自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

伯爵府

不忠人夫腦出血入院情婦走佬 正室太太考慮5分鐘決定「拔喉」放棄搶救
https://skypost.ulifestyle.com.hk/article/3315073/%E5%A9%9A%E5%85%A7%E5%87%BA%E8%BB%8C%EF%B8%B3%E4%B8%8D%E5%BF%A0%E4%BA%BA%E5%A4%AB%E8%85%A6%E5%87%BA%E8%A1%80%E5%85%A5%E9%99%A2%E6%83%85%E5%A9%A6%E5%A4%B1%E8%B9%A4%E3%80%80%E5%A4%AA%E5%A4%AA%E6%94%BE%E6%A3%84%E6%90%B6%E6%95%91%E8%A6%81%E6%B1%82%E9%86%AB%E7%94%9F%EF%BC%9A%E6%8B%94%E5%96%89
如果有保險金陪,一定要救。同埋咁易比佢死左都好便宜佢,救番會有後遺症就更加要救

男爵府

回覆樓主:

個一刻,要睇自己個心有冇恨意,如果佢錢又無比個家庭,對子女又不聞不問,我會叫佢自己兄弟姊妹,照顧佢,叫佢地堅決定,我一定唔理。

大宅

華妹妹 發表於 22-8-3 12:06
不忠人夫腦出血入院情婦走佬 正室太太考慮5分鐘決定「拔喉」放棄搶救
https://skypost.ulifestyle.com.hk/ ...

唔救,就算有保險金可能都唔夠比醫藥費。何況十幾年冇比家用,對個家不聞不問,有今日都自己攞嚟,報應。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

唔救

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

https://skypost.ulifestyle.com.hk/ ...

水晶宮

回覆樓主:

no

侯爵府

回覆樓主:

救人一命勝做七級浮屠,就算幾咁討厭一個人我都會救佢,之後睇佢做化

補充:
1)如果老公/情婦有錢自付醫藥費,救
2)如果需要我動用私人財產救佢影響我下半生生活,即時無左內疚感,唔救

我無考慮後續問題,無深思熟慮,多謝大家賜教。上左人生寶貴一課。

rainbow000    發表於 22-8-3 13:00

珍珠宮

諗起以前有個富豪大婆唔記得乜名冇放棄照顧好多女人嘅病老公最後繼承所有遺產

大宅

2024年龍年勳章

出於人性,我會照救

大宅

回覆樓主:

十幾年無理屋企,巳成陌路人啦,連醫院都唔會去吧?

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 環保接龍勳章

daijuju 發表於 22-8-3 12:24
諗起以前有個富豪大婆唔記得乜名冇放棄照顧好多女人嘅病老公最後繼承所有遺產 ...

何莉莉?

daijuju    發表於 22-8-3 12:48

男爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

出軌左十幾年,又對自己不聞不問,連醫院都唔去!

大宅

唔救

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

回覆樓主:

會救

男爵府

回覆樓主:

呢D情況就算救得返,係活着比死更難受,我覺得個太太係幫緊個不忠不義嘅衰老公

Kanyin    發表於 22-8-3 17:47

珍珠宮

減齡達人勳章

回覆樓主:

如果可以唔理, 我會選擇唔會佢。如果因為係夫婦關係必須負責簽名確認處理方法, 我會簽放棄治療。
救佢唔係問題, 麻煩係救完之後佢變成長期病患, 到時又要我負責湊佢一世, 我無咁偉大去湊一個衰人,見到就憎

公爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

唔會救

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆樓主:

我要出錢救嘅話我一定唔會救

男爵府

ninachu 發表於 22-8-3 12:24
救人一命勝做七級浮屠,就算幾咁討厭一個人我都會救佢,之後睇佢做化

唔係普通做好心,係講緊高昂醫藥費喎

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

醫生叫得家屬決定放棄治療,
都根本已經無希望
救嚟盞延續痛苦
不如放手!

goldpiglet    發表於 22-8-3 18:12

首頁
12345...6

尾頁

跳至