自由講場

跳至

首頁

尾頁

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

FennieMan 發表於 22-7-29 10:18
成夜啲打手出哂黎轉風向,話政府要付責

政府負責?!

水晶宮

點解又關政府事?個演唱會政府負責開嘅咩?

侯爵府

2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

麟媽媽 發表於 22-7-29 09:46
唔肯俾錢?呢樣你估嘅啫。投標嘅人就算覺得價錢唔合理,係可以唔接呢單蝕本生意啫,如果因為咁偷工減料, ...

有店舖講曾經發生過本身應該幾萬蚊,可以想人地幾千蚊接單工程,話俾生意你做已經係睇得起你,仲有黑暴知道人地係藍店,走去搞人

珍珠宮

bobomia 發表於 22-7-29 10:23
我諗主辦人講得最多個句就係:
係咪唔想撈呀?唔好咁多事呀!
有咁既事真係無人想. 但係主辦單位唔係特首出聲都唔講退票又話者停辦真係幾過份. 仲要之前幾日都有意外, 佢地有無睇過個台有無問題架??

出事就賴三賴四. 又話近七月節, 又話間公司有內地廠. 大佬呀, 宜家香港無廠啦, 咁佢地D廠响內地又幾奇呀, 仲要賴. 不如查下問題出左响邊, 希望唔會再有意外發生, 同研究點樣幫傷者同傷者家屬仲好啦

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 親子王國15週年勳章

Ethan/mama 發表於 22-7-29 08:42
真係好難相信傷勢係主辦單位講得甘輕描淡寫。
希望傷者吉人天相!!

新聞寫阿Mo頸部受傷、情況嚴重,初步診斷四肢癱瘓、腦出血、頸椎骨折。

四肢癱瘓、頸椎骨折已經夠大鑊,希望有奇蹟。
此生無悔入華廈,來生願在種花家!

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 親子王國15週年勳章

ZZdaphne 發表於 22-7-29 09:41
開show 後,舞台設施一直為人垢病,連我唔留意嘅路人都知!

係啦, 我呢D完全唔關心娛樂圈的,都知道前天有人跌左下台, 呢個舞台真係好流。
此生無悔入華廈,來生願在種花家!

象牙宮

回覆樓主:

睇01新聞,好update

珍珠宮

唔肯俾錢?呢樣你估嘅啫。投標嘅人就算覺得價錢唔合理,係可以唔接呢單蝕本生意啫,如果因為咁偷工減料, ...

我唔係鏡粉,亦唔係業內人士,只係純娛樂新聞,今次純粹睇網傳啫,話大嘅演唱會工程公司唔肯接,最搵咗唔係專業嘅接,又有大量為追星嘅行外人兼職。採排時,舞蹈員已多返投訴舞台有問題,但無人理。係真係假,希望可以查出真相,還傷者交代,亦希望掛住袋錢,不顧別人安危嘅人得到懲罰。

子爵府

報紙都幫緊吹喺政府,和萬能key中國製造

複式洋房

都係等正式公佈啦,通常呢d消息又係唔update,成日傳黎傳去架啦

大宅

如果出事後真係有熄燈,咁就真係錯上加錯,開燈救人係常識

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

lina9316 發表於 22-7-29 08:37
出事後不是要即刻亮燈嗎?

除咗樓上可以睇下呢條片

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02ezC7ASjDxPBQHiDPjMHqRH5fWFuFzXrGSAc5oW5PiNM5e6wjSCNPxhKrfkncurDkl&id=106145823184&fs=0&focus_composer=0&m_entstream_source=timeline

珍珠宮

fayefa 發表於 22-7-29 09:50
我又要講多次,無良主辨商依家係想盡辨法去植入,依啲係「意外」,大家都唔想嘅訂訊息俾大家。等同行行街 ...

除咗洗白外,有人驚啲片對主辦方不利影響保險claim錢,怕保險唔賠要自己填氹!外間不斷講係「意外」想洗人腦!根本就是人為

珍珠宮

lihomahk 發表於 22-7-29 12:47

政府無叫佢地開show 衰左就賴落人地度

男爵府

2023年兔年勳章

紫翹 發表於 22-7-29 10:04
主辦單位有良心本來就一定要叫停啦, 宜家係特首叫停喎.
真係要炒咗班主辦單位,尤其是熄燈嗰個人,熄曬燈點救人呀!錢佢哋就賺曬!做嘢嗰啲危險就食曬!

珍珠宮

畀面勳章

你有無證據比足錢? 如果唔係, 你都係估嘅啫, 仲有, 主辦單位唔監督架? 一句講晒, 承辦者又好, 主辦單位都係, 一樣責無旁貸, 事件一定要追究!

珍珠宮

畀面勳章

lihomahk 發表於 22-7-29 12:47

有咩所謂, 更加比人睇到佢地幾咁肉酸, 公眾眼精係雪亮, 一切在心中, 公道自在人心

子爵府

saming999 發表於 22-7-29 13:02
真係要炒咗班主辦單位,尤其是熄燈嗰個人,熄曬燈點救人呀!錢佢哋就賺曬!做嘢嗰啲危險就食曬!
...

炒就係一定,但要懲罰

子爵府

老翻太太 發表於 22-7-29 13:00
除咗洗白外,有人驚啲片對主辦方不利影響保險claim錢,怕保險唔賠要自己填氹!外間不斷講係「意外」想洗人 ...

如果係因為保險金賠償就仲差

表面睇絕對係人為做成嘅意外,希望各單位秉公辦理,唔好用埋啲下三流手法去不了了之,還傷者公道

侯爵府

2024勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

jasonhelen 發表於 22-7-29 08:14
1. 究竟有幾多人受傷? 一份報紙話:一個輕傷,一個係ICU清醒;另一份話兩個係ICU,一個清醒,一個昏迷

2 ...

希望傷者早日康復

首頁

尾頁

跳至