夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

同老公一齊結婚2年半,一直嘈交問題都係 佢朋友上黎我地屋企,同埋我態度問題,直到呢一年大家諗住有小朋友,變左大家壓力,我份人比較有潔癖,疫情開始個時 又想間屋乾淨D,唔想佢d朋友上黎,嘈過好多次,後尾自己開竅左,上黎都無所謂啦 自己之後清潔番 大家開心姐。 無耐 個排限眾令,佢都叫人上黎,咁我諗住愈小愈好,因為朋友鄰居比人篤灰多人眾集罰左錢,佢就話我阻唔比佢朋友上黎、我話唔係唔比 現家限眾令嘛 最好愈小愈好啦 佢話我跟住政府個套 大家又嘈交個次無事之後,因為佢同佢朋友都忙住番工 大家無上黎 無乜點嘈

但之後開始計劃生BB 其實上年開始計劃 疫情個陣 經濟唔好 自己又心急想試,令到又嘈交,咁佢鬧得我岩,咁既情況唔應該考慮生,就過大一排,試左幾個月都未有,就去睇婦科,一直以黎我都大壓力咁,原來自己有小小多囊,醫生話問題不大,再試下,到之後佢去再驗精,全部都唔合格,又唔知關唔關之前大家中左肺炎事,去左見醫生 醫生話自然機會唔大,考慮人工受孕,人工唔得要排試管,當初知道我真係好大壓力,成日偷偷地喊,我都知佢都好大壓力,如果真係做人工同試管 我都唔驚辛苦,因為我地都想有自己小朋友。大家可以改善下日常生活習慣,本身諗住7月做人工試下

上星期 佢突然話覺得生小朋友好大壓力,話想單身,同埋又諗番之前大家嘈交既野,想離婚 自己一個人,一直以為佢都想有自己BB,叫我唔好覺得生小朋友比到壓力佢 叫我唔洗擔心😔

我挽留佢 完全唔理 好堅持,我自己番左媽咪到住,其實我建議不如大家分開半年比D時間大家,佢又無完全話唔好,咁我問左句 咁半年後再搵大家,佢話我你唔好迫我啦.......所以我無再問,
我亦會去改變下自己既諗住同性格,每日都好掛住佢 又唔敢msg佢 😔😔其實之後仲有無機會一齊番😔唉

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

如果佢唔再愛你,或者已有第二個,勉強係埋一齊都唔會開心!離唔離婚慢慢傾下,但呢段時間千祈唔好有BB!

複式洋房

回覆 lojo11 的帖子

咁我都知佢無第3者但我已經番左媽咪到住 無msg大家 :(我當然唔想離婚

伯爵府

Poo得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 夏天玩到顛 畀面勳章

你都知佢性格,係咪決定左既野就會堅持?

男爵府

2024年龍年勳章

其實你對你老公好包容了 你老公都咁樣對你 ,你老公唔識珍惜你

複式洋房

又一變心男。離唔離婚就慢慢傾,但千祈唔好呢段時間有bb,到時萬劫不復。女人,一投入愛情就係全部真心,但男人要變就變,你所有嘢都唔值錢

伯爵府

回覆樓主:

佢可能覺得自己生唔到,唔想拖累你,呢個時候就要問你自己究竟有幾愛佢,會唔會唔生小朋友都可以

複式洋房

回覆 3Qlove 的帖子

係 之前嘈交都係我求佢原諒我
我話自己會改 我自問自己有改變到
但佢覺得我無

la_source    發表於 22-7-4 16:34

複式洋房

回覆 YYChannn 的帖子

唉我朋友都係咁講

複式洋房

回覆 monicamama123 的帖子

我都估唔到 係無嘈交之下 講離婚 我完全咩心理準備都無...

複式洋房

回覆 肥肥寶 的帖子

講真 我係好中意小朋友 我會好想有但如果真係唔成功
就會辛苦做人工 試管 我都得
什至將來2人世界都得
因為我愛既係佢嘛...

男爵府

2024年龍年勳章

kellyleung212 發表於 22-7-1 20:09
回覆 肥肥寶 的帖子

講真 我係好中意小朋友 我會好想有但如果真係唔成功

你幾歲?

複式洋房

我29 佢38

伯爵府

恕我直言,我就咁睇文字都覺得你除左俾自己好大壓力,你都帶俾另一半好大大壓力,好明顯佢同你相處抖唔到氣,好壓迫,你將你哋嘅生活set左好多規限,佢恨不得快啲擺脫哩種痛苦。其實人生苦短,真係活在當下,唔需要set咁多rules, 兩個人相處如果唔舒服,好難長走落去

Prosperous    發表於 22-7-24 23:13

男爵府

陪月勳章

佢話生仔壓力大,唔想生,令願單身
咁你咪唔好迫佢

想挽留咪試吓遷就佢
唔得咪算囉

哩個世界唔係:
我想,我好想,我想試,我會試

對方唔想、唔要、唔好
你又一邊挽留一邊再試下
只會徙然

複式洋房

回覆 szesze_lam 的帖子

我都知道 你講既野 正正都係我老公講既野 我希望兩個人攤出黎講
我有不足 我可以知點樣改
我都希望兩個人生活開心舒服既 :(

複式洋房

回覆 aryemyem 的帖子

係呀 我以為一直係我自己大壓力我唔知原來佢都有.....

子爵府

kellyleung212 發表於 22-7-1 19:35

咁我都知佢無第3者但我已經番左媽咪到住 無msg大家 :(我當然唔想離婚

不要對自己過分有信心。佢有第三者,你根本不會信。

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

kellyleung212 發表於 22-7-1 19:35

一個男人係無第三者情況下嗌離婚, 我覺得呢個決心仲大.. 因為佢係清醒情況下想做呢件事... 問清楚佢係咪對你已無愛... 無就唔好勉強了..

男爵府

2024年龍年勳章

kellyleung212 發表於 22-7-1 20:17

我29 佢38

我諗你老公講得離婚佢都好大決心 ,知道你唔想離婚,再同佢傾下 或者搵婚姻輔導幫下你地啦

首頁

尾頁

跳至