自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

kalong 發表於 22-6-30 22:46
呢個一向價值觀好有問題架, 諗法又自私

認同
成付爛命感覺
而且好無禮貌

珍珠宮

環保接龍勳章 大廚勳章

sandy1018 發表於 22-7-1 00:20
認同
成付爛命感覺
而且好無禮貌

同意, 嗰位會員好無禮貌, 無咩教養,

珍珠宮

klam19692004 發表於 22-7-1 00:28
同意, 嗰位會員好無禮貌, 無咩教養,

無錯出曬名嫁啦

戴口罩問題現時香港係有口罩令,作為一個有質素ge居民應該奉行守法,唔係話自己熱就唔戴。佢話自己出街拉低口罩真係勁討厭。

大宅

sandy1018 發表於 22-7-1 00:20
認同
成付爛命感覺
而且好無禮貌

JM形容得好貼切, 平時佢D post 同回應, 只睇文字已感覺到好自私, 好無品德, 成日話香港好差, 但又唔感恩自己有既福利 爛撻撻好啱形容佢

禁止訪問

回覆樓主:

禁止訪問

男爵府

無話可說 發表於 22-6-30 23:12
我一直都講話唔好理人咁多,自己想戴就戴飽佢!最好新特首立即取消口罩令,跟東南亞其他地方做法一樣!我 ...
政府未解除法例,就唔好犯法,載翻口罩。如果個個自己鍾意點都得,咁立法做咩?你不如去美國,應該啱你。

男爵府

venusbbpig 發表於 22-6-30 22:26
回覆 無話可說 的帖子

有時係度諗,如果真係取消口罩令,呢班驚到要舉報既人,係咪會驚到街都唔敢出呢?戴 ...

我唔係覺得驚,老實講當時我個車廂得我,一個嬸嬸,一個後生仔,同果對男女各自坐都好空矌下,我只係覺得你生活得喺依個地方,唔該尊重番法律,你唔想遵守,覺得戴口罩係令你好困擾既事,可以移民去唔使戴既地方,你生活得喺度就只有守法

大宅

香港己好多人打針,應該要解除口罩令

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

lovelyjimjim 發表於 22-7-1 10:02
我唔係覺得驚,老實講當時我個車廂得我,一個嬸嬸,一個後生仔,同果對男女各自坐都好空矌下,我只係覺得 ...

守法係公民責任

首頁

尾頁

跳至