時政擂台

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

jojo1234 發表於 22-8-1 12:43
有兩位識咗20幾年嘅好朋友,不約而同近年愛上咗mirror,佢哋不嬲唔追星冇迷偶像,共通點兩位都係黃,我分別 ...

咁而家mirror令人聯想起恐怖意外,而唔係開心快樂,你朋友佢哋點算?!

水晶宮

華妹妹 發表於 22-8-1 13:22
係,香港已經因為黃黃藍藍攪到撕裂左咁,好彩都係主要在網上,生活上未去到好影響。
而家真係好需要正能量 ...

同意你咁講!
其實大部份藝人、歌手都好勤力,包括mirror!我自己極欣賞edan,睇佢以前造星d片,彈琴唱歌真係慘不忍睹 但而家喺台上真係超級型囉
自從比卡超上場後,我覺得香港明天會更好,我而家都好少提黑暴了,大家喜歡留嘅留,走嘅走,我也向前向!
只係唔知點解,bk仲停留喺那個年代,mirror做乜都錯,我經常都忍唔住回覆佢地

男爵府

有兩位識咗20幾年嘅好朋友,不約而同近年愛上咗mirror,佢哋不嬲唔追星冇迷偶像,共通點兩位都係黃,我分別 ...

絕對係,黃黑就係佢哋隱藏嘅身份,冇得唔承認,佢哋呢世都背負住黃人嘅理念,走唔甩

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

又唔係喎,有朋友係藍,但係都好鍾意mirror。

伯爵府

師妹 發表於 22-8-1 13:34
咁而家mirror令人聯想起恐怖意外,而唔係開心快樂,你朋友佢哋點算?!

佢心痛佢地咋

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

追星依家野 每個人都唔同
會安利自己中意既歌星 明星 好正常
只係佢地唔係我杯茶 由外表到才華都感受唔到
就好似愛情咁 唔來電

水晶宮

mickeywinnie3 發表於 22-8-1 13:17
對!我身邊大把唔黃都喜歡睇mirror ,睇佢哋好開心,忘記不快事件!

其實我身邊都有唔黃嘅鍾意鏡,包括我
我老公睇完iswim都覺得好新鮮,佢話tvb今年好睇嘅劇只有御賜小仵作,呢套仲要係外購劇!
原因係,男人都喜歡靚女,佢話tvb成日搵d接近/年過40做主角,真心唔想睇

水晶宮

2024勳章

熊熊老婆 發表於 22-8-1 12:55
我其實之前喺度分享過!
黑暴失敗之後,他們很迷失!
鏡仔成為佢哋共同icon,令到佢哋有精神寄託!

你的分析很有道理
其實連陶傑都咁講,係一種政治情感投射

大宅

回覆樓主:

靠樣又冇,能力又冇,返歸啦

珍珠宮

呢班人適逢時勢造英雄,正所謂敵人嘅朋友就係朋友,既然黃人要罷睇大台,當然情感投射要去黃viu啦。追捧12子成為潮流特徵,黃人好自然追隨。

Love and Kindness are never wasted.

珍珠宮

老翻太太 發表於 22-8-1 12:52
林海峰及一眾dj 咁捧佢哋你估真係欣賞佢哋?
係一種立場表態咋!某色人士無得明目張膽詆毀大陸同政府,咪將 ...

Agreed

Love and Kindness are never wasted.

伯爵府

牛年勳章

jojo1234 發表於 22-8-1 12:52
我諗如果突然mirror 、viutv同大陸合作,我諗佢哋會崩潰

唔駛等大陸合作,同政府合作都已經有聲音啦。
唔係viu 咁驚禁走獅子山下既MV 留言為咩。
TVB成日比人攻擊,都無試過禁留言。

子爵府

uhtcl2006 發表於 22-8-1 12:48
重有一個特點,就係王人喜歡唱反調,你地藍人唔鐘意鏡咩,我地就偏要鐘意佢,吹咩
...

同意

珍珠宮

我對佢地無感覺。。唔鐘意但唔討厭。。
唔明點解要對佢地咁上心? 要浪費心力去討厭一啲同自己無關既人?

侯爵府

我諗如果突然mirror 、viutv同大陸合作,我諗佢哋會崩潰

我都想知會點

子爵府

好奇一問,點解黃既年青人會喜歡Mirror? 只因from ViuTV ? Mirror 成員好似從來都冇表態係什麼顏色。

水晶宮

花姐話唔掂先會上大陸

水晶宮

babycam 發表於 22-8-1 13:52
呢班人適逢時勢造英雄,正所謂敵人嘅朋友就係朋友,既然黃人要罷睇大台,當然情感投射要去黃viu啦。追捧12 ...

水晶宮

2024勳章

下場參見林二汶
唔好到時又話同政治無關,自欺欺人

男爵府

老翻太太 發表於 22-8-1 12:52
林海峰及一眾dj 咁捧佢哋你估真係欣賞佢哋?
係一種立場表態咋!某色人士無得明目張膽詆毀大陸同政府,咪將 ...

同意

首頁
12345...6

尾頁

跳至