夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

開始覺得冇咩安全感,冇性都算,連晚上夫妻談話時間都冇,每次搵佢傾傾下訓著覺,真冇癮,連食飯時間佢就不停玩手機同人訊息,又唔同我傾計,加上我食飯又要顧埋個囝,好似同室友一齊住咁,連親子時間都只係玩一陣,就入房訓覺,有冇真係咁累?

象牙宮

Mei1990 發表於 22-7-5 00:57
開始覺得冇咩安全感,冇性都算,連晚上夫妻談話時間都冇,每次搵佢傾傾下訓著覺,真冇癮,連食飯時間佢就不 ...

多數都會甘。香港生活壓力太大。
男人顧自己事業/工作,自己愛好,孩子,老婆,父母。 
年紀,健康

找婚導。社署。

la_source    發表於 22-7-5 12:40
想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

洋房

開始覺得冇咩安全感,冇性都算,連晚上夫妻談話時間都冇,每次搵佢傾傾下訓著覺,真冇癮,連食飯時間佢就不 ...

傾傾吓訓著覺果時幾點先?

你搵佢傾計傾咩野先?

大家返工已經好大壓大,返到屋企想放鬆一下,又要做mission咁傾計?

比個建議你,試吓比個溫暖笑容佢。佢食飯果時,唔好諗自己想講乜先。

見到對方累,就講聲辛苦你今日返工。

真係好想講野,可以細細聲個仔講,當講埋比個爸爸聽。

對方有興趣,好自然會加把口。

無咪等第日再傾。

你老公總有一日放假可以陪你成日架。但唔好迫,一迫,結果只會愈差。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

咪同佢WS講

大宅

回覆樓主:

其實你先生未出軌之前都係咁或之後先係咁?

別墅

布冧爸爸 發表於 22-7-5 10:53
傾傾吓訓著覺果時幾點先?

你搵佢傾計傾咩野先?

12點倒啦。
因為佢係房玩電話通常,我就係廳同個囝玩到佢有睡意之後哄佢訓覺,一哄就哄成個鐘先訓,有時太夜我好少會搵佢傾由佢訓。
傾下佢返工野,其他野。
我想講佢返工好hea,只係揸車載班同事岀去做野,佢就坐係車訓覺玩電話睇電視劇,想問下有幾累先?
仲有其實佢唔鐘意小朋友,生完岀尼算係比個父母交代,佢兼小朋友煩,太嘈。咁小朋友嘈,我咪同佢玩囉,咁由佢訓覺囉,又唔係,係房玩電話同人訊息。
佢一年360日都話去返工,唔會休息。

別墅

20150618bb 發表於 22-7-5 12:25
咪同佢WS講

有好多野面對面傾會好啲,文字既好難全部講得哂。

別墅

Cherry2012 發表於 22-7-5 12:48
其實你先生未出軌之前都係咁或之後先係咁?

由生b到岀軌後係咁

大宅

Mei1990 發表於 22-7-5 13:08
由生b到岀軌後係咁

咁其實你老公已經唔愛這個家,每天只係有人煮飯,有屋住,其他我覺得佢已經唔再理

別墅

Cherry2012 發表於 22-7-5 13:30
咁其實你老公已經唔愛這個家,每天只係有人煮飯,有屋住,其他我覺得佢已經唔再理
...

每日煮到幾辛苦都唔幫手,好似以為我係姐姐咁,乜都做,點解啲男人唔明白ftm 辛酸既。愛唔愛都講聲,何必當初求原諒為面子呀?

