自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

setrea 發表於 22-7-17 12:56
唔係工人套,係客廁/工人廁
我一定唔會咁做,我好怕同其他人(老公仔女另計)用同一個廁所, 如再換樓,我都要搵有工人套嘅單位,廳廁要留嚟做狗&客廁

珍珠宮

糯米米糍 發表於 22-7-17 12:06
我近排睇樓見一個則真係三房1廁加工人廁,我都覺得怪,不過家家有求,如果二人加工人都可能會考慮
...
百貨撞百客啦,我之前住有工人套嘅都係有兩個廁所,加上屋企有兩廁對我嚟講係必須,一齊食錯野唔需要爭廁所

伯爵府

回覆樓主:

工人有獨立廁所梗係好,起碼唔使共用

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我覺得個人衛生重要好多!我家兩個厕所,姐姐share 用客厕,佢好乾淨一向無咩問題!

伯爵府

三國1 發表於 22-7-17 13:17
百貨撞百客啦,我之前住有工人套嘅都係有兩個廁所,加上屋企有兩廁對我嚟講係必須,一齊食錯野唔需要爭廁所 ...

其實一家人早上都會差不多收時間用廁所,一個點夠

男爵府

有工人廁一定好,一人一廁仲好,睇自己「畢直」
:wave:

男爵府

糯米米糍 發表於 22-7-17 12:11
謝謝你,請問你哋工人房會唔會喺廚房入面?因為我睇咗幾度都喺廚房內,如有埋工人廁所佢長門門又感覺煮食 ...

喺廚房入面,先到工人房,再入先係工人廁,所以唔會好近廚房。煮食如大油煙時都會關工人房門

珍珠宮

mondd 發表於 22-7-17 09:08
之前住嗰度有工人套厠,樓上姊妹講得啱,佢會成日匿入去,你又唔好意思叫佢出嚟。我一路都冇理到佢點搞自己 ...

如果工人係污糟,佢同你哋一家共用廁所,你可能仲驚。

公爵府

對我來講,我好着重私人空間,如果有工人姐姐住在一起,她們一定需要有自己獨立的廁所,因為我唔想佢同我的小朋友共用一個浴室,所以工人套廁是我的生活必需品

大宅

糯米米糍 發表於 22-7-17 12:35
睇緊都係8xx-9xx,工人廁對我哋其實唔係必要,我哋2大1小加工人,1主1客廁已夠用,不過睇緊部分則就2廁再 ...

我同你一樣2大1小加工人,最後決定要有工人廁,因為唔想小朋友同工人姐姐共用廁所,疫情令我意識到廁所嘅重要性!

利:衛生好多
弊:工人姐姐成日喺工人房到

琥珀宮

會員 發表於 22-7-17 09:50
係,我印尼姐姐超級恐怖。我試過有一次入去搵佢,見到佢廁所係舖滿一塊塊用過嘅m巾,係灘晒出嚟,洗手盤有 ...

點解佢要咁做呢

大宅

朋友的慘痛經驗: 工人亂掉野落去, 馬桶經常塞. 水喉有破損, 工人唔理唔出聲, 痴塊膠布就算. 有日出完街先發現爆水喉, 浸左成間屋

侯爵府

牛年勳章

kpc2015 發表於 22-7-18 17:27
朋友的慘痛經驗: 工人亂掉野落去, 馬桶經常塞. 水喉有破損, 工人唔理唔出聲, 痴塊膠布就算. 有日出完街先發 ...

嘩好可怕,都係好好嘅提醒

大宅

2024年龍年勳章

mandy952 發表於 22-7-18 17:25
點解佢要咁做呢

當時都費事問佢點解,即刻叫佢掉晒去同洗理好個廁所就算。

首頁

尾頁

跳至