自由講場

跳至

首頁
23456...11

尾頁

複式洋房

回覆 ilovepizza 的帖子

放飛機我可以理解,但係提醒唔到後人先慘。都唔知有幾多個人會俾佢呃左入去交收

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

魔怪媽媽 發表於 22-7-1 14:29
我都就晒佢時間,地點佢話ok先 confirm, 仲要係mtr交收, 佢都交收前5分鐘話唔熟路要就佢地點,都白痴
...

我早兩個星期其實都約咗交收禮券,佢話佢長住銅鑼灣,諗住第二日約佢交收又話自己會響觀塘,可以喺地鐵站交收,當我就到佢去觀塘佢又話去荃灣,大佬我俾錢唔係你送俾我㗎,同你deal嗰陣你明明話喺銅鑼灣,我又冇落bid,後尾我都冇再睬佢同第二個買!

複式洋房

回覆 mymarigold 的帖子

我都想寄㗎,人哋一定要面交.....哎,依家睇星星冇用架啦 放飛機者可以要求刪評

公爵府

水晶世界 發表於 22-7-1 15:38
回覆 Ftmagic 的帖子

我可能講得唔清楚所以我再講一次。1. 第一日我地約好咗指定嘅地方同時間交收。我地有 ...

咁似呃我個心理變態pk,唔知咩心態,交收前一晚仲互提.交收前五分鐘仲仲有回應。
其間無金$損失,但浪費了一小時時間,因為對方留編出來嘅電話,仲錯誤咁聯絡佐一個人。好在對方無嬲無嘢仲安慰番我。

男爵府

水晶世界 發表於 22-7-1 12:58
回覆 sasalic 的帖子

問題係個賣家要求去佢個站面交.....而且有啲嘢寄真係都幾重 ...

我從來都唔會跟賣家要求
隨緣,如果要我特登去寧願唔會賣
同埋遲到都一定唔等,咁就唔會唔開心

公爵府

水晶世界 發表於 22-7-1 16:08
回覆 ilovepizza 的帖子

放飛機我可以理解,但係提醒唔到後人先慘。都唔知有幾多個人會俾佢呃左入去交收 ...

向平台投訴無用

(0 Bytes, 下載次數: 0)

複式洋房

其實成件事我冇對放飛者唔開心。我係唔明點解我個對放飛機者個評被Carousell 刪咗

複式洋房

回覆 十分鐘 的帖子

咪就係平台話我知個policy係冇完成交易所以雙方嘅評都刪咗lor

男爵府

水晶世界 發表於 22-7-1 16:19

其實成件事我冇對放飛者唔開心。我係唔明點解我個對放飛機者個評被Carousell 刪咗 ...

咁又係,好唔公平
冇得提醒其他人

水晶世界    發表於 22-7-1 16:27

複式洋房

回覆 Anpanmama 的帖子

原來係賣家大哂,其實佢應該改變主意唔想出

公爵府

水晶世界 發表於 22-7-1 16:13

我都想寄㗎,人哋一定要面交.....哎,依家睇星星冇用架啦 放飛機者可以要求刪評 ...

其實我都戥你好唔抵,因為擺明係個賣家態度問題, 但係客服又因為你哋交收未完成刪除評語,我覺得咁樣唔公道囉~

不過話說回來,曾經我都想同一個賣家買,不過佢一定要面交,我住港島佢住九龍,所以最後我都冇幫佢買。

複式洋房

多謝你分享,我唔覺得我唔抵,因為面交呢啲係要預咗。放飛機係全世界係可以㗎!問題係佢有自由可以放飛機但我冇自由留負評提醒後人,大家都會被佢5星嘅評呃咗。都唔知以後係carousell會有多多少少個受害者......祝大家好運

珍珠宮

2023年兔年勳章

whyyou 發表於 22-7-1 09:58
咁又唔使嚴重到要確診,確認就夠喇

大宅

水晶世界 發表於 22-7-1 12:31
回覆 oceandeepsea 的帖子

係呀我同意丫,但係我冇預咗唔可以通知後人小心啲同呢個人交易呀,所以被佢嘅5 ...

請問邊個放飛機咁衰, 等我地都要防避呢D無品人?

可以DM me, thx

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

水晶世界 發表於 22-7-1 16:06
回覆 lina9316 的帖子

一定要出價同對方接受你出價先可以留評。只係一方出價對方唔接受係留唔到評。不過依 ...

原來可以咁樣,你唔分享真係唔知

複式洋房

回覆 Don咚撐 的帖子

之前已經有人問過但係我唔係針對放飛機者。希望大家理解。我只係希望我可以係carousell公平地俾返個評等所有其他人去諗要唔要同呢種人面交姐

男爵府

水晶世界 發表於 22-7-1 09:30
Carousell 買賣嘢可以隨時放飛機,唔會有後果㗎呢個係最近carousell客服中心Chloe 俾我嘅回覆,話只要交易 ...

呢個app真係把鬼,冇再用啦,試過買到假波鞋冇人理。
又試過同賣家傾好晒話有現貨,俾晒錢等佢寄貨,等咗好耐都冇收到就問賣家,賣家先回覆話唔夠現貨,咁我咪諗住退錢,賣家衰到話貨岩岩已寄(寄其他種類搭夠數俾我),點知我收到貨時睇到件貨係我催完2,3日先寄,即係賣家不斷講大話啦,我又搵admin投訴,係冇人覆架

大宅

咁你咪變相助長呢啲人囉
carousell嘅cs係冇乜用, 如果咁樣咁容易刪除啲負評, 慢慢會畀第二個Apps取代佢哋, 而家都覺得佢哋越嚟越差

水晶世界    發表於 22-7-1 18:23

珍珠宮

2023年兔年勳章

lovedgs 發表於 22-7-1 13:43
好過份。真係慘!
我見過有人係旋轉出post 叫人小心 xxx 買家/賣家,可能同你一樣點評吾到,唯有自出post ...

X2同意
我易都睇FB苦主網購討論區,會post埋對話比大家留言邊D衰買/賣家。

複式洋房

回覆 honeydeer 的帖子

雖然你嘅不幸平台真係理唔到。但係連平台可以理嘅評都係有呃人成分。真係好失望。以前carousell真係好好架,今時唔同往日lu

首頁
23456...11

尾頁

跳至