懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

想問有冇今年係仁安醫院順產或開刀,有冇討論區可加?

洋房

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

民房

今年仁安開刀9月

複式洋房

仁安 11月 開刀

複式洋房

啱啱上星期五出院,仁安開刀。

大宅

Ven_Fish 發表於 22-8-30 13:42
啱啱上星期五出院,仁安開刀。

請問一下,陪產是bb拎左出黎後,老公才入去定還是老公全程陪住你身邊?
惡露是否醫生會幫吸?而唔駛推肚?
幾時拔尿喉?係咪好痛?
謝謝

別墅

pokultmama 發表於 22-8-30 14:21
請問一下,陪產是bb拎左出黎後,老公才入去定還是老公全程陪住你身邊?
惡露是否醫生會幫吸?而唔駛推肚? ...

我6月生
當時係老公係你入產房前會黎見你一面加換衫
同你一齊去產房門口

然後佢就要去等候區

你就會俾姑娘推去另一個等候區…
嗰度有好多人等入手術室,然後,麻醉科醫生會幫你打麻醉針…
到你準備入手術室時,姑娘會搵返你老公一齊入去…
我個麻醉科醫生係婦產科醫生開左刀之後,幫手推個bb出黎,然後醫生就話bb出左世喇
BB出左黎無耐影個大合照之後,老公無幾耐又要走,直至上返病房
之後我問返婦產科醫生,佢話麻醉科醫生幫手推係減少用鉗既機會。
惡露我諗醫生聯返傷口之前會清理左一大部分
我既惡露唔多,除左第一日有period 1.5倍分量之外
除尿喉我唔覺得痛,有少少痺咁…

大宅

c1102 發表於 22-8-30 15:30
我6月生
同你一齊去產房門口

Thank you 因為我真係好怕好怕痛, 所以都怕老公不在身邊, 我黎緊10月生, 所以先問清楚少少, 謝謝你

別墅

pokultmama 發表於 22-8-30 16:14
Thank you 因為我真係好怕好怕痛, 所以都怕老公不在身邊, 我黎緊10月生, 所以先問清楚少少, 謝謝 ...

我覺得最痛係傷口第一日
同埋俾麻醉科醫生推肚(因為上半部無麻醉),第二日覺得瘀左

大宅

c1102 發表於 22-8-30 16:18
我覺得最痛係傷口第一日
同埋俾麻醉科醫生推肚(因為上半部無麻醉),第二日覺得瘀左
...

佢幾時推肚架?? 日日都要推??

別墅

pokultmama 發表於 22-8-30 16:37
佢幾時推肚架?? 日日都要推??

生嗰刻推呀…
推幾下好大力…(我唔知係咪個個都會咁)
但我個婦產科醫生同夾佢既(不是仁安駐院醫生,係仁安掛單)

大宅

c1102 發表於 22-8-30 16:42
生嗰刻推呀…
推幾下好大力…(我唔知係咪個個都會咁)
但我個婦產科醫生同夾佢既(不是仁安駐院醫生,係 ...
因為我睇人地講生完會推肚, 有些話順產才需要, 有些就話開刀都要, 所以先問下是否會推肚, 以我所知人地講既推肚是排走惡露, 而不是推BB出黎, 即係你生完後都冇俾醫生佢地推過肚仔吧

別墅

pokultmama 發表於 22-8-30 20:18
因為我睇人地講生完會推肚, 有些話順產才需要, 有些就話開刀都要, 所以先問下是否會推肚, 以我所知人地講既 ...

咁我無
醫生第一日巡房聽左我d腸既情況
之後每日黎都係睇下傷口同問我個conditions
惡露我大概一個月乾淨
之後去覆診都話子宮已經收縮到正常大小,叫我如果要再生唔好咁勤力休息一排先

大宅

c1102 發表於 22-8-30 21:51
咁我無
醫生第一日巡房聽左我d腸既情況
之後每日黎都係睇下傷口同問我個conditions

男爵府

2024年龍年勳章

因為我睇人地講生完會推肚, 有些話順產才需要, 有些就話開刀都要, 所以先問下是否會推肚, 以我所知人地講既 ...

八卦路過。
開刀生嗰時麻醉科醫生有需要會幫手推肚將個B推出嚟;而我喺另一私院開刀生後嗰晚有護士長入嚟幫手搓肚,話搓咗會令子宮收縮得快啲好啲。嗰一刻仲吊緊止痛藥藥力未過,搓肚唔覺痛或有咩特別,但見對方都幾用力吓。

複式洋房

Thank you 因為我真係好怕好怕痛, 所以都怕老公不在身邊, 我黎緊10月生, 所以先問清楚少少, 謝謝 ...

唔好意思呢幾日好忙,都無乜時間睇電話。放心,一啲都唔痛,只要你唔怕打針就可以,最痛都係打豆嗰到,其餘都無痛嘅感覺。我係星期一開刀,星期二中午已經拆尿喉同要你落地去小便。會有姑娘幫你帶束腰帶,所以落地都唔覺太痛。同埋當你知可以落地去餵bb你所有嘅痛都會無咗(emoji)

開刀嗰日我老公朝早陪我入院,攪好手續佢就要走,等開刀前一個鐘先可以再返嚟病房準備換衫落去生仔。麻醉師係有推肚嘅,但唔會痛,不過老公睇住佢推就覺得佢好用力。

複式洋房

唔好意思呢幾日好忙,都無乜時間睇電話。放心,一啲都唔痛,只要你唔怕打針就可以,最痛都係打豆嗰到,其餘都無痛嘅感覺。我係星期一開刀,星期二中午已經拆尿喉同要你落地去小便。會有姑娘幫你帶束腰帶,所以落地都唔覺太痛。同埋當你知可以落地去餵bb你所有嘅痛都會無咗(emoji)

開刀嗰日我老公朝早陪我入院,攪好手續佢就要走,等開刀前一個鐘先可以再返嚟病房準備換衫落去生仔。麻醉師係有推肚嘅,但唔會痛,不過老公睇住佢推就覺得佢好用力。

複式洋房

麻醉師推肚就係推阿b出嚟,你講嘅推肚應該係仁安啲姑娘會教你點樣每日搓下肚仔,等惡露子宮嗰啲回復得快啲

男爵府

c1102 發表於 22-8-30 15:30
我6月生
同你一齊去產房門口

請問開刀大約收費?

別墅

大斗夫人 發表於 22-9-2 20:27
請問開刀大約收費?

首頁

尾頁

跳至