自由講場

跳至

首頁
12345...15

尾頁

大宅

23位舞蹈員聯合聲明列3點澄清 
籲勿將責任歸12子。

舞蹈員李啟言(Mo)於MIRROR演唱會受重傷後,至今仍留院治療,案件已轉交重案組跟進,將聯同多個政府部門展開調查是否涉及人為因素。今日(31日)23位舞蹈員發出澄清聲明,其中包括MIRROR演唱會舞蹈員,他們稱不會接受任何傳媒採訪,並澄清所有網絡平台流傳的匿名留言均並非出自任何一位MIRROR演唱會舞蹈員,所有言論僅透過個人平台發放。

attach1/tmp/phpoDVLMH

大宅

回覆樓主:

聲明如下:

參與MIRROR演唱會嘅23位舞者,今日發出聯合澄清聲明,表示現階段不便作任何評論,亦不會接受任何採訪,而佢地澄清嘅四點如下:

.勿信匿名留言
「因近日網上流傳不同的傳言,所有網絡平台流傳的匿名留言全部並非出自有份參與該演唱會之任何一位舞蹈員,亦絕不會發放任何匿名言論,所有言論僅會通過個人社交平台發佈,請勿誤信任何匿名留言。」

.勿信未經證實傷勢消息
「受傷之舞蹈員李啟言(阿Mo),張梓峯(阿峯),羅德智 (Zisac) 之健康狀況請以其本人、其家屬或官方單位發放之訊息作準,請勿誤信任何未經證實之消息。」

珊瑚宮

回覆樓主:

23位dancers都出聲明
鏡就繼續縮, 連問侯一句都欠奉

大宅

續聲明:

勿信坊間眾籌
「23位舞蹈員均沒有為三位受傷之舞蹈員:李啟言(阿Mo),張梓峯(阿峯),羅德智(Zisac)發起眾籌,請勿誤信坊間任何相關之眾籌。」

.勿將責任歸咎於任何表演者
「MIRROR 12子與我們均賣力演出,此刻與我們一起共渡難關,請勿將責任歸咎於該演唱會任何一位表演者。」

最後,23位舞者希望各位一同為李啟言(阿Mo),張梓峯(阿峯)及羅德智(Zisac) 禱告,祈求佢地平安、早日康復。

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

回覆樓主:

我都唔鍾意鏡仔,但呢件事上面真係冇理由怪責佢哋,佢哋一樣冒風險踏上呢個咁不知所謂危險嘅舞台,亦都可能會掟中佢哋,其實點解冇人出嚟責怪主辦單位㗎呢?!

水晶宮

回覆樓主:

聲明已經講得好清楚「MIRROR 12子與我們均賣力演出,此刻與我們一起共渡難關,請勿將責任歸咎於該演 唱會任何一位表演者。」

8婆可以收聲

男爵府

麟媽媽 發表於
我都唔鍾意鏡仔,但呢件事上面真係冇理由怪責佢哋,佢哋一樣冒風險踏上呢個咁不知所謂危險嘅舞台,亦都可能 ...

認同,好奇怪一直無人出黎譴責經理人及製作公司
反而不停想轉移視線甚至想低調處理

珊瑚宮

麟媽媽 發表於
我都唔鍾意鏡仔,但呢件事上面真係冇理由怪責佢哋,佢哋一樣冒風險踏上呢個咁不知所謂危險嘅舞台,亦都可能 ...

好明顯主辦單位想將責任卸
講到鏡幾慘, 等d鏡粉集中力去晒偶像度
受傷者慢慢被淡化

大宅

cbeyond 發表於
23位dancers都出聲明
鏡就繼續縮, 連問侯一句都欠奉

調返轉我覺得mirror and Dancers 感情好深厚,在困境中互相扶持。
其實無公開問候不等於無慰問。
Dancer Mirror 是一team, 還是你覺得佢地生疏到連問候都要經過媒體?

子爵府

回覆樓主:

事情發生咗,負責的人要有勇氣承擔,否則講乜都無用

大宅

cbeyond 發表於
好明顯主辦單位想將責任卸
講到鏡幾慘, 等d鏡粉集中力去晒偶像度
受傷者慢慢被淡化

Dancer 出架喎個聲明,我相信dancers 而家唔會聽主辦單位支笛囉

子爵府

麟媽媽 發表於

係喎,唔覺bk有人怪責主辦單位,淨係鬧12子

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章

回覆樓主:

23舞蹈員有大將之風 仲可以避免有人混水摸魚眾籌! 反觀鏡內外都唔得! 事實反映一切

珍珠宮

畀面勳章

回覆 麟媽媽 的帖子

同意,,,班鏡仔其實都好無辜,,,怪罪於佢地又講唔通既..
利申: 絕對唔係鏡粉,,但唔討厭佢地

大宅

bbq. 發表於
事情發生咗,負責的人要有勇氣承擔,否則講乜都無用

絕對贊同一定要承擔,人命關天不能姑息。

珊瑚宮

nataliepml 發表於
調返轉我覺得mirror and Dancers 感情好深厚,在困境中互相扶持。
其實無公開問候不等於無慰問。
Dancer M ...

淨係見到不斷有人將鏡講到幾慘, 等鏡粉注意力去晒偶像度
主辦單位就無人講, 淡化件事
呢2日係BK,超明顯啦

象牙宮

回覆樓主:

我唔係任何歌手fans,不過呢單野真係唔關歌手事既!最多只可以話無彩排,又無檢查好設備安全

珊瑚宮

Crystalivy 發表於
係喎,唔覺bk有人怪責主辦單位,淨係鬧12子

有人鬧, 鏡粉撐
邊個仲會鬧主辦單位/viu呀
仲見有人讚花姐做得好添

opclk99    發表於 22-7-31 23:29

大宅

cbeyond 發表於
淨係見到不斷有人將鏡講到幾慘, 等鏡粉注意力去晒偶像度
主辦單位就無人講, 淡化件事
呢2日係BK,超明顯 ...

唔覺得,在BK淨係見到有人係咁要Mirror 負責任同收檔。同埋鬧演唱會熄燈,鬧個電視撞到喇叭。反而唔係正常地為傷者集氣及向應該要負責嘅單位問責。呢兩日好明顯。

水晶宮

2018復活節勳章

回覆樓主:

我想請問究竟幾多人受傷?兩個?三個?

首頁
12345...15

尾頁

跳至