自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

我今日在葵芳新都會廣場的的士站上車,目的地係美孚,上車後的士司機話太近,叫我下車。咁即係拒載!我立刻記下車牌,上網填了表格,投訴呢架的士,車牌係NP5658。
我己經係今個星期,第二次遇到的士拒載,上一次就係美孚去荃灣千色店。截了的士後,話自己係過海車,吾車我,我好嬲,今日又遇到類似的情況,所以決定投訴!

2015PY    發表於 22-7-24 17:06

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Bibibut 發表於 22-7-23 19:16
我今日在葵芳新都會廣場的的士站上車,目的地係美孚,上車後的士司機話太近,叫我下車。咁即係拒載!我立刻 ...

我試過連續幾次被拒載
宜家好少坐的士

la_source    發表於 22-10-28 09:57

伯爵府

crystal媽咪 發表於 22-7-23 19:23

我試過連續幾次被拒載

x2

公爵府

我今日在葵芳新都會廣場的的士站上車,目的地係美孚,上車後的士司機話太近,叫我下車。咁即係拒載!我立刻 ...

葵芳去美孚都嫌近。。唔係卦。。。
我成日都搭唔跳錶既路程

男爵府

咁啱呀,我今日都有坐的士不快經歷…..

我住山旮旯地方,但條路入到我屋企係好正常石屎路,屋企樓下亦係小型停車場,平時有車出, 道路寛闊⋯⋯今日幾咁熱大家都知,我叫司機停我屋企樓下,佢望入條路問我有冇得調頭出返嚟,我話你都見泊哂車,轉右已經可以調頭,我平時揸車都係咁出入。揸到埋去,佢鬧我話調唔到到頭,叫我俾錢落車!
我話點調唔到?你唔識揸車㗎?佢反問我點調!我問佢你架車無R波?無軚盤㗎咩!?
分明蝦女人!

leetai    發表於 22-10-29 21:53

伯爵府

BK Milk勳章

短加長減都揀旗嚟接,平日啲駕駛態度又差,認真黑人憎

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

我好好彩就算銅鑼灣返屋企咁近,可能唔跳錶都冇司機拒載!

子爵府

D的仕佬大部分都PK, 無必耍寧願自己行都唔答。

男爵府

cowe 發表於 22-7-23 19:35
咁啱呀,我今日都有坐的士不快經歷…..

我住山旮旯地方,但條路入到我屋企係好正常石屎路,屋企樓下亦係小 ...

你答得好正!的士佬係要大聲過佢先得架!

子爵府

MMVV 發表於 22-7-23 19:43
D的仕佬大部分都PK, 無必耍寧願自己行都唔答。

我有段時間因工作關係,都需要成日搭的士,衰的士司機都見唔小,兜路有,有個仲離譜到兜路你出聲話佢,佢仲惡過你,仲要chok 架車,左chok右chok好賤格,亦有比說話你聽都唔在講,見到佢地男人老狗賤到特登呃人十元八塊,真係好cheap
有一個司機比我感覺好好,竟然教我行咩路線返屋企係最快

不過坐得多,好多時唔想受氣同比人呃,已唔想再坐,可免則免
坦白講,好多的士司機的質素都真係幾差

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

上次短途call車直頭冇司機接 , 好彩後尾有的士咋

男爵府

我試過中華返去荃灣個司機話唔過海,
我即刻同佢講我而家要報警,堅持唔落車
最後都要車我返屋企,

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

唔想受氣,搭的士可免則免!

珍珠宮

2024年龍年勳章

yuyueng 發表於 22-7-23 20:19

x2

子爵府

哈比族 發表於 22-7-23 19:58
我有段時間因工作關係,都需要成日搭的士,衰的士司機都見唔小,兜路有,有個仲離譜到兜路你出聲話佢,佢 ...

如果的士有質素,起錶五十都無問題,但D cheap 人cheap 都好cheap。我試過坐的士到站,的士佬話快D快D呢到唔停得車,我立刻拿完散銀下車,唔想佢比人抄牌,點知良心比人欺,落左車後數數吓原來找少錢,而且左望右望嗰到係停得車,你話cheap 唔cheap..

禁止訪問

2024勳章 虎到金來勳章

珍珠宮

2023年兔年勳章

試過一次拒截,不過佢有禮語氣咁教我點行(原是只係隔離條街),我仲唔該晒佢

利申:當年我仲未知道原來唔可以拒載。

不過之後塔的士未試過拒載但都遇到態度差嘅司機,令我非必要都唔會塔的士

珍珠宮

剛剛先至加左價都咁態度

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

我都試過司機拒載我堅拒吾落車,之後佢chok住、重迫力、架車黎行 ,最終我頂唔順要落車

公爵府

yuyueng 發表於 22-7-23 20:19

冇錯
我真係唔明點解要俾$受氣

首頁

尾頁

跳至