時政擂台

跳至

首頁
12345...6

尾頁

伯爵府

有兩位識咗20幾年嘅好朋友,不約而同近年愛上咗mirror,佢哋不嬲唔追星冇迷偶像,共通點兩位都係黃,我分別問佢哋鍾意mirror d 乜?

一位答:鍾意佢哋夠勤力

另一位答:呢幾年因為修例事件佢都唔開心,見到Mirror佢會覺得開心,Mirror帶比俾佢快樂

佢哋喜歡Mirror完全同聲色藝無關,甚至佢哋都講唔出口話Mirror d歌好聽,戲好睇,因為佢哋都知唱得比佢哋好聽,做戲比佢哋好睇嘅人大有人在。

Mirror既受歡迎只係黃人投射左一d個人既情緒落去,靠呢d撐起。只可以話時勢造就佢哋

特派員  政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台  發表於 22-8-1 16:40

伯爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主:

精神食糧吧

水晶宮

牛年勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

jojo1234 發表於 22-8-1 12:43
有兩位識咗20幾年嘅好朋友,不約而同近年愛上咗mirror,佢哋不嬲唔追星冇迷偶像,共通點兩位都係黃,我分別 ...

重有一個特點,就係王人喜歡唱反調,你地藍人唔鐘意鏡咩,我地就偏要鐘意佢,吹咩

yeung_ma    發表於 22-8-1 16:34
ic34    發表於 22-8-1 16:14

男爵府

我幾個朋友都係,從來唔見佢哋迷偶像,依家突然好喜歡mirror,佢地共通點都係黃色人,咩都係為佢地而做完全迷失咗自己咁

豈能盡如人意,但求無愧於心......

大宅

回覆樓主:

今次塊鏡爆左,錯同領可能因禍得福

珍珠宮

2024年龍年勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

開頭都係靠包裝,D廣告好勁,週圍廣告牌丶燈箱,營造真係好紅嘅感覺。只覺得佢地聲色藝欠奉

伯爵府

我諗如果突然mirror 、viutv同大陸合作,我諗佢哋會崩潰

男爵府

2023年兔年勳章

唔通今次真係畀才子陶傑講中係虚火?

公爵府

2024勳章

jojo1234 發表於 22-8-1 12:43
有兩位識咗20幾年嘅好朋友,不約而同近年愛上咗mirror,佢哋不嬲唔追星冇迷偶像,共通點兩位都係黃,我分別 ...

我覺得佢地未必全黃, 有錢搵唔係都扮係

珍珠宮

回覆樓主:

林海峰及一眾dj 咁捧佢哋你估真係欣賞佢哋?
係一種立場表態咋!某色人士無得明目張膽詆毀大陸同政府,咪將感情投射落鏡度囉,自我感覺良好以為自己仲抗爭緊

公爵府

牛年勳章

回覆樓主:

我其實之前喺度分享過!
黑暴失敗之後,他們很迷失!
鏡仔成為佢哋共同icon,令到佢哋有精神寄託!
一齊迷戀鏡仔,令到佢哋心靈滿足,亦都有一份團結感,togetherness!
令到佢哋覺得他們很團結,可以賴以維生!
他們通常是社會的失敗者,一起迷戀鏡仔,令到他們有成就感!
借他們的活動,可以聚在一起,又不用犯國安法!
所以身邊的虔誠教徒扭曲了自己的三觀也要愛上他們!

ekbbyl    發表於 22-8-1 15:11

珍珠宮

我宜家識一隻歌elevator
點撃率爆燈
好在走快兩,yeah!

公爵府

牛年勳章

老翻太太 發表於 22-8-1 12:52
林海峰及一眾dj 咁捧佢哋你估真係欣賞佢哋?
係一種立場表態咋!某色人士無得明目張膽詆毀大陸同政府,咪將 ...

認同!
諗深一層,其實佢哋好可憐
如果冇咗鏡仔,有啲人可能接受唔到黑暴失敗,會情緒崩潰

公爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

uhtcl2006 發表於 22-8-1 12:48
重有一個特點,就係王人喜歡唱反調,你地藍人唔鐘意鏡咩,我地就偏要鐘意佢,吹咩
...

真係好低能幼稚

男爵府

但我身邊好多藍營都鍾意mirror, 鍾意佢哋嘅程度已經超越顏色

伯爵府

回覆樓主:

咁其實都冇咩問題呀,無論係咩理由,鐘意就去睇去追,自己開心就得啦。

珍珠宮

唔多唔少有少少偶像育成嘅感情投射,
,歌迷自以為能靠自己力量而自以為唔係大財團資本去捧紅一個明星。佢哋成功亦代表自己成功,唔一定個個都有政治立場嘅。
成件事當然有天時地利人和嘅偶然性,但背後嘅無型策劃,經網絡引導人心同動員能力,係一個非常龐大而聰明嘅市場操作,同外國選舉工程有得比較,有值得研究學習嘅地方。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

bibi2013 發表於 22-8-1 12:51
開頭都係靠包裝,D廣告好勁,週圍廣告牌丶燈箱,營造真係好紅嘅感覺。只覺得佢地聲色藝欠奉
...

d廣告商好面對番現實
揀番合適既代言人

珍珠宮

2024年龍年勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

D..D 發表於 22-8-1 13:00
d廣告商好面對番現實
揀番合適既代言人

所以對獅子銀行好失望,竟然揾error 好明顯想吸邊類客 image真係好 cheap

伯爵府

pinkochang 發表於 22-8-1 12:58
但我身邊好多藍營都鍾意mirror, 鍾意佢哋嘅程度已經超越顏色

我同事藍都嘔,但佢有買mirror演唱會,佢睇左了。我識勁多藍人都鐘意Anson Lo。
我覺得真係因為政治背景而鐘意mirror既人唔多啦!
都要一個潮流黎,其實幾好呀,多個娛樂,唔洗諗到咁複雜。

首頁
12345...6

尾頁

跳至