意

https://www.marieclaire.com.tw/lifestyle/news/61432

象牙宮

cheung2013 發表於 22-6-30 22:51

澳門無口罩令,無強制戴口罩喎

我以為一直都有添!舊年大賽車比賽係要戴口罩入場

大宅

Danjunior 發表於 22-6-30 21:44
我都好憎呢啲人。我幾日前先係巴士話一個女人。 坐巴士上層,上到去坐低, 見到個女人無口罩, 仲要大模斯 ...

下次會唔會考慮落下層通知司機?

子爵府

無話可說 發表於 22-6-30 23:02
我以為一直都有添!舊年大賽車比賽係要戴口罩入場

無啊,是民眾自發戴㗎,可能係主辦單位要求戴,政府只係建議或勸喻

珍珠宮

無話可說 發表於 22-6-30 23:00
都係果句,應該自發性!沙士死亡率咁高都無迫人戴口罩啦!總之其他地方除,香港應該跟住除,唔使隔離但去 ...

你知唔知自己講乜?

象牙宮

hellomiki 發表於 22-6-30 23:05
你知唔知自己講乜?

我一直都講話唔好理人咁多,自己想戴就戴飽佢!最好新特首立即取消口罩令,跟東南亞其他地方做法一樣!我唔會為其他人而戴口罩,而家係因為罰款而被迫咁做!

珍珠宮

無話可說 發表於 22-6-30 23:12
我一直都講話唔好理人咁多,自己想戴就戴飽佢!最好新特首立即取消口罩令,跟東南亞其他地方做法一樣!我 ...

你留系香港咁辛苦咁多不滿,去外國會開心好多

侯爵府

hellomiki 發表於 22-6-30 23:20
你留系香港咁辛苦咁多不滿,去外國會開心好多

聽佢講嘢就知道爛命一條,中就中啦,死就死啦,日日就講帶唔帶口罩都會中,十足街市婆鬧人的語氣

珍珠宮

Shellyxlk 發表於 22-6-30 23:45
聽佢講嘢就知道爛命一條,中就中啦,死就死啦,日日就講帶唔帶口罩都會中,十足街市婆鬧人的語氣
...

er...對於此人不用太認真,所謂道不同不相為謀,好多人都覺得佢價值觀有問題,比人感覺自私自利,不理人感受,好似全世界要圍住佢轉,輸打贏要....

伯爵府

Danjunior 發表於 22-6-30 21:44
我都好憎呢啲人。我幾日前先係巴士話一個女人。 坐巴士上層,上到去坐低, 見到個女人無口罩, 仲要大模斯 ...

好多人都係敢怒不敢言

伯爵府

無話可說 發表於 22-6-30 23:12
我一直都講話唔好理人咁多,自己想戴就戴飽佢!最好新特首立即取消口罩令,跟東南亞其他地方做法一樣!我 ...

新特首係應聲狗國家門口狗,取消口罩令玩共存根本無可能~發吓夢好喇

首頁

尾頁

跳至