自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

2021勳章

Chichiban 發表於 22-7-1 22:16
黎明雖然大陸出世,但擺到明係黃。上年演唱會請林狗同林日曦做嘉賓就知。
...

仲記得5年前7.1show,習主席黎香港有睇晚會,黎明唱壓軸,最後所有嘉賓上台,主席仲同佢握手

子爵府

2021勳章

Chichiban 發表於 22-7-2 10:12
我梗係知黎明咩立場啦,我唔係傻。
只係問點解係佢老婆教而唔係自己?
...

我唔係話你傻,不要誤會

侯爵府

2021勳章

Chichiban 發表於 22-7-2 10:04
點解會喺佢老婆教

佢之前成日話佢老婆幫佢諗好多計,你上網自己睇吓。

公爵府

2021勳章

laukkk 發表於 22-7-2 10:26
仲記得5年前7.1show,習主席黎香港有睇晚會,黎明唱壓軸,最後所有嘉賓上台,主席仲同佢握手
...

5年前5年後人事已好大變化

公爵府

2021勳章

Glau 發表於 22-7-1 21:15
估唔到菲律賓籍女歌手咁唱得,仲好過JW,中文國語都得。

原來佢以前做過迪士尼表演人員,唔怪得唱得好過好多歌手

珊瑚宮

2022勳章 2021勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

老翻太太 發表於 22-7-2 10:51
5年前5年後人事已好大變化

侯爵府

2021勳章

cheung2000 發表於 22-7-2 10:57
原來佢以前做過迪士尼表演人員,唔怪得唱得好過好多歌手

我幾鍾意聽菲律賓人唱歌, 在酒店都聽過, 佢地係好enjoy在唱歌過程中.

侯爵府

2021勳章

laukkk 發表於 22-7-2 10:26
...

五年前, 我仲有好多朋友........一場黑暴, 已唔同晒了.

伯爵府

2021勳章

青青河邊草 發表於 22-7-2 00:34
我唔討厭成龍喎.
有時女人可能有啲執著, 但我覺得我會一單還一單.
佢係有錯過, 但也唔見得佢無補救.
絕對同意

子爵府

2021勳章

青青河邊草 發表於 22-7-2 00:34
我唔討厭成龍喎.
有時女人可能有啲執著, 但我覺得我會一單還一單.
佢係有錯過, 但也唔見得佢無補救.

我認同你嘅講法、去到佢呢個位置其實個個都爛滾、個女仔唔帶眼識人害咗自己個女、個女仔都有責任、事實上以前過年一定睇成龍嘅戲、佢對香港電影實在有莫大嘅貢獻.講到尾呢都係去私人嘅事.

大宅

想重溫,但MyTVsuper找不到

王國長老

虎到金來勳章 2022勳章 牛年勳章 2021勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

老翻太太 發表於 22-7-1 20:19
4大天王中,只有劉華同張學友站出來表示自己係中國人,其餘2個璦璦昩昩咁,郭天王仲要娶了國內妻都龜縮
...

學友都衰埋啦
係片段中無提及祖國&講咗「香港加油」

回歸25周年︱「歌神」張學友拍片祝福惹議被批不愛國‎ 央視速刪片
https://www.hk01.com/article/788159

王國長老

虎到金來勳章 2022勳章 牛年勳章 2021勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

oceanarma 發表於 22-7-2 17:13
想重溫,但MyTVsuper找不到

官方YT有呀
https://youtu.be/LzCA9QCTKuA

公爵府

2021勳章

小倩 發表於 22-7-3 17:20
學友都衰埋啦

我又覺得段片無問題,反而感覺有人想騎劫學友多D

大宅

老翻太太 發表於 22-7-3 17:27
我又覺得段片無問題,反而感覺有人想騎劫學友多D

我都唔覺大問題,佢冇理由白痴到想攪小動作呱,只可以講用詞有啲敏感!
反而覺得有啲人講得過份做作,七情上面,睇到有啲毛管動。

公爵府

2021勳章

siewbymum 發表於 22-7-3 17:36
我都唔覺大問題,佢冇理由白痴到想攪小動作呱,只可以講用詞有啲敏感!
反而覺得有啲人講得過份做作,七情上 ...

如果佢黃就直頭唔會出現在該節目上

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 2021勳章

小倩 發表於 22-7-3 17:20
學友都衰埋啦

學友解釋咗啦!

https://bit.ly/3un2yND
attach1/tmp/phpmpSdHx

首頁

尾頁

跳至