自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

BK Milk勳章

回覆樓主:

醫護支援人員課程,畢業後有轉介工作服務,剛入職人工16000左右。

複式洋房

Tiffany2 發表於 22-7-17 15:47
醫護支援人員課程,畢業後有轉介工作服務,剛入職人工16000左右。

疫情,屋企仲有小朋友。仲沖去做醫護,人工又唔高,真係唔想。

珍珠宮

2021勳章

money82 發表於 22-7-17 15:51
疫情,屋企仲有小朋友。仲沖去做醫護,人工又唔高,真係唔想。

咁你慢慢搵,搵到高人工,兼啱心水。

伯爵府

2021勳章

其實陪月真係唔易做,除非你好有經驗,又好有心得,先會得到顧主嘅信任,間唔中都會聽到有啲新手爸媽投訴啲陪月,又話換完一個又一個,所以呢行真係好大壓力,反而讀個醫護支援,去醫院照顧病人,只要肯學肯捱,大圍一齊做,一定唔會比人炒!

伯爵府

2021勳章

Repeated

複式洋房

ycmami 發表於 22-7-17 18:36
其實陪月真係唔易做,除非你好有經驗,又好有心得,先會得到顧主嘅信任,間唔中都會聽到有啲新手爸媽投訴啲 ...

我明白,多謝你建議。醫療講真係長期需要人,但我係好怕死屍

公爵府

2021勳章

回覆樓主:

我會想做校車ee, 幾個鐘part time

大宅

yeikaki 發表於 22-7-17 23:20
我會想做校車ee, 幾個鐘part time

覺得校車EE責任重大,壓力唔少,事關小朋友安危,又要一眼關七,有時又要勞氣。

子爵府

jannie1223 發表於 22-7-16 22:29
你就好啦請到個懂珍惜又值得教的員工
我請過個就黎50歲成日話隨時可以返屋企老公養,都吾知返 ...

仲請唔請人(emoji)

子爵府

趙華 發表於 22-7-16 14:11
回覆 jollyma 的帖子

你講得啱。去年公司請文職,我偏向請40+,工種單調怕後生覺得悶做唔耐,而40+的人會 ...

如果再有請人通知下(emoji)我最唔怕悶,重覆又重覆唔駛用腦岩晒我(emoji)

大宅

趙華 發表於 22-7-16 14:11
回覆 jollyma 的帖子

你講得啱。去年公司請文職,我偏向請40+,工種單調怕後生覺得悶做唔耐,而40+的人會 ...

同意,我公司都唔介意請「老嘢」,我話我咋,因為我這些entry grade文職,好多fresh graduates嫌悶,冇嘢學,冇前景,後生仔女做兩嘢就走,反而「我這些老嘢」唔介意,而且感恩有人請,會做得長,還有,我們有點經驗,不用手把手教,也懂多點待人接物呢

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