自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

littlecar 發表於 22-8-7 20:07
好得意, 如果我話12子取消餘下演唱會(眼見事實), 但仍有人理直氣狀問:「你又知佢地取消? 人地私下開要 ...

你形容得好攪笑有班人真係指鹿為馬,是非不分

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

man11981 發表於 22-8-7 22:18
你形容得好攪笑有班人真係指鹿為馬,是非不分
...

不停問:

你又知無?
你又知私下無?
你点知?

(呀嬋, 你盲架! 全世界都見事實啦! 係得你唔知咋!)<--心底答案

子爵府

littlecar 發表於 22-8-7 22:46
不停問:

你又知無?

我會覺得作為公眾人物,你咁多感受又會喺IG fbpost出嚟,但係道歉或者慰問嘅說話,會私底下收收埋埋??仲要受傷個人,同你有直接關係,係喺你嘅演唱會上面受傷喎!唔明點解佢哋仲可以閃閃縮縮

翡翠宮

man11981 發表於 22-8-7 23:10

我會覺得作為公眾人物,你咁多感受又會喺IG fbpost出嚟,但 ...

多謝政府都唔多謝佢地就知啦,之前mo爸仲俾佢地d網軍鬧, 黄c盲粉好鬼過份!

伯爵府

ning.. 發表於 22-8-7 18:29
由政府主導的調查小組,都持續交代調查進展。因為知道市民高度關注事件。

主辦單位…聲明後做過啲咩?安排 ...

政府介入之後,紅館封場,所有野唔郁得,你覺得主辦可以查到乜?

子爵府

老翻太太 發表於 22-7-31 17:58
請各位集中入來留言,不要讓主辦單位得過且過,A字膊

更新:

傷者嘅醫療費用?佢住政府醫院,一日都只係$100,任何一個BK JM都負擔到
真係有老闆格

男爵府

回覆樓主:

翡翠宮

mlcbb 發表於 22-8-7 23:40
政府介入之後,紅館封場,所有野唔郁得,你覺得主辦可以查到乜?

公司一定知咩人負責做過咩工程,同埋邊個慳用2手野,要查唔駛一定去紅館,佢地亦一早有晒答案唔係查既階段,宜家一大堆律師幫佢地跟緊点推御責任, 所以咩都要保密, 出面就要網軍吹風12子係受害者,盡量救量隊無料但吸金既棋,話晒無咗鏡個台吸引力減半'!!

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

mlcbb 發表於 22-8-7 23:40
唔係我覺得,係上面28號聲明後,29號仲有一份,其中承諾…

大會已主動聯絡公司“內外”所有有關單位進行徹底調查。調查方向包括事故發生原因及是否涉及人為疏忽 原文網址: MIRROR演唱會|MakerVille再發聲明:若發現涉不當行為會立刻報警 | 香港01 https://www.hk01.com/sns/article/797911

主辦單位都唔覺得自己無嘢可以查喎~

翡翠宮

ning.. 發表於 22-8-7 23:57

大會已主動聯絡公司“內外”所有有關單位進行徹 ...

一定查咗, 不過律師一定等政府查到咩先出招, 所以宜家主力教所有人點落口供

子爵府

littlecar 發表於 22-8-7 23:53
公司一定知咩人負責做過咩工程,同埋邊個慳用2手野,要查唔駛一定去紅館,佢地亦一早有晒答案唔係查既階段 ...

最好icac 介入, 睇吓係咪有人收錢,2手嘢當新嘢賣, 又或者, 查到有人專登去要求供應商提供2手, 壓到個價鬼死咁低, 中間有冇枱底交易等等! 無啦啦, 用幾日就損耗得咁嚴重,真係匪夷所思!

伯爵府

ning.. 發表於 22-8-7 23:57

大會已主動聯絡公司“內外”所有有關單位進行徹 ...

我們會於今日上午聯同政府相關部門,以及總承辦商及其次承辦商開會,以對今次事故起因作出徹查。

咪話左會同政府一齊查。
依家場就封左,唔會俾相關人事入場,物證係政府到,化驗都係政府做,唔通憑空想像就搵到原因?

翡翠宮

kk1979 發表於 22-8-8 00:07
最好icac 介入, 睇吓係咪有人收錢,2手嘢當新嘢賣, 又或者, 查到有人專登去要求供應商提供2手, 壓到個 ...

所以佢地d律師忙緊,唔想節外生枝咪要所有人封口

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

mlcbb 發表於 22-8-8 00:10
我們會於今日上午聯同政府相關部門,以及總承辦商及其次承辦商開會,以對今次事故起因作出徹查。

咪話左 ...
公司會內外調查,我已經自己加咗括號上去,你都忽視嘅話…無你辦法啦!

珍珠宮

littlecar 發表於 22-8-8 00:03
一定查咗, 不過律師一定等政府查到咩先出招, 所以宜家主力教所有人點落口供
...
你唔驚人「大」你…你又知?

內部機密你點知㗎!我連出事嗰日邊個係“監製”都未知喎!

翡翠宮

ning.. 發表於 22-8-8 00:18
你唔驚人「大」你…你又知?

內部機密你點知㗎!我連出事嗰日邊個係“監製”都未知喎!

上市公司律師責任,就係咩都唔駛公司負責

伯爵府

littlecar 發表於 22-8-7 23:53
公司一定知咩人負責做過咩工程,同埋邊個慳用2手野,要查唔駛一定去紅館,佢地亦一早有晒答案唔係查既階段 ...

所有設計一定有圖、用料,工程師先批到。

依家設計錯誤、用料問題、操作不當、安裝錯誤都未知,就話人用2手野?

滑輪位唔正一樣可以磨斷威吔,唔一定係用舊野先出事。用舊野亦都唔代表會引致問題,電梯威也可以用幾年都得。呢個階段唔通師父會承認條威也裝上去已經爛爛地?

承辦商/分判商肯定會估邊part 最有機會引致意外,但肯定唔會認,亦唔會講出黎。有乜等政府出報告先算。唔會有人傻到話俾自己老闆知,我可能做錯野。

伯爵府

ning.. 發表於 22-8-8 00:14
公司會內外調查,我已經自己加咗括號上去,你都忽視嘅話…無你辦法啦!
...

無實質物證既調查唔會有結果。

就算搵到十個可能性,但實際可以係第十一個原因導致意外。係咪可以現階段就公佈搵到十個可能性?公佈左又有乜意義?

男爵府

我係抖音見過粉絲拍嘅近距離啲片,個台真係好兒戲咁,其實講咗咁耐,而家仲推咗去話係自僱人士,即係妖台同大老闆諗法係卸得就卸,或者賠少少就算喇

珍珠宮

mlcbb 發表於 22-8-8 00:57
無實質物證既調查唔會有結果。

就算搵到十個可能性,但實際可以係第十一個原因導致意外。係咪可以現階段 ...

笑了講意義

政府公佈金屬疲勞,都附註有好多可能性。咁你認為政府咁做係無意義的?

前文係講緊睇到政府有交代進展,而睇唔到主辦單位有任何跟進的消息,甚至阿峯的消息都係透過呂校長,大家先知道。

如果,你覺得一間擁有強大背景母公司支持的主辦單位,隱身多日之後,派12子同阿花出嚟賣慘,都唔交代下進展係合理嘅,我唔會質疑你。
而主辦單位嘅潛水,對每一個人有不同意義,我就覺得係無膊頭嘅表現。

首頁

尾頁

跳至