自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

有冇因為屋企裝修而短租過樓既JM可以分享一下??

屋企人..屋企裝修...想短租1房或2房單位...
2老加工人....必要時工人可瞓廳....

3-4個月...上地產網唔覺有短租單位...

請問應該係邊可以搵到???
水電煤果D又會點計呢??
又因為係裝修..都怕會有差錯....
如果租左3個月..後來要租耐又會點計??
又如果租左半年..最後4個月OK..有冇得早走??

短租重有乜要注意的??

我有睇過service apartment果D..
但係1房已經要2萬幾-3萬幾....太貴...
理想係UNDER 2萬一個月的

謝謝

男爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 笑得好勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

可以搵下同屋苑有冇業主會放租,再問下業主接唔接受短租

珊瑚宮

karen125 發表於 22-7-26 20:46
可以搵下同屋苑有冇業主會放租,再問下業主接唔接受短租

冇同屋苑有交流丫

男爵府

2024年龍年勳章

酒店啦 二三星都係一萬零

大宅

月希 發表於 22-7-26 20:38

我前幾年裝修租左紅磡單幢樓既service apartment …. 原先話租2 個月,最後延到2 個半月,個管理有經驗handle 屋企裝修的短租客,個時我租三房、高層向海係三萬一個月

但佢有2 房+ 低層,應該可以2 萬以內

男爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 笑得好勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

或者你可以上Facebook 打免佣出租,你可以誠徵邊個地區嘅短租。通常好多業主都肯

伯爵府

回覆樓主:

不停上網揾, 問地產,fb, carousel, 地產網
我上年短租2個月,好勤力先揾到,問1,2個地產冇用,要勁問
不過,如果真心冇小朋友,租酒店仲抵

大宅

https://owlsquarecoliving.com/en/locations/detail/la-belle-mansion
望吓這個,多地區,比較平:應該是一間公司收購大厦內個別單位,裝修後再短租出去。

珊瑚宮

csy_0101 發表於 22-7-26 20:49
我前幾年裝修租左紅磡單幢樓既service apartment …. 原先話租2 個月,最後延到2 個半月,個管理有經驗han ...

請問近地鐵嗎??因老人家都要交通方便

同埋我想問....你租多半個..係一日日計??還是月租直接除2??

3萬有3房咁好??
我睇番住開果區勁貴...

大宅

月希 發表於 22-7-26 21:07

同埋我想問....你租多半個..係一日日計??還是月租直接除2??

近… 三鐵匯聚

珊瑚宮

Rowena 發表於 22-7-26 21:06
https://owlsquarecoliving.com/en/locations/detail/la-belle-mansion
望吓這個,多地區,比較平:應該是 ...
THX..我研究下先....

不過我岩心水冇用...重要老人家岩心水...
唉~問好晒佢話唔好..就SIDE氣

別墅

回覆樓主:

我睇下個內地學生租唔租我旺角個3房啦,應該1,2日就知,短租3,4個月,可以2萬做到既

伯爵府

其實無寵物就易啦,service apartment 或酒店已可以

珊瑚宮

csy_0101 發表於 22-7-26 21:08
近… 三鐵匯聚

請問個service apartment叫乜名??
我上網搵搵...謝謝

大宅

月希 發表於 22-7-26 21:07

除日數計租,好均真

水電煤可以跟錶或者用一個全包價任用… 個時我係冬天,所以揀左按錶收費,記得最後埋單都係千鬆….

侯爵府

回覆樓主:

搵酒店月租,上網搵有,如果唔駛煮食租酒店更好。

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

請問想搵邊區

珊瑚宮

csy_0101 發表於 22-7-26 21:29
除日數計租,好均真

水電煤可以跟錶或者用一個全包價任用… 個時我係冬天,所以揀左按錶收費,記得最後埋 ...

咦..原來重要水電煤架??
我重以為依D係包埋係月租...
真係好似酒店咁...租一個月就係咁既錢添...
如果重要外加水電煤...又要再計計數

珊瑚宮

yeunghung 發表於 22-7-26 21:29
搵酒店月租,上網搵有,如果唔駛煮食租酒店更好。

要煮飯...老人家想工人天天煮....

珊瑚宮

eemm 發表於 22-7-26 21:32
請問想搵邊區

九龍灣至將軍澳區...最好近地鐡

首頁
12345...6

尾頁

跳至