時政擂台

跳至

首頁
12345...6

尾頁

伯爵府

華妹妹 發表於 22-8-1 12:59
咁其實都冇咩問題呀,無論係咩理由,鐘意就去睇去追,自己開心就得啦。
...

同意,佢哋開心就好

子爵府

正常人鐘意食好野, 睇靚野, 佢哋唱反調咪啱囉, 食垃圾, 鏡妖, 我睇咗出事片段, 我第一個感覺係, 班人真係好似日本鴨店嗰啲鴨呀!

男爵府

華妹妹 發表於 22-8-1 13:06
我同事藍都嘔,但佢有買mirror演唱會,起睇左了。我識勁多藍人都鐘意Anson Lo。
我覺得真係因為政治背景而 ...

係呀, 我本身都對佢哋冇特別感覺,
但見到香港死氣沉沉咗咁耐, 佢哋出嚟之後見到啲師奶妹妹咁一窩蜂其實都會幾開心,
然後又有一班"前夫"開下post笑下, 延伸咗好多正面嘢俾人都唔錯
起碼我就算唔係fans但都因為佢哋嘅原故笑過

侯爵府

MICLOH168 發表於 22-8-1 13:10
正常人鐘意食好野, 睇靚野, 佢哋唱反調咪啱囉, 食垃圾, 鏡妖, 我睇咗出事片段, 我第一個感覺係, 班 ...

咁激
雖然我唔鐘意睇,不過我又覺得佢地個風格冇咩野,係香港太保守啦!

伯爵府

華妹妹 發表於 22-8-1 13:06

我同事藍都嘔,但佢有買mirror演唱會,佢睇左了。我識勁多藍 ...

甘當然有,正如我身邊有人深黃,黃到要移民,但佢都吾鍾意mirror

子爵府

老翻太太 發表於 22-8-1 12:52
林海峰及一眾dj 咁捧佢哋你估真係欣賞佢哋?
係一種立場表態咋!某色人士無得明目張膽詆毀大陸同政府,咪將 ...

同感

水晶宮

pinkochang 發表於 22-8-1 12:58
但我身邊好多藍營都鍾意mirror, 鍾意佢哋嘅程度已經超越顏色

對!我身邊大把唔黃都喜歡睇mirror ,睇佢哋好開心,忘記不快事件!
自由太多會令世人失去平衡

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

jojo1234 發表於 22-8-1 12:43
有兩位識咗20幾年嘅好朋友,不約而同近年愛上咗mirror,佢哋不嬲唔追星冇迷偶像,共通點兩位都係黃,我分別 ...
因為係V字電視台

侯爵府

老翻太太 發表於 22-8-1 12:52
林海峰及一眾dj 咁捧佢哋你估真係欣賞佢哋?
係一種立場表態咋!某色人士無得明目張膽詆毀大陸同政府,咪將 ...

Agree, 他們是黑暴的副產品! 如果mirror出自TVB, 應該似譚嘉儀,鄭俊弘個d效果!鐘意 mirror係佢地情緒發洩的渠道

侯爵府

pinkochang 發表於 22-8-1 13:12
係呀, 我本身都對佢哋冇特別感覺,
但見到香港死氣沉沉咗咁耐, 佢哋出嚟之後見到啲師奶妹妹咁一窩蜂其實都 ...

係,香港已經因為黃黃藍藍攪到撕裂左咁,好彩都係主要在網上,生活上未去到好影響。
而家真係好需要正能量,要向前看,唔好再講番轉頭啦,有時身邊既人仲講咩黑警,武肺,黑暴,其實我都忍唔住,好心啦,都過左去,講黎有乜用,生活得開心d啦。不過通常比心鬧番轉頭

伯爵府

我同意男團係香港缺乏,係有一定吸引力

珍珠宮

回覆樓主:

靠信念
最開頭係 標籤 唔鐘意佢地既人
都 係老餅 係老土 係out 係藍
一班姨姨嬸嬸點會唔爭最潮呢一席
一班妹妹打屎都唔會認自己藍
一黎會被杯,
二黎覺得黃又型又潮係指標

男爵府

我覺得唔係囉,只係大家屈咗係香港咁耐,平時追開日韓星,而家無得追住,咪追下港星,心靈上有啲寄托,話哂都唔開心咗幾年,追下又開心下,使少少錢揾到開心,有乜所謂,香港人最多就係錢,又無話顏色之分既,只係你咁睇人姐,時勢做造英雄,有得去旅行呢陣風都應該無咁勁,密集式宣傳同賣麥當勞廣告一樣,都會令人想試下,我唔追佢地12 個,但之前陪朋友去過活動,嗰個氣氛好正。

伯爵府

華妹妹 發表於 22-8-1 13:22
係,香港已經因為黃黃藍藍攪到撕裂左咁,好彩都係主要在網上,生活上未去到好影響。
而家真係好需要正能量 ...

仍有一班人吾睇tvb,對tvb藝人派嬲,修補撕裂談何容易。

吾睇tvb絕對冇問題,係個人選擇,但歌手上tvb上大陸節目就被網絡欺凌,又有道理嗎?

男爵府

華妹妹 發表於 22-8-1 13:22
而家真係好需要正能量 ...

我明呀, 我身邊嘅人都已經冇乜講呢啲, 但大家互相知大家諗法, 啱傾就傾多兩句, 唔啱傾咪講少兩句, 但呢度好多人都仲係成日咬住唔放, 無論咩顏色都係咁話

子爵府

完全係一種政治表態,真係好可惜,乜嘢都同政治扯上關係,我睇第一屆全民造星嘅時候,未有社會事件,當時都冇乜人睇,啲人仲笑佢哋添,話佢哋冇料

發生社會事件之後,支持Mirror就變咗係一個政治表態咁

ekbbyl    發表於 22-8-1 15:25

侯爵府

jojo1234 發表於 22-8-1 13:26
仍有一班人吾睇tvb,對tvb藝人派嬲,修補撕裂談何容易。

吾睇tvb絕對冇問題,係個人選擇,但歌手上tvb上 ...

我就係講緊兩邊都係咁無謂,我在fb share tvb節目都比人話,我都有話sorry,我乜都睇,其實睇唔過眼可以unlike我。

伯爵府

華妹妹 發表於 22-8-1 13:30
我就係講緊兩邊都係咁無謂,我在fb share tvb節目都比人話,我都有話sorry,我乜都睇,其實睇唔過眼可以un ...

你正確呀

大宅

uhtcl2006 發表於 22-8-1 12:48
重有一個特點,就係王人喜歡唱反調,你地藍人唔鐘意鏡咩,我地就偏要鐘意佢,吹咩
...

呢句真,還有喺,如果話自己黃,但唔鍾意黃藝人或店鋪,佢哋會俾人鬧

侯爵府

uhtcl2006 發表於 22-8-1 12:48
重有一個特點,就係王人喜歡唱反調,你地藍人唔鐘意鏡咩,我地就偏要鐘意佢,吹咩
...

人一黃 腦便殘 知點解啦

首頁
12345...6

尾頁

跳至