自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

話說我去做paimore電髮,當然已經落左藥水,之後佢同我講一定要我做埋焗油,我話唔駛,佢話一定要,否則冇效果,仲話個個客人電髮都一定加焗油,尤其做過 highlight(指我),我最後被迫揀左個最平嘅焗油做~

珍珠宮

華華子 發表於 22-7-16 16:43
話說我去做paimore電髮,當然已經落左藥水,之後佢同我講一定要我做埋焗油,我話唔駛,佢話一定要,否則冇 ...

我會做 但唔係心想
啲頭髮係佢手上

子爵府

育兒性格勳章

我去嗰間做pairmore 髮型師反而叫我冇需要做焗油,因為啲藥水已經係護髮,不過我冇做highlight

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

6299 發表於 22-7-16 16:52
我會做 但唔係心想
啲頭髮係佢手上

我覺得如果一定要個客做焗油,應該一早出声,明買明賣,而唔係落左藥水先講~

又或者係paimore套餐價錢加埋焗油,唔好扮係比客揀~

伯爵府

2024勳章

話說我去做paimore電髮,當然已經落左藥水,之後佢同我講一定要我做埋焗油,我話唔駛,佢話一定要,否則冇 ...

你的頭髮在佢手上,真係要局做

侯爵府

mielmiel 發表於 22-7-16 16:54
我去嗰間做pairmore 髮型師反而叫我冇需要做焗油,因為啲藥水已經係護髮,不過我冇做highlight
...

佢直情話明唔可以唔做焗油

侯爵府

Sakuraohno 發表於 22-7-16 16:56
你的頭髮在佢手上,真係要局做

係呀,真係局我要做~

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我會

但唔係比人迫
不要從別人的嘴裡去認識我

侯爵府

mielmiel 發表於 22-7-16 16:54
...

佢最初話D客電親髮都要焗油啦,好似我唔焗就好另類甘~

侯爵府

crystal媽咪 發表於 22-7-16 16:58
我會

但唔係比人迫

我都唔鍾意比人迫,但冇法,佢已經落左藥水,但我之後全程黑面

珍珠宮

華華子 發表於 22-7-16 16:55
我覺得如果一定要個客做焗油,應該一早出声,明買明賣,而唔係落左藥水先講~

又或者係paimore套餐價錢加 ...

我知出面好多間都一定sell。我會問曬價錢清楚先開始。落左藥水,佢好明顯要你做埋,你唔做啲頭髮唔知會點

伯爵府

2024勳章

我電染一齊做, 髮型師都無叫我做埋焗油

侯爵府

6299 發表於 22-7-16 17:06
我知出面好多間都一定sell。我會問曬價錢清楚先開始。落左藥水,佢好明顯要你做埋,你唔做啲頭髮唔知會點 ...

其實我係問哂價錢先做,因為佢 IG list左價錢,焗油寫住係 optional,點知落左藥水先話一定要焗油,否則沒有效果,我已經話唔駛,佢話唔可以~

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

咁都得
呢間第一次去?

邊有一定要焗架
事前佢又唔講?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

華華子 發表於 22-7-16 17:14
其實我係問哂價錢先做,因為佢 IG list左價錢,焗油寫住係 optional,點知落左藥水先話一定要焗油,否則沒 ...

點會無效果,兩者都無關係,
只係電髮傷髮,焗油滋潤返頭髮補返水份咁解ja。黑店吹到咁大

侯爵府

cecelc 發表於 22-7-16 17:15
咁都得
呢間第一次去?

係呀,第一次去~
佢話電髮連焗油好正常,仲話我之前做過highlight就更加需要喎~

珍珠宮

華華子 發表於 22-7-16 17:14
其實我係問哂價錢先做,因為佢 IG list左價錢,焗油寫住係 optional,點知落左藥水先話一定要焗油,否則沒 ...

可能見你唔肯,咪落左藥水再sell,頭髮在佢手上,去到呢度唔肯唔知會點

大宅

我成日覺得焗油係最呃錢既部份黎,跟本唔知佢用咩藥水,焗果十多分鐘就成4-5百蚊

侯爵府

6299 發表於 22-7-16 17:27
可能見你唔肯,咪落左藥水再sell,頭髮在佢手上,去到呢度唔肯唔知會點
...

係呀,佢係落左藥水先攞兩盒焗油比我揀,我話唔駛,佢話唔可以~

男爵府

講真我又未試過樓主咁既情況。好多時我做電/染、個價錢連埋焗油⋯價錢我接受到,最貴既都唔過$1000

首頁

尾頁

跳至