自由講場

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

sochui 發表於 22-7-8 11:09
會吳會是收到風,阿爺會放寬,所以不再出現撐清零
唔知,你問佢地,
呢排轉左撐國內疫苗。

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章

回覆樓主:

根本熔斷機制就係罰緊守法又無染疫嘅市民, 睇吓機票價格炒到咁貴就知其實航空公司一啲損失都冇,佢哋點會完全絕對遵守防疫措施, 反而飛少幾轉慳番好多人工同燃油費但係收入係冇減, 變成增加利潤

象牙宮

sochui 發表於 22-7-8 11:03
有正常思考的人,都應該想到清零是不現實的

曾經以為清0得,但當知空氣傳播,物件接觸都傳到,就知同感冒一樣啦!只不過d貪生怕死既人仍然要活係恐懼中,唔接受現實啫!

珍珠宮

sochui 發表於 22-7-8 11:09
會吳會是收到風,阿爺會放寬,所以不再出現撐清零

政治嘅嘢,平民識條鐵咩?!根本我從來都唔會覺得香港班官未得北京默許而可以胡作非為!

伯爵府

回覆樓主:

支持盡快回復正常生活

水晶宮

wasabikingdom 發表於 22-7-8 11:15
根本熔斷機制就係罰緊守法又無染疫嘅市民, 睇吓機票價格炒到咁貴就知其實航空公司一啲損失都冇,佢哋點會 ...
而家至取消熔斷都好過冇, 我地已經成為受害者 總之比前政府玩死

珍珠宮

無話可說 發表於 22-7-8 11:20
曾經以為清0得,但當知空氣傳播,物件接觸都傳到,就知同感冒一樣啦!只不過d貪生怕死既人仍然要活係恐懼 ...

早前,睇BK的留言,仲以為去了另一個世界,和自己生活的地方,完全不同,人格分裂。
現在覺BK和現實世界接軌,不用人格分裂

子爵府

又一次證明做人要有前瞻性,要與時並進,睇野要全面。硬頸係冇用的。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

pickballboy88 發表於 22-7-8 07:43
德政
一早唔應該有熔斷

agree x 100

珍珠宮

wasabikingdom 發表於 22-7-8 11:15
根本熔斷機制就係罰緊守法又無染疫嘅市民, 睇吓機票價格炒到咁貴就知其實航空公司一啲損失都冇,佢哋點會 ...

今年初時,無熔斷機制,係罰緊留在香港緊守防疫的香港市民。。。如果年初無熔斷,確診cases無限量湧入,香港C得仲快!
只能講因時制宜,依家確診 cases對e療及措施影響無咁大,可以放寬。

珍珠宮

無話可說 發表於 22-7-8 11:00
係咩…我唔會認人!未有疫苗前我係撐清0既,有藥有疫苗之後,再加埋國內封完又爆,我已經改為共存了
...

同意,因時制宜!

男爵府

LokYauYau 發表於 22-7-8 12:18
今年初時,無熔斷機制,係罰緊留在香港緊守防疫的香港市民。。。如果年初無熔斷,確診cases無限量湧入,香 ...

熔斷機制同輸入個案無大關係,仲記凶少凶姐,當時有熔斷,HK咪一樣比佢哋攪到大爆發

珍珠宮

wasabikingdom 發表於 22-7-8 12:44
熔斷機制同輸入個案無大關係,仲記凶少凶姐,當時有熔斷,HK咪一樣比佢哋攪到大爆發
...

如果當日不熔,有更多乘客,空少空姐,更多確診cases,e院床位夠嗎?檢疫酒店夠嗎?隔離措施夠嗎?

伯爵府

sochui 發表於 22-7-8 08:32
早前,豪言共存即共赴黄泉,今日的我打倒昨日的我?

公務員子女要返港嘛

象牙宮

sochui 發表於 22-7-8 11:37
早前,睇BK的留言,仲以為去了另一個世界,和自己生活的地方,完全不同,人格分裂。
現在覺BK和現實世界接 ...

係呢度d人緊張啫!現實中我身邊既人只係未有疫苗果陣先緊張過一陣!而家可以話0防疫,除左被迫戴口罩

伯爵府

sochui 發表於 22-7-8 10:49
近來,BK少左很多人出來撐誓死清零的jm,吳通接受了共存?

有會員好肯定71李特首同盧局長上任會開始着手準備全民檢測清0。唔知佢宜家有冇對佢哋兩個失望。

男爵府

LokYauYau 發表於 22-7-8 12:55
如果當日不熔,有更多乘客,空少空姐,更多確診cases,e院床位夠嗎?檢疫酒店夠嗎?隔離措施夠嗎?
...

熔斷同防疫係兩件事,唔好被混淆

伯爵府

redhot 發表於 22-7-8 11:24
政治嘅嘢,平民識條鐵咩?!根本我從來都唔會覺得香港班官未得北京默許而可以胡作非為!
...

啲人成日好天真,以為地方官可以話事包括林鄭兩姐妹,其實都只係執行者,非決策者

男爵府

somehow 發表於 22-7-8 12:55
公務員子女要返港嘛

可以當講笑咁講,事實有好多本地和非本地人仕受影響

珍珠宮

.

首頁

尾頁

跳至