自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

我個(山崎)蒸焗爐買咗4年只係用過幾次。好耐冇用,今晚插返電,通電後有beep一聲,但個電子板面唔著,打去維修部問,佢話檢查費$350,我都唔知值唔值得拎去檢查?

珍珠宮

redhot 發表於 22-7-28 23:17
我個(山崎)蒸焗爐買咗4年只係用過幾次。好耐冇用,今晚插返電,通電後有beep一聲,但個電子板面唔著,打 ...

呢度有用山崎蒸焗爐的jm嗎?

男爵府

我無用山崎,但係我個蒸焗爐都壞過,好彩果陣仲係保養期,最近又覺得唔夠熱,壞壞哋,不過我唔會再整,覺得佢齋焗又唔夠熱,純蒸又慢過用鑊蒸,只有蒸+焗function最啱用,但蒸出嚟嘅肉同魚都有burn過嘅效果壞咗我情願買返純焗爐,蒸野用鑊算數

珍珠宮

2024年龍年勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

個爐唔係貴野我就唔會花錢去整
350只係檢查, display panel點都要一千幾百

珍珠宮

Mimmy 發表於 22-7-29 09:55
個爐唔係貴野我就唔會花錢去整
350只係檢查, display panel點都要一千幾百

我就係評估唔到維修個電子板咩價錢?!問維修部大約幾錢,佢當然耍我啦!連個range都唔肯講

子爵府

唔好整啦!我之前用Bosch 用咗兩年突然電子板唔著,搵師傅上來檢查用咗六七百,之後換新要$3500,我用呢筆錢買過部新啦!

珍珠宮

kiu-mummy 發表於 22-7-29 10:06
唔好整啦!我之前用Bosch 用咗兩年突然電子板唔著,搵師傅上來檢查用咗六七百,之後換新要$3500, ...

原來整電子板要咁貴

子爵府

redhot 發表於 22-7-29 10:07
原來整電子板要咁貴

咁可能我部機貴先收呢個價錢,但係如果換電子板要一部新機一半價錢就唔使諗啦!

子爵府

"買咗4年只係用過幾次。好耐冇用"

其實有冇佢既用處?
標題可唔可以講清楚D?

點解講2個人相似要話"唔覺, 佢靚D, 佢眼大D..." 而家講相似, 唔係一樣, 唔係鬥靚

伯爵府

我個(山崎)蒸焗爐買咗4年只係用過幾次。好耐冇用,今晚插返電,通電後有beep一聲,但個電子板面唔著,打 ...

全新幾錢?

正如最新iphone 壞 vs 小米四年前入門機壊!

珍珠宮

ot3 發表於 22-7-29 10:25
"買咗4年只係用過幾次。好耐冇用"

其實有冇佢既用處?

因為工人教極都識用,佢禁唔到電子板,情願用鑊蒸。我原本談諗住蒸爐冇咁熱

珍珠宮

claudialuk2011 發表於 22-7-29 10:31
全新幾錢?

正如最新iphone 壞 vs 小米四年前入門機壊!

以前買好似三千三

伯爵府

2011精緻種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

kiu-mummy 發表於 22-7-29 10:06
唔好整啦!我之前用Bosch 用咗兩年突然電子板唔著,搵師傅上來檢查用咗六七百,之後換新要$3500, ...

有冇比到?

珍珠宮

redhot 發表於 22-7-29 10:38
以前買好似三千三

咁就唔值得整
我自己有蒸爐, 水波爐, 不過只係我自己用
我工人係明火, 最多用air fryer
老實說, 蒸爐同水波真係唔平, 比工人除非佢有心學同有慧根, 否則佢地咁粗用, 我寧願你明火無咁嬲

象牙宮

回覆樓主:

你部爐買果陣幾錢呢?如果只係2千幾貨仔唔整啦…還掂你都少用!我舊果部蒸焗爐都係3千幾,狂用2年壞左我都無整了,要無了期咁等

瑪瑙宮

唔好用喇

珍珠宮

Mimmy 發表於 22-7-29 10:44
咁就唔值得整
我自己有蒸爐, 水波爐, 不過只係我自己用
我工人係明火, 最多用air fryer

因為我打算唔再用工人,所以拎返部機出嚟用

珍珠宮

redhot 發表於 22-7-29 10:46
因為我打算唔再用工人,所以拎返部機出嚟用

如唔用工人, 我都好鼓勵太太們用蒸焗爐
不過我係你, 買過部新算數

珍珠宮

無話可說 發表於 22-7-29 10:45
你部爐買果陣幾錢呢?如果只係2千幾貨仔唔整啦…還掂你都少用!我舊果部蒸焗爐都係3千幾,狂用2年壞左我都 ...

以前買三千三。打算唔要工人,攞返部機想用,點知電子版唔著。而家唔知整好定買過好?

珍珠宮

Mimmy 發表於 22-7-29 10:47
如唔用工人, 我都好鼓勵太太們用蒸焗爐
不過我係你, 買過部新算數

有冇咩型號提議?

首頁

尾頁

跳至