自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

Nbs 發表於 22-7-22 18:04
好好奇佢最後點解會被禁,嗰個post 我睇緊未睇晒。。。
真係唔知呀, 可能畀人舉報掛! 我一路睇已經見到佢有好多個 post 畀版主屏閉左, 所以唔知佢最後衰乜嘢!

因為好幾個人都用佢舊 post 來拆穿佢講大話, 我仲回話等睇佢遲下又唔記得自己作過乜! 家陣冇得睇喇!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

個野根本神經嘅。 又話讀數, 又double major.
神經小三, 淨話人見識少。

子爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主:

所以,讀書唔一定要追求考第一,做人最重要係要有同理心,能體諒別人!
如果佢兩樣都有,就真係能改變世界

水晶宮

lalalumlum 發表於 22-7-21 19:02
我女同學仔就係因為早前入院親身感受到醫護人員嗰種精神,立志入讀醫科,希望將來學以致用,可以救人。

那 ...

贊成

侯爵府

lily-of-valley 發表於 22-7-22 18:52
個野根本神經嘅。 又話讀數, 又double major.
神經小三, 淨話人見識少。
其實我覺得佢全部嘢都係作的, 根本可能係男人黎。

子爵府

做醫生真係好辛苦
除非將來我仔好有興趣同能力讀醫
否則其他差唔多人工嘅
我會叫佢唔好讀醫
真心辛苦

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

Prosperous 發表於 22-7-23 18:20
其實我覺得佢全部嘢都係作的, 根本可能係男人黎。
佢話佢痴個離婚男人, 懶個對人個仔好, 買好多野比人個仔, 話個仔阿媽唔鐘意仔見佢, 因縱壞個仔, 佢又人地阿媽勾男人, 無人幫佢, 我亦有份鬧佢, 佢咪又勾咗人老公? 憑咩鬧隻佬前妻?
佢發爛渣鬧我地。 呢個癲婆, 惡成咁, 可能一句唔啱斬人。

侯爵府

lily-of-valley 發表於 22-7-23 18:34
佢話佢痴個離婚男人, 懶個對人個仔好, 買好多野比人個仔, 話個仔阿媽唔鐘意仔見佢, 因縱壞個仔, 佢又 ...
佢好多嘢都係前言不對後語, 所以我覺得冇幾多成真, 成個帳戶都係一個幻想出來的虛構人設。

象牙宮

Prosperous 發表於 22-7-23 18:41
佢好多嘢都係前言不對後語, 所以我覺得冇幾多成真, 成個帳戶都係一個幻想出來的虛構人設。
...
讀醫生要好叻, 亦好辛苦。 護士亦係, 佢地做得好有愛心。 有D敗類另計。

细時想做護士, 知自己讀唔到醫生, 我唔怕便便, 但我怕血同訓咗唔醒嘅, 做唔到。

侯爵府

lily-of-valley 發表於 22-7-23 18:47
讀醫生要好叻, 亦好辛苦。 護士亦係, 佢地做得好有愛心。 有D敗類另計。

细時想做護士, 知自己讀唔到醫 ...
我唔太怕屎尿血, 亦唔怕遺體, 但我冇耐性照顧人, 我怕我多嘢做果陣, 會煩到打阿婆!

象牙宮

Prosperous 發表於 22-7-23 19:04
我唔太怕屎尿血, 亦唔怕遺體, 但我冇耐性照顧人, 我怕我多嘢做果陣, 會煩到打阿婆!
...
咁我都無耐性。

侯爵府

睛靈勳章

回覆樓主:

十年,廿年後再講,
眼見身邊啲同學住大屋揸靚車,自己唔想?!

子爵府

Prosperous 發表於 22-7-21 18:42
2022年的出爐狀元, 未見有個人訪問, 找回去年揀讀醫又唔係為錢果兩位, 平衡下啲不知所謂的歪理! 兩位同學都 ...

好叻,有理想

首頁

尾頁

跳至