時政擂台

跳至

首頁

尾頁

男爵府

czl115 發表於 22-8-1 13:48
你的分析很有道理
其實連陶傑都咁講,係一種政治情感投射

陶傑係唔鍾意mirror嘅黃人,佢點會知鏡粉心態

侯爵府

2024年龍年勳章

mike89 發表於 22-8-1 13:24
靠信念
最開頭係 標籤 唔鐘意佢地既人
都 係老餅 係老土 係out 係藍

你完全講中晒我班姨姨粉同事

伯爵府

Prosperous 發表於 22-8-1 14:30
其實你的所謂 "勁多", 會有幾多? 我識的藍人, "迷" 佢地的係零, 對佢地有少少好感的有一對夫婦, 佢地主要係 ...

咁勁多既意思當然冇去到香港統計果個範疇,大約有一百人左右啦,因為我工作個圈係識好多人,日日都同好多人吹水,一有商場show就走晒去,包括d客同埋同事。
社會好悶我非常認同,所以我不停咁去玩,及時行樂

男爵府

Prosperous 發表於 22-8-1 14:30
其實你的所謂 "勁多", 會有幾多? 我識的藍人, "迷" 佢地的係零, 對佢地有少少好感的有一對夫婦, 佢地主要係 ...

BK 都有唔少鏡粉,但好多時礙於怕鬧交冇喺鬧交po 留言,你d藍朋友係咪怕你話佢冇taste 所以冇表態?

侯爵府

華妹妹 發表於 22-8-1 13:22
係,香港已經因為黃黃藍藍攪到撕裂左咁,好彩都係主要在網上,生活上未去到好影響。
而家真係好需要正能量 ...
Sorry, 真係不能完全認同, "黑警"、"武肺" 係歪曲事實帶有偏見的描述, 當然應該摒棄, 但 "黑暴" 係事實, 破壞同撕裂香港, 動搖國家安全, 同演唱會跌 mon 事件一樣, 不能就咁放下或洗白!

就等如菲律賓人質事件, 我都今時今日都仍然覺得應該追究, 果個垃圾國家仲欠香港一句道歉, 欠死傷者應有的賠償!

男爵府

如果以你邏輯咁計香港咪好多黃人?唔明點解你只係得你身邊個2位朋友係黃人就解說成真嘅一樣,好井底

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

bibi2013 發表於 22-8-1 12:51
開頭都係靠包裝,D廣告好勁,週圍廣告牌丶燈箱,營造真係好紅嘅感覺。只覺得佢地聲色藝欠奉
...

說得沒錯,品牌只要求賣得出,乜人都得

水晶宮

2024勳章

nancy29 發表於 22-8-1 14:30
陶傑係唔鍾意mirror嘅黃人,佢點會知鏡粉心態

其實好多嘢都心照不宣,你睇Mirror「獅子山下」關閉評論就知
將來如果有日佢哋真係同林二汶咁,同大陸扯上關係,到時你再睇係咪咁多人鍾意佢地

侯爵府

nancy29 發表於 22-8-1 14:36
BK 都有唔少鏡粉,但好多時礙於怕鬧交冇喺鬧交po 留言,你d藍朋友係咪怕你話佢冇taste 所以冇表態?
...
不用猜度我, 我唔會因為政治立場鬧朋友, 從來未試過, 而且鐘意 Mirror 又唔係壞事, 掩飾唔到, 佢地咁有 noise, 朋友吹水一定會講起。反而舊年有幾個 summer intern 話好鐘意, 我仲將買麥當當餐送的盲閃咭畀晒佢地。

我有朋友係娛樂圈做幕後中高層, 我地買唔到 concert 飛會搵佢, 今次佢只係幫人買過 3 張飛 (仲咁啱係出事果場), 我地都估唔到咁少。可能你同我朋友圈真係天同地啦!

侯爵府

czl115 發表於 22-8-1 14:45
其實好多嘢都心照不宣,你睇Mirror「獅子山下」關閉評論就知
將來如果有日佢哋真係同林二汶咁,同大陸扯上 ...
十二個一齊就好難喇, 內地娛樂圈都唔係冇要求的!

個別鏡就未必冇可能, 不過可能要先去大台洗走陣 YC 味先!

伯爵府

summering 發表於 22-8-1 14:38
如果以你邏輯咁計香港咪好多黃人?唔明點解你只係得你身邊個2位朋友係黃人就解說成真嘅一樣,好井底
...

我幸運身邊係得二個黃人甘大把,問左佢地攞出黎同大家討論下,有幾井底?好似你以甘小事去判斷一個人井吾井底,直頭無知

珊瑚宮

回覆樓主:

曾經同朋友去唱卡拉ok, 有朋友話鏡hit,不如聽播吓佢地MV。
點知, 叫播的個位,播左1/3MV都未到, 已經在玩手機。
其他朋友, 全程傾談, 根本無人有興趣睇。
演唱會, 仲搞笑, 見黄人好辛苦撲飛, 朋友唔鐘意鏡, 就自動有人送佢靚位免費飛。

複式洋房

回覆樓主:

伯爵府

牛年勳章

我覺得有小小Timing 問題,撞啱呢2年幾疫情,冇外國明星嚟HK, HK 人又唔方便出去,大家又悶,而佢哋團體12人,乜都有d可以大包圍唔同喜好。再加上出力捧新人。
有少少時勢做英雄。冇外地明星願意嚟HK 出event ,咁佢地咪又多左機會。

ic34    發表於 22-8-1 16:20

禁止訪問

珍珠宮

我又覺鍾意佢有黃有藍,唔應該拉埋嚟講

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

ccaa 發表於 22-8-1 12:49
我幾個朋友都係,從來唔見佢哋迷偶像,依家突然好喜歡mirror,佢地共通點都係黃色人,咩都係為佢地而做:igi ...
係呀,我見以前有幾個4x歲黃人朋友.. 之前成日係FB 日日鬧政府又POST黃嘢... 唔知幾時開始無啦啦鍾意左"樓屎忽花" 係瘋狂果隻喎
什麼都也自有它盡頭 別要逝去才珍惜今日所擁有

伯爵府

連果個7師傅都話紅左,重有error,冇理由吾關顏色事,堅決吾睇tvb做就左viutv 既人

子爵府

100%認同樓主嘅想法!
講真香港嘅娛樂事業,一直都算搞得有聲有色。
香港人好多都係睇開陳百強、張國榮、梅艶芳呢個級數嘅歌星大嘅。
之後又有四大天王,佢哋各自都有不同嘅聲色藝。
到依家,即使樂壇出現青黃不接嘅情況。
但以mirror 嘅質素,正常嚟講絶對冇可能有咁多粉絲,
呢12位不但橫掃整個廣告市場,仲令班鏡粉「如痴如醉」,
若果只係姜濤一位,我都覺得有少少可能,但其餘嗰啲就真係多謝晒。
前面有人話深藍都會痴迷佢哋,咁普通嘅男團都可以係香港極速爆紅,真係冇嘢係冇可能

珊瑚宮

jojo1234 發表於 22-8-1 16:21
連果個7師傅都話紅左,重有error,冇理由吾關顏色事,堅決吾睇tvb做就左viutv 既人
...

Viu都係諗住食住政治勢, 搵錢啫, 邊有諗過鏡會有將來。
睇今次演唱會就知, 得一次排練, 會有good show出現, 唔可能啦。
應該諗住有人係台上, 鏡粉就會收貨,呢d隊邊會紅得耐呀。

首頁

尾頁

跳至