珍珠宮

我地12年啦無傾計時段呢樣野,一年幾次係c6想傾,我都會陪傾既
我c6都係機不離行,我又無野喎,咪各自做自己野我大把家務做
佢係間屋咪又係陪緊我,感情夠基建既,愛就自然存在
我無反工如果c6日日要我陪佢傾計,我真係唔制。何況你先生要反工,都唔易辦到,聽落都幾大壓力
同埋一男一女天生就係唔岩傾,要傾搵女同事女朋友傾,係屋企講附出講愛就夠,所有幸福都要有基建先長久
如果仲覺得對方甘唔岩,建議搵婚姻輔導

大宅

Mei1990 發表於 22-7-5 13:35
每日煮到幾辛苦都唔幫手,好似以為我係姐姐咁,乜都做,點解啲男人唔明白ftm 辛酸既。愛唔愛都講聲,何必 ...

同其他人講一樣,離婚他會损失很多,

大宅

每日煮到幾辛苦都唔幫手,好似以為我係姐姐咁,乜都做,點解啲男人唔明白ftm 辛酸既。愛唔愛都講聲,何必 ...

同其他人講一樣,離婚他會损失很多,又要同父母解釋,現在就等你幾時出聲顶唔順。如果大家有心行一定會努力改變。加上你又唔改變你的生活習慣,好難变好

男爵府

2024年龍年勳章

你老公個心飛走左啦 樓主見你都可能係90年 趁後生為自己打算下

洋房

唔知點開解你

洋房

Mei1990 發表於 22-7-5 13:05
12點倒啦。
因為佢係房玩電話通常,我就係廳同個囝玩到佢有睡意之後哄佢訓覺,一哄就哄成個鐘先訓,有時太 ...

開車接送同事做野,隨時on call,無得行開。講真,有時可能仲悶過office boy。而悶有時仲慘過勞動疲勞。

做得呢個工種,似乎唔太有事業心。咁最好唔好同佢傾返工野。

或者下次同佢傾吓有咩劇集好睇,或者同佢一齊打吓手機遊戲。與其搵野傾,不如搵共同活動。兩個人生活同步先會有野傾。

小朋友果部分仲簡單。試吓唔好咁先入為主。可以先同佢分享小朋友照片同生活趣事引佢注意。始終自己骨肉,除非佢都好憎自己啦。

睇你回覆,都覺得你係個好有責任心媽媽。人同人相處,無得一步到位。與其放棄,不如慢慢去適應。

男爵府

係架,簡直同我一樣
不過我習慣左,我已當自己單身,要令自己冇左佢都得
佢唔覺得有問題就算,同屋主囉,平時湊細路已好累。佢唔幫到手,都唔好預我會照顧埋佢。

珍珠宮

行動都係一種表達方式,男方已經用行動去「講」咗佢唔愛你
只係你唔面對現實,以為老公留低就仍有丁點愛
離婚要成本又多嘢煩,男人怕煩咋,加上佢暫時keep住人夫身份,去溝女可以免上身
佢連戲都唔交,根本就唔愛你,佢同第三者仲未斷,你唔離開只能接受同屋主關係

別墅

PIGPIG朱 發表於 22-7-5 13:44
我地12年啦無傾計時段呢樣野,一年幾次係c6想傾,我都會陪傾既
我c6都係機不離行,我又無野喎,咪各自做自 ...

我唔係話日日傾,我對住佢只係二,三個鐘到,因為佢日日返工冇休假的,有時24小時返足,見佢本人得一星期得幾日,加二,三個鐘時間,你話點樣可以溝通,唔通等到個囝返學,先會改變到個關係,但到時佢又會岀軌啦。
同埋我無意中見到有女性朋友同佢訊息,我行去佢身邊就轉畫面,我都唔知佢想點。

珍珠宮

Mei1990 發表於 22-7-5 14:58
我唔係話日日傾,我對住佢只係二,三個鐘到,因為佢日日返工冇休假的,有時24小時返足,見佢本人得一星期 ...

佢真係反左工?24小時?或者甘,你試下唔好叫佢做佢唔鐘意既野先,觀察下佢是否又有小三?如果有小三問題就變左了,唔係佢唔同你傾計甘簡單,你ftm要諗定將來點算

首頁

尾頁

跳至