想生BB

跳至

首頁

尾頁

男爵府

claudia99103 發表於 22-7-18 09:14
多謝樓主開呢個post,等我知道原來咁多同路人。好多謝大家嘅分享,我放第四次生化咗。喊咗兩日繼續出發,我 ...

留過幾多公升眼淚,我諗只有同路人先會明白 希望我地都重新出發,快d成功做媽媽

男爵府

chingnc 發表於 22-7-18 19:42

今次睇左養和姓鄧,但我覺得佢好唔友善,我同老公指數都好 ...

下?咁衰既!我睇仁安教授,佢好好的

男爵府

romamachan 發表於 22-7-17 18:45
做左宮鏡先啦,或者有息肉,或者有炎症

醫生都叫我做,但係無麻醉既宮腔鏡,有無jm做過?係咪好痛?

珍珠宮

玩具勳章

chelseywong 發表於 22-7-18 21:09

我諗住養和收得唔平,service應該有保證

別墅

chelseywong 發表於 22-7-18 21:10
醫生都叫我做,但係無麻醉既宮腔鏡,有無jm做過?係咪好痛?

Same呀,仁安診所做,我自己覺得痛但都叫勉強接受到,發現有粒細息肉即時整走埋,但2個月後發現又有粒,size大少少,所以去左嗰次去醫院麻醉整..

大宅

chelseywong 發表於 22-7-18 21:03
好欣賞你既樂觀!如果可以有你少少樂觀積極既心就好了 從前我都信上天安排,但自從生唔到bb, 我 ...

我失去果刻都有怪個天,但如果你相信佢係天上,有天父既照顧過得快樂,其實你並冇失去,信仰就會翻返嚟。
我以前都唔係一個樂觀嘅人,但我相信有時失去係上天嘅考驗,令我學做一個堅強嘅人,更加珍惜生命,安慰有需要既人。你可以睇返我之前啲分享,希望都能夠比到你正能量。我覺得日子點都要過,嘗試改變自己嘅心態,會活得自在輕鬆啲

大宅

chelseywong 發表於 22-7-16 12:17
我諗宜家係我人生中最痛苦既時間,又再一次植入失敗了。究竟我做錯左咩事?打曬免疫針,肝素,類固醇藥都唔 ...

完全感受到你嘅痛苦, 我和太太追咗出年先有個bb,

別墅

chelseywong 發表於 22-7-18 21:03
好欣賞你既樂觀!如果可以有你少少樂觀積極既心就好了 從前我都信上天安排,但自從生唔到bb, 我 ...
Same Here

別墅

Yin807 發表於 22-7-18 23:42

我失去果刻都有怪個天,但如果你相信佢係天上,有天父既照顧 ...

哩個考驗,實在太大太難太難
做事情完全無動力

大宅

木偶木偶 發表於 22-7-19 10:56
哩個考驗,實在太大太難太難
做事情完全無動力

如果本身有信仰確係容易消化d, 因為我深信自己既b上左天堂遲d 會再見,當然呢個考驗對我人生都有改變,令自己更堅強,希望自己既經歷都可以安慰到別人,學習凡事睇開d。我引產到而家兩個月,之前請假到辭埋工,要再重新黎過。初初我真係好渴望bb有一日會番黎,不過而家慢慢覺得平常心對自己會好d,之前試過有一排訓得好差,連訓教都要諗好多方法。

我會比一年時間自己再調理下,如果幸運有我真係疊埋心水唔番工,但假如真係再失敗我就真係決定認命,過自由既日子其實唔需要諗得咁慘嫁。

初初每做一樣野我都好需要勇氣,我都係慢慢收拾好心情,出去郁下,見下人可以挨得過,加油

大宅

chelseywong 發表於 22-7-18 21:09

我今個禮拜都準備睇教授,教授係咪好鍾意叫人做宮鏡咖其實?我見姑娘話反覆著床失敗教授好有經驗咁

別墅

Yin807 發表於 22-7-19 11:10
如果本身有信仰確係容易消化d, 因為我深信自己既b上左天堂遲d 會再見,當然呢個考驗對我人生都有改變,令 ...

我曾經同人一路流淚,一路分享話:
哩個經歷與考驗,唔係時時會有,
會好好珍惜,因為我係走進天父的計劃裡,讓我日後可以幫助更多同路人
將負面化為正面

但有時候,又諗埋一邊,核心思想覺得自己好無用
常常向度調整自己

大宅

木偶木偶 發表於 22-7-19 11:25
我曾經同人一路流淚,一路分享話:
哩個經歷與考驗,唔係時時會有,
會好好珍惜,因為我係走進天父的計劃 ...

所以有需要可以搵人抒發下,搵我pm 傾計又得,我果時住院好好彩遇到有愛既護士,醫生,又有搵神父,社工傾訴諗通左就放得開。

不過人係有情緒,係會掛住,好似我自己諗如果好命我個囡黎緊9月已經出世。不過而家選擇唔諗咁多,換另一個角度諗野,佢地起天上唔使我擔心又唔使湊(我自己體力本身mama),當個天比我灘抖下唔使咁辛苦

好多野控制唔到,廿幾歲都可以有絕症,我覺得每個生命有上天既時間表,所以自己盡左力就夠了

大宅

chelseywong 發表於 22-7-16 12:17
我諗宜家係我人生中最痛苦既時間,又再一次植入失敗了。究竟我做錯左咩事?打曬免疫針,肝素,類固醇藥都唔 ...

完全感受到你嘅痛苦

男爵府

Yin807 發表於 22-7-19 11:33
所以有需要可以搵人抒發下,搵我pm 傾計又得,我果時住院好好彩遇到有愛既護士,醫生,又有搵神父,社工傾 ...

有時唔明如果上天愛我點解會令我咁痛苦,生無可戀,做野無曬動力…
我bb都應該會下個月出世諗起都覺得好傷感

男爵府

claudia99103 發表於 22-7-19 11:19
我今個禮拜都準備睇教授,教授係咪好鍾意叫人做宮鏡咖其實?我見姑娘話反覆著床失敗教授好有經驗咁
...

係,因為佢係子宮專家,睇慣性流產

大宅

chelseywong 發表於 22-7-19 23:05
有時唔明如果上天愛我點解會令我咁痛苦,生無可戀,做野無曬動力…
我bb都應該會下個月出世諗起都 ...

呢個世界好多野都解釋唔到,改變唔到就唯有改變自己心態, 阿b 都唔想我地過得唔開心,佢既離開都可以為我地帶來d 得著,咁佢先走得有價值,要堅強加油丫~U r not alone ar

男爵府

Yin807 發表於 22-7-19 23:16
呢個世界好多野都解釋唔到,改變唔到就唯有改變自己心態, 阿b 都唔想我地過得唔開心,佢既離開都可以為我 ...

你真係好樂觀啊 真係唔識點改變自己心態

複式洋房

人地個個都好易有
好多身邊人一個月中左🥲
自己就咁難

男爵府

BB_333 發表於 22-7-20 17:46
人地個個都好易有
好多身邊人一個月中左🥲
自己就咁難

我已經疏遠左我好多好朋友,個個都生左1-2個。佢地成日曬bb, 孕照,令我情緒好受影響

首頁

尾頁

跳至